Galatasaray'ı deviren Fenerbahçe, Süper Kupa'nın sahibi oldu
Turkcell Süper Kupa Finalinde Galatasaray'ı 2-0 mağlup eden Fenerbahçe kupanın sahibi oldu.
Turkcell Süper Kupa Final maçında Galatasaray ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan karşılaşmayı sarı-lacivertliler 2-0 kazandı.
Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren golleri 28. dakikada Matteo Guendouzi ile 48. dakikada Jayden Oosterwolde kaydetti.
Bu sonucun ardından Fenerbahçe, Süper Kupa'nın sahibi oldu.

Fenerbahçe kupası kaldırdı
Turkcell Süper Kupa finalinde Galatasaray'ı 2-0 mağlup eden Fenerbahçe, yapılan törenle kupasına kavuştu.
Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan karşılaşmayı Guendouzi ve Oosterwolde'nin golleriyle 2-0 kazanan sarı-lacivertliler, galibiyetin sevincini taraftarıyla paylaştı. Tribünleri gezen futbolcular, uzun süre taraftarlarıyla birlikte tezahürat yaptı.

Müsabakanın ardından düzenlenen kupa seremonisinde Fenerbahçeli futbolcular ve teknik heyet, madalyalarını Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 1. Başkan Vekili Mecnun Otyakmaz ve TFF 2. Başkan Vekili Fuat Göktaş ile Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Kazancı'nın ellerinden aldı.
Mecnun Otyakmaz ve Fuat Göktaş'ın takdim ettiği kupayı alan kaptan Milan Skriniar, takım arkadaşlarıyla kupayı kaldırarak şampiyonluk coşkusunu yaşadı. Futbolcular daha sonra kupayı tribünlere götürerek kutlamaya taraftarlarıyla birlikte devam etti. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Sadettin Saran ve yönetim kurulu üyeleri de kutlamada yer aldı.
Galatasaray ise ikincilik ödülünü almak için seremoniye çıkmadı.
Sarı-lacivertli ekibin Fransız futbolcusu Matteo Guendouzi, basın mensuplarının oylarıyla maçın oyuncusu seçildi.

Guendouzi ilk maçında golle tanıştı
Fenerbahçe'nin yeni transferi Matteo Guendouzi, sarı-lacivertli formayla ilk maçında gol attı.
Fransız oyuncu, müsabakanın 28. dakikasında takımının ilk golünü kaydetti.

Oosterwolde siftah yaptı
Fenerbahçe'nin savunma oyuncusu Jayden Oosterwolde, bu sezon ilk kez skor üretti.
Sarı-lacivertli oyuncu, 48. dakikada takımının ikinci golünü kaydederken, bu sezonki ilk golüne imza attı.
Hollandalı oyuncu, 81. dakikada sakatlanarak oyundan çıktı.

Süper Kupa'yı 4. kez kazandı
Fenerbahçe, Süper Kupa'yı 4. kez kazanma başarısı gösterdi.
2006 yılından bu yana oynanan Süper Kupa'yı ilk kez 2007 yılında müzesine götüren sarı-lacivertliler, ardından 2009 ve 2014'te de kupayı kazanmıştı.
Fenerbahçe, 2014'ten sonra ilk kez bu kupayı kazanırken, toplamda 4. kez mutlu sona ulaştı.

Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı 6 kez müzesine götürdü
1965-66 sezonundan 1997-98 sezonuna kadar lig şampiyonuyla Türkiye Kupası şampiyonunu karşı karşıya getiren Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı ise Fenerbahçe, 6 kez kazanma başarısı göstermişti.
Sarı-lacivertliler bu kupada 12 kez finale yükselip 5'inden galibiyetle ayrılarak kupaya uzanırken, 1967-68 sezonunda hem lig hem de Türkiye Kupası'nı kazandığı için o dönemki statü gereği maç yapmadan kupanın sahibi olmuştu.

Saran, futbolda ilk kupasını kazandı
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Sadettin Saran, erkek futbol branşında ilk kupasını kazandı.
Kulüpte 21 Eylül 2025'te başkanlığa seçilen Saran, 4 aya yakın bir sürede ilk kupasını elde etti.

Fenerbahçe taraftarından güvenlik ve polislere yağmurluk jesti
Fenerbahçeli taraftarlar, yağmur nedeniyle kendilerine dağıtılan yağmurlukları güvenlik görevlileri ve polislere verdi.
Sarı-lacivertli taraftarlar, maçın son bölümüne doğru sarı ve lacivert renkteki yağmurluklarını güvenlik görevlileri ve polislerle paylaştı.

Galatasaray: 0 - Fenerbahçe: 2
Stat: Atatürk Olimpiyat
Hakemler: Halil Umut Meler, İbrahim Çağlar Uyarcan, Abdullah Bora Özkara
Galatasaray: Günay Güvenç, Sallai (Dk. 87 Kazımcan Karataş), Sanchez (Dk. 46 Sara), Abdülkerim Bardakcı, Eren Elmalı (Dk. 87 Kaan Ayhan), Torreira (Dk. 72 İlkay Gündoğan), Lemina, Barış Alper Yılmaz, Yunus Akgün, Sane (Dk. 79 Ahmed Kutucu), Icardi
Fenerbahçe: Ederson, Mert Müldür (Dk. 90 Yiğit Efe Demir), Skriniar, Oosterwolde (Dk. 82 Çağlar Söyüncü), Levent Mercan, İsmail Yüksek, Guendouzi, Musaba (Dk. 69 Talisca), Asensio, Kerem Aktürkoğlu (Dk. 90 Oğuz Aydın), Duran (Dk. 69 Nene)
Goller: Dk. 28 Guendouzi, Dk. 48 Oosterwolde (Fenerbahçe)
Sarı kartlar: Dk. 18 Sanchez, Dk. 33 Sallai, Dk. 41 Sane, Dk. 82 Icardi (Galatasaray), Dk. 23 Mert Müldür, Dk. 49 Oosterwolde, Dk. 79 Guendouzi (Fenerbahçe)
-
... 13 dakika önce Şikayet EtHala Federasyon diyorsunuz ya. Bu nasil bir akil tutulmasidir. Eze eze yendi Fener!Beğen
-
Osman 1 saat önce Şikayet EtO kupayı müzenize değilde Federasyon başkanıza verinBeğen Toplam 4 beğeni
-
Fener 15 dakika önce Şikayet EtNiye? Siz hakemlerle üstüste aldığınız kupaları federasyona mı verdiniz.Beğen
-
Misafir 2 saat önce Şikayet EtNe demek bozguna uğradı 10 yıldır bozguna uğrayan takım için böyle başlık attınız mı acabaBeğen Toplam 5 beğeni
-
ibrahim 3 saat önce Şikayet EtYerde kimyadan torbayi her defasında torwra sanan sadce benmişim her seferinde aha yere yattı kıvranıyor diyorum içimden meğerse torbaymis. Bi ara hakemde bu torbanın başına geldi torera sağlık ekibi lazımmış diye sormuş ses gelmeyince dışarı çıkarın tedavi etsinler demişBeğen Toplam 5 beğeni
-
İ.K 6 saat önce Şikayet EtAslan miyavladı.Beğen Toplam 2 beğeni