İlhan Cavcav: Hamza Hamzaoğlu'na kırgınım!

İlhan Cavcav görevi bırakmayı düşündüğünü belirterek açıklamalarda bulundu.

İlhan Cavcav: Hamza Hamzaoğlu'na kırgınım!
İlhan Cavcav: Hamza Hamzaoğlu'na kırgınım!
GİRİŞ 16.04.2016 13:54 GÜNCELLEME 16.04.2016 13:54

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Gençlerbirliği'nin tecrübeli başkanı İlhan Cavcav, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

İbrahim Üzülmez'in durumu

Cavcav, teknik direktörleri İbrahim Üzülmez'in başkent ekibinde göreve devam edip etmeyeceğinin 15 gün içinde netleşmesini beklediğine dair açıklamasıyla ilgili "Şu an 'gel anlaşalım' demeyi doğru bulmuyorum." dedi.

Üzülmez'in açıklamalarını gazetelerden okuduğunu ifade eden Cavcav, şunları söyledi:

"Hocamız, durumunun 1 hafta 10 gün içinde netleşeceğini açıklamış. Görüşmeye gerek yok. Sezon sonuna 6 maç var, 18 puan eder bu da aşağı yukarı 1 buçuk ay yapar. Biraz yukarılara çıkalım. Şu anda 'gel anlaşalım' demeyi doğru bulmuyorum çünkü ben İbrahim Üzülmez'i almaya karar verdiğim zaman yönetimi topladım. Yönetime sorduğumda da kimse onay vermedi. 'Bu arkadaşa güveniyorum başarılı olacağına inanıyorum ve böyle olmasını istiyorum' deyince, yönetici arkadaşlarım refakat ettiler, eksik olmasınlar. İbrahim Üzülmez'i getirdik ve İbrahim de Allah için başarılı oldu. Gerçi 2-3 maç kaybettik ama futbolda bu normal, olağan bir şey."

Genç teknik adamla görüştüğünü ve "Kadronu belli et, kimi göndermek istiyorsun, eksikler nedir bana bildir ona göre bir planlama yapalım" dediğini dile getiren Cavcav, "Tabii hocanın fikirlerine de saygım var. Ben Ali'yi derim 'yok Veli' derse ben Ali mi Veli mi bunun kararını verebilecek güçteyim. O bilinçteyim, güçten de kast ettiğim bu. Önümüzdeki sene taraftarımıza daha iyi bir Gençlerbirliği izletmek için elimden gelen gayreti göstereceğim." şeklinde konuştu.

Tecrübeli başkan, futbolda peşin konuşmanın yanıltabileceğini ancak maçlarını yeni stadında oynamaya başlayan ve takipçisi Fenerbahçe'nin 5 puan önünde sıralamada ilk basamakta yer alan Beşiktaş'ın yüzde 80-90 şampiyon olacağını ifade etti.

"Hamza Hamzaoğlu'na kırgınım"

İlhan Cavcav, bu sezon şampiyonluk yarışından uzak kalan Galatasaray'da yönetim hatası olduğunu savundu.

"Galatasaray'da biraz yönetim hatası var" diyen İlhan Cavcav, "Hamza Hamzaoğlu'nu niye bıraktıkları, neden devam etmediklerini bir spor adamı olarak düşündüğüm zaman buna mantıklı bir izah bulamıyorum." dedi.

Hamza Hamzaoğlu hakkında "Hakikaten iyi hoca, disiplinli bir arkadaşımız. Galatasaray gibi bir ekipte oynamış ve takımı biliyor." değerlendirmesini yapan Cavcav, Hamzaoğlu'na kırgınlığıyla ilgili şunları kaydetti:

"Boşta olduğu zaman Bursaspor'a gitmeden evvel telefon ettim. 'Gel, Ankara'ya, Gençlerbirliği'ni çalıştır' dedim. Hamzaoğlu, 'Çok teşekkür ederim Türkiye'de çalışmayı düşünmüyorum, Avrupa'ya gideceğim' dedi. 3-5 gün geçti, baktım Bursaspor ile anlaşma yaptı."