Dursun Özbek ilk ağızdan duyurdu: 'Cuma günü açılışımız var'

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Ekim ayı Divan Kurulu Olağan Toplantısı'nda kulübün gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Dursun Özbek ilk ağızdan duyurdu: 'Cuma günü açılışımız var'
Dursun Özbek ilk ağızdan duyurdu: 'Cuma günü açılışımız var'
GİRİŞ 08.10.2025 14:10 GÜNCELLEME 08.10.2025 14:11
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Galatasaray'da Ekim ayı için Divan Kurulu Olağan Toplantısı düzenlendi.

Kulübün Başkanı Dursun Özbek, Sarı-Kırmızılıların gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

"ATATÜRK HEYKELİ YAPTIRDIK"

İşte, Özbek'in açıklamalarından satır başları:

"Stadımızın önünde Atatürk heykeli yaptırdık. Önümüzdeki cuma günü açılışımız var. Atatürk ortada, bir tarafında Ali Sami Yen, diğer tarafında Tevfik Fikret duruyor. Bu açılışa icabet etmenizi rica ediyorum."

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek taraftarı selamlarken.

"Tesislerimizi yenileyelim diyorum seçildiğimizden beri. Yapılar eskimeye mahkum. Gerektiği zaman bunların elden geçmesi, güncel hale getirilmesi, çalışan sporcularımızın, üyelerimizin çok daha konforlu bir alana sahip olması esas. O itibarla Kalamış Tesislerimiz için yönetim kurulu üyem Sedat Artukoğlu'nu görevlendirdim. Oranın da tadilatına başlayacağız. İhaleyi alan müstecirimizin kontratı ekim sonunda bitiyor. Yeniden ihale yapma zorunluluğumuz var. Bu süreçte oradaki tadilatları da yapmayı planlıyoruz."

"GALATASARAY'A GAYRİMENKULLER KAZANDIRMAK ÖNEMLİ"

"Büyükçekmece'de 120 dönümlük bir arazimiz var. Galatasaray'a gayrimenkuller kazandırmak önemli. Büyükçekmece de tesis için Galatasaray'a kazandırılmış çok önemli bir arazi. Proje yapmak için kamudan veya şahıstan bir arsa alıyorsunuz. Amacına uygun şekilde geliştirilmesi lazım. Bir arsa aldıysanız voleybol sahası yapacaksanız ona uygun, futbol sahası yapacaksanız ona uygun imar planlarının yapılması lazım. Arsayı alıp rafa kaldırmak yetmiyor. Büyükçekmece'de yönetime geldiğimizden beri uğraştığımız bir husus var; Sevgili Başkan Hasan Akgün ile konuştum, buraya Galatasaray'a ait diye totem diktik. Gelip yapayım da ne yapayım orada. Futbol altyapı tesisi, tamam yapalım. Burada soyunma odaları, konaklama tesisi, yeme içme alanı yapmam lazım. Geldiğimizde bu yoktu. Bunu yapamazsın dedi, Sayın Başkan bunları yapamazsam tesisi nasıl yapacağım dedi. Anlatmak istediğim şu, yönetimlerin bu konuya dikkat etmesi lazım. Kulübe kazandırmak yetmiyor, amacına uygun şekilde geliştirmek gereğini vurgulamak istiyorum. Sevgili Başkan Hasan Akgün ile bu çalışmalar, planlar yapıldı, Büyükçekmece'den geçti, Büyükşehir'de imar komisyonundan geçmesini ve meclise gönderilmesini bekliyorum, sıkı bir şekilde takip ediyorum."

"Kemerburgaz Metin Oktay Tesisleri için iskan belgemizi yakın zamanda alacağız. Geçmişe baktığımız zaman yapılan yatırımlarda yasal prosedürler tamamlanmadan devam edildiği için sıkıntılar oldu. Yaptığımız tesislerin yasal süreçlerini tamamlamak için gayret gösteriyoruz."

Ramazan Dengiz Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR 2
  • Misafir 44 dakika önce Şikayet Et
    Şimdi yandınız yanak okşattıklarınız elini üzerinizden çeker
    Cevapla
  • Rofar 1 saat önce Şikayet Et
    Ben heykele karşıyım putperetliğin 21.yüzyıl versiyonu stadın önüne Metin Oktay'ın heykelini dikersin herkes anlar da Atatürk heykeli ne alaka oldu mu sana şimdi kel alaka.
    Cevapla