Türkmen: G.Saray 3 Drogba'yı kaldırabilir

Orduspor Kulüp Başkanı Nedim Türkmen, Galatasaray Kulübü'nün bir değil üç Drogba'yı bile kaldıracak gücünün olduğunu söyledi.

GİRİŞ 31.01.2013 14:17 GÜNCELLEME 31.01.2013 15:30

Orduspor Kulüp Başkanı Doç. Dr. Nedim Türkmen, Cihan Haber Ajansı'na gündeme dair açıklamalar yaptı.

Ligdeki gelir dağılımının bozuk olduğunu ve futbolun bir rekabetten ibaret olduğunu ifade eden Başkan Türkmen, "Ben her beyanımda bu ligin adaletsiz olduğunu, gelir dağılımının bozuk olduğu ve takımların değer bakımından on kat, yirmi kata ulaştığını hep söyledim.

Futbol aslında Türkiye'de endüstriyeldir ve 535 milyon Euro'dur. Türkiye'de futbolun bir yıllık gelir döngüsüdür. Eğer bu rakamları çıkartabiliyorsanız çok bir problem yok. Şampiyonlar ve UEFA Ligi'nde gidebilirsiniz orada da gelirler var. Tabii İstanbul takımları büyük bir camia gerek forma satışı gerekse stat gelirleri fazla." diye konuştu.

Türkmen, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kulüpler net anlaşma yaptıkları için yabancı oyuncular için Türkiye tam bir cennet. Dolayısıyla hiç gelmez denilen oyuncuları buraya gelmesi çok normal. Ama Türk futbolunu yönetenlerin şunu bir sorgulaması lazım. 5, 10 milyon Euro'lar veriyoruz ama Türk futbolunu geliştirecek olan alt yapılara bu yatırımları yapmıyoruz. Bu konunun üzerine biraz daha düşünmemiz lazım. Şu an transfer dönemindeyiz ama alacak yerli oyuncu bulamıyoruz. Alt yapılar maalesef çok kötü durumda. Futbolun da geleceğini düşünmek zorundayız. Kulüpler bunların da sonu gelecek ve borç yatağına doğru sürükleniyor. Şimdi çevirebilirsiniz borcu ama gelen bir başarısızlıkta çeviremeyebilirsiniz. Buda kulüpleri felakete götürür. O yüzden UEFA'nın mali kriterlerine uygun, Türk futbolunun da geleceğini düşünen bir yapıda ilerlerse Türk futbolu herkes mutlu olur."

"GALATASARAY ÜÇ DROGBA'YIDA KALDIRABİLİR"

Ara transfer döneminde iki üst düzey oyuncuyu kadrosuna katan Galatasaray'ın mali konularda çok zorlanmayacağını belirten Türkmen, sarı - kırmızılıların taraftarlarına çok güzel bir jest yaptığını kaydetti. Başkan Türkmen, "Şampiyonlar Ligi'nde bir eleme oynayacaksınız kaybedebilirsiniz de o o kadar çok önemli değil. Ama Galatasaray gibi büyük bir camia ve bir Drogba değil üç Drogba'yı da kaldırabilir. Çünkü taraftarınıza güveniyorsunuz. Yaklaşık 50 binin kişinin üstünde bir stadınız var. Naklen yayından da geliriniz var.

Mesela Anadolu takımlarının gelirlerinin yüzde 90'nı naklen gelirde iken İstanbul takımlarının yüzde 45 civarında. Onların tekstil cirosu bile bizlerden fazla. O yüzden Sneijder ve Drogba transferlerinin Galatasaray'ı sarsacağını pek sanmıyorum. Ve bu yüzden taraftarına böyle güzellikler yapması normal. Keşke bizimde böyle imkanlarımız olsa da Ordusporlu taraftarlarımıza heyecanlar yaşatsak ama ayağımızı yorganımıza göre uzatmak durumundayız." şeklinde konuştu.

"ŞENOL GÜNEŞ FUTBOLUN FİLOZOFU"

Türkmen, Bursaspor'daki görevinden istifa eden Ertuğrul Sağlam'ın son jenerasyonun en başarılı teknik direktörü olduğunu, Trabzonspor'daki görevinden istifa eden Şenol Güneş'in ise futbolun filozofu olduğunu kaydetti.

"ORTADA ON BEŞ HOCA VAR, YENİLERİNE YER AÇMIYORLAR"

Ordusporlu taraftarın sakin olmasını ve kendilerine güvenmelerini isteyen başkan Nedim Türkmen, "Türkiye'de yıllardır bir kısır döngü var. On beş tane hoca var. 6 ay burada 8 ay şurada. Ve yeni insanların da girmesini engelliyor. Yabancı getiriyoruz diye TV programlarına bir bakın nerede ise bizi suçlu ilan edecekler. Ben yerli yabancı ayırımında değilim. İşini düzgün yapan ile yapmayanı ayırmak yerli hocalar aslanım, koçum diyerek gaza geliyorlar ve o yüzden mi azaba yerli hocalar başarı sağlıyor. Gerçi üç beş hafta sonra düşüyor bu durum." diyerek sözlerini tamamladı.

KAYNAK: CİHAN