Galatasaray hücumda devlerle yarışıyor

Galatasaray, bu sezon 8 lig maçında 24 kez fileleri havalandırdı. Sarı kırmızılılar, böylece Türkiye ve Avrupa'nın 5 büyük liginde maç başına en çok gol atan üçüncü takım oldu.

Galatasaray hücumda devlerle yarışıyor
Galatasaray hücumda devlerle yarışıyor
GİRİŞ 10.10.2024 11:57 GÜNCELLEME 10.10.2024 11:57
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Lider Galatasaray, bu sezon ligde başarılı bir hücum grafiği sergiliyor. Sarı kırmızılılar, oynadığı 8 maçta 24 kez fileleri sarstı. Okan Buruk'un öğrencileri bu süreçte kalesinde 8 gol görürken, 16 gol averajıyla zirvede yer aldı.

Galatasaray, ligde maç başına 3 gol ortalaması yakaladı. Sarı kırmızılılar bu istatistikle, Türkiye ve Avrupa'nın 5 büyük ligindeki takımlar arasında üçüncü sıraya yerleşti.

Maç başına atılan gol sayısına bakıldığında ilk sırada Alman devi Bayern Münih geliyor. Bavyera ekibi, ligde oynadığı 6 karşılaşmada 20 golle 3 virgül 3'lük ortalamaya ulaştı.

İkinci sıradaki Barcelona ise 9 lig maçında 28 kez fileleri sarsarak maç başına 3 virgül 1 gol ortalaması yakaladı. Fransız ekibi Paris Saint Germain ise 7 maçta attığı 21 golle, Galatasaray ile birlikte üçüncü sırayı paylaştı.

Bu arada, Galatasaray'da sezon başından bu yana 11 futbolcu ligde gol sevinci yaşadı. Barış Alper Yılmaz ve Gabriel Sara, verdikleri 5'er gol katkısıyla takımın en skorer oyuncuları oldu.

Barış Alper lig maçlarında 4 gol 1 asist üretirken, Sara iki kez fileleri sarstı ve 3 gol pası verdi.

KAYNAK: TRT SPOR
Seyfullah KAYGUSUZ Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Seyfullah KAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir. Mesleki hayatına Haber7.com’da devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Cim bom boş 2 saat önce Şikayet Et
    Ta ki avrupanın köy takımlarına denk gelene kadar.
    Cevapla