Göztepe'de 35 yıl sonra bir ilk!

Süper Lig'de gösterdiği başarılı performansla zirve yarışına ortak olan Göztepe'de sağ bek Sabri Sarıoğlu'nun A Milli Takım'a seçilmesi büyük sevinç yarattı.

Göztepe'de 35 yıl sonra bir ilk!
Göztepe'de 35 yıl sonra bir ilk!
GİRİŞ 30.09.2017 15:25 GÜNCELLEME 30.09.2017 15:28
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Milli takımımızın 2018 FIFA Dünya Kupası Elemeleri I Grubu'nda 6 Ekim'de Eskişehir'de İzlanda ve 9 Ekim'de deplasmanda Finlandiya ile oynayacağı karşılaşmaların aday kadrosuna çağrılan Sabri, 35 yıl sonra ay-yıldızlılara giden ilk Göztepeli futbolcu oldu.

Sarı-kırmızılılarda milli formayı son olarak 7 Kasım 1982'de Erhan Altın giydi. Şu an teknik direktörlük görevini yapan Altın, Türkiye'nin Dünya Kupası 1982 Avrupa Elemeleri'nde oynadığı Sovyetler Birliği maçında sahaya çıkmıştı. O tarihten sonra Göztepeli hiçbir oyuncu A milli olmanın gururunu yaşayamadı.

Bu sezon başında 15 yıl aralıksız futbol oynadığı Galatasaray'dan kadroya dahil edilen Sabri, Göztepe'de sergilediği performansla taraflı tarafsız herkesin beğenisini topladı. Göz-Göz'ün oynadığı 7 lig maçında da 90 dakikada sahada kalan 33 yaşındaki futbolcu Teknik Direktör Mircea Lucescu'nun dikkatini çekmeyi başardı ve adını milli listeye yazdırdı. Şu ana kadar 44 kez kırmızı-beyazlı fzormayı terleten ve 1 gol atan Sabri, en son 2011 senesinde görev yaptı. Sabri Sarıoğlu, 2012 Avrupa Şampiyonası Play-Off maçınhda Hırvatistan'a İstanbul'da 3-0 kaybettiğimiz müsabakada oynamıştı. O tarihten sonra milli takıma giremeyen deneyimli oyuncu, yarın Göztepe'nin Medipol Başakşehir'le oynayacağı kritik maç öncesi büyük moral buldu.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 3
  • mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    he yav he
    Cevapla
  • ahmed 6 yıl önce Şikayet Et
    gs de oynadi diye cagirmislardir
    Cevapla
  • Ayse 6 yıl önce Şikayet Et
    Kaç yıl gs de oynadı ve kaç yıldır çağrılmiyor? bu ince matematiği yaparsınız diye düşünmüştüm ama
    Cevapla