Olay sözler! "Hakemlere talimat gitmiş"

Ligde oynanan son dört karşılaşmada, Galatasaraylı futbolcuların sadece bir sarı kart görmesi eleştirilere neden oldu.

GİRİŞ 15.09.2024 11:59 GÜNCELLEME 15.09.2024 12:04
Bu Habere 204 Yorum Yapılmış

Galatasaray'ın Rizespor'u 5-0 yendiği maçın ardından TV 8.5'ta Murat Kosova ile tartışmalı pozisyonları yorumlayan Fırat Aydınus'u açıklamaları dikkat çekti.

FIRAT AYDINUS: HAKEMLERE TALİP GİTMİŞ HERHALDE!

Murat Kosova'nın "Yunus Akgün'ün Alikulov'a yaptığı faul kart gerektirir mi" sorusu üzerine eski FIFA hakemi Fırat Aydınus çarpıcı bir iddiada bulundu.

Arda Kardeşler'in yönettiği maçtaki pozisyonla ilgili Aydınus, "Hakemlere Galatasaray'a kart göstermeyin diye talimat gitmiş herhalde" dedi.



Yayıncı kuruluş beIN Sports'ta pozisyon hakkında konuşan eski hakemler ise şunları şöyledi:

Bahattin Duran: "Benim için çok net sarı kart hocam. Evet, sol ayağını uzattı ama sonrasında diziyle yaptığı bu darbe... Alikulov'u Allah korudu. Bütün bağları kopabilirdi bu pozisyonda."

Deniz Çoban: "Hakem, buna kırmızı kart çıkarsaydı..."

Bahattin Duran: "Kırmızı kart çıkarsaydı bile... Şu ayağı bu şekilde gören video hakem, kırmızı karta bence itiraz etmezdi."



SERHAT AKIN: 4 MAÇTA BİR SARI KART ÇOK ENTERESAN

Spor yorumcusu Serhat Akın ise, "Galatasaray'a 4 maçta bir sarı kart çıkması çok enteresan bir istatistik. Yani şöyle üç maç sıfır sarı kart, dördüncü maç bir sarı kart. Serlik seviyesiyle alakalı sarı kart olmayabilir bazen, 10 faul yaparsın sarı kart görmeyebilirsin. Akıllı fauller vardır. Topla karışık fauller vardır. Fakat şöyle bir durum var, bu sahayı gören, direk müdahale edebilecek yan hakem var iki tane, bir de dördüncü hakem var, bir de orta hakem var." şeklinde konuştu.



SOSYAL MEDYANIN GÜNDEMİNE OTURDU: "AVRUPA'DA İKİ MAÇTA 7 SARI 2 KIRMIZI ÇIKTI"

Ligde oynadığı son dört karşılaşmada rakiplerine 53 kez faul yapan Gaatasaraylı futbolcular sadece bir kez sarı kartla cezalandırıldı. Young Boys ile oynanan iki Şampiyonlar Ligi ön eleme maçında 22 kez faul yapan sarı-kırmızılı futbolculara 7 sarı ve 2 kırmızı kart çıkması ise dikkat çeken bir istatistik olurken, bu istatistikler sosyal medyada rakip taraftarlar tarafından eleştiri konusu oldu.

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 204
  • ADNAN 1 gün önce Şikayet Et
    Tüm hakemlere sesleniyorum gerçekten birilerini koruyalım derken Futbolun içine ettiniz Vallahi bir futbol sever olarak hakkımı helal etmiyorum benim gibi yüzbinler var tek zefkimizide yo ettiniz adaletin olmadığı yerde herşey bitmiştir yazık
    Cevapla
  • Tarafsız 2 gün önce Şikayet Et
    Ligde oynadığı son dört karşılaşmada rakiplerine 53 kez faul yapan Gaatasaraylı futbolcular sadece bir kez sarı kartla cezalandırıldı. Young Boys ile oynanan iki Şampiyonlar Ligi ön eleme maçında 22 kez faul yapan sarı-kırmızılı futbolculara 7 sarı ve 2 kırmızı kart çıkması ise dikkat çeken bir istatistik Hep destek devammmmm
    Cevapla
  • Morinhocuk 1 gün önce Şikayet Et
    Bütün gsli topçuların ve hakemlerin günahı boynunuza.
    Cevapla
  • Ayhan 2 gün önce Şikayet Et
    Şu ülkede futbol nedir bilmeyen yorumcuların yorum yapması geçmişi şaibe ile dolu fırat aydınus ahkam kesiyor ya vallahi yazık
    Cevapla
  • alpi 2 gün önce Şikayet Et
    Birazcık dürüst olan söylesin GALATASARAY ın o maçta kollanmaya ihtiyacı varmıydı. El insaf be. Tek kale maç yap 5 gol at sonra kullanmaktan bahset. Vicdanınız batsın.
    Cevapla
  • alpi 2 gün önce Şikayet Et
    Fırat efendi hakemlik zamanında çok almış bu talimatları ki böyle tecrübeye dayalı konuşuyor. Yoksa işkembeyikübradan mi sallıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle