Galatasaray'dan TFF'ye tepki!

Galatasaray Yöneticisi Eray Yazgan, Türkiye Futbol Federasyonu'nun yeni yabancı kuralı hakkında açıklamalarda bulundu. Yazgan, konuyla ilgili federasyona tepki gösterdi.

Galatasaray'dan TFF'ye tepki!
Galatasaray'dan TFF'ye tepki!
GİRİŞ 23.05.2026 16:17 GÜNCELLEME 23.05.2026 16:17
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Galatasaray Yöneticisi Eray Yazgan, HT Spor'a yaptığı açıklamalarda kulüp içi yapı, yabancı oyuncu kuralı, Kulüpler Birliği'nin tavrı ve sarı-kırmızılı kulübün ekonomik büyümesine dair değerlendirmelerde bulundu. Eray Yazgan, Galatasaray'daki yönetim anlayışına değinerek kulüp içerisinde "Muhalefet" kavramının olmadığını ifade etti.

İşte Eray Yazgan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

'GALATASARAY'DA MUHALEFET OLMAZ'

"Galatasaray'da muhalefet olmaz. Muhalefet kavramı Galatasaray'da olmaz. Zaman zaman seçimlerde ikinci, üçüncü, dördüncü aday çıkar. Seçimlerin dışında, Süper Lig'de her ay düzenli divan kurulu toplantısı yapan spor kulübü biziz. Senede 2 tane, bazen 3 tane genel kurulumuz oluyor. Oralarda en sert tenkitleri, en sert eleştirileri duyup, oradan aldığımız kıymetli eleştirileri başımızın üstüne koyuyoruz; en doğru yol haritalarını bulmaya çalışıyoruz."

Eray Yazgan

'ANLAMLANDIRAMADIĞIMIZ BİR KURAL'

"Nedenini anlamadığımız, anlamlandıramadığımız bir şekilde 10+4 diye bir kural. Bugüne kadar Galatasaray'a gelen yabancılara bakıyorsunuz, Türkiye'ye gelen yabancılara bakıyorsunuz; 30'lu yaşlarda gelmiş olsalar da çok önemli değerlerdi. Ve bizim genç oyuncularımıza abilik ettiler, tecrübelerini aktardılar. Bugün ne yapıyoruz? 4 tane 23 yaş altı oyuncuyu katma zorunluluğu getiriyoruz. 18 kulübümüz için de zorluk olacak. Çünkü doğru konuşalım; bugün Avrupa'da, Güney Amerika'da 23 yaş altında gerçekten gelecek vadeden 4 tane oyuncunun bonservisini almak kolay değil."

'TÜM KULÜPLER OLARAK BAŞVURMALIYIZ'

"Kulüpler Birliği'nin bu konuda bir iradesi var. Biz sadece Galatasaray olarak değil, tüm kulüpler olarak başvurmamız daha doğru olacak."

Bedirhan Altundağ Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Bedirhan Altundağ

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Beykent Üniversitesi Yeni Medya bölümünde lisans eğitimini tamamladı. Okuldan mezun olduğundan bu yana medya sektörünün birçok kuruluşunda spor editörü ve spor muhabiri pozisyonlarında çalıştı. Kariyerine Mart 2026'dan beri Haber7.com'da spor editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Misafir 8 dakika önce Şikayet Et
    hayatınız yalan tff siz yönetiyor sunus zaten bi telefon açsanıza hemen halledin gerekirse sadece size bi güzellik yapsınlar
    Cevapla
  • Zekeriya 24 dakika önce Şikayet Et
    şu işi önce konuşup halledeydiniz ya yazık
    Cevapla