G.Saray - Çaykur Rizespor maçında neden 6 oyuncu değişikliği yapıldı?

Galatasaray'ın Süper Lig'de Çaykur Rizespor'u 5-0 yendiği maçta takımların altışar oyuncu değişikliği yapması gündem oldu.

G.Saray - Çaykur Rizespor maçında neden 6 oyuncu değişikliği yapıldı?
G.Saray - Çaykur Rizespor maçında neden 6 oyuncu değişikliği yapıldı?
GİRİŞ 15.09.2024 00:12 GÜNCELLEME 15.09.2024 00:17
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Galatasaray, Süper Lig'de Çaykur Rizespor'u 5-0 gibi net bir skorla mağlup etti.

Rams Park'ta oynanan maça damga vuran konu ise takımların altışar değişiklik yapması oldu.

Türkiye Futbol Federasyonu Futbol Disiplin Talimatı'na göre takımlar en fazla 5 değişiklik yapabilir. Futbolseverler, Galatasaray - Çaykur Rizespor maçında neden 6 değişiklik yapıldığını merak etti.

Maçın ilk yarısında Rizesporlu Alikulov, ceza sahasında Osimhen ile girdiği hava topu mücadelesinde yerde kaldı. Özbek futbolcu kafasına aldığı darbe nedeniyle oyuna devam edemedi ve 38. dakikada oyundan alınarak beyin sarsıntısı nedeniyle hastaneye kaldırıldı.



+1 OYUNCU DEĞİŞİKLİĞİ HAKKI KAZANDILAR


Alikulov başına aldığı darbe nedeniyle oyundan çıktığı için, Rizespor ve Galatasaray otomatik olarak 1'er değişiklik hakkı kazandı.

Çaykur Rizespor'da Alikulov, Papanikolau, Taha Şahin, Akintola, Ali Sowe ve Olawoyin'in yerine Hadziahmetovic, Emrecan Bulut, Eray Korkmaz, Jurecka ve Buljubasic oyuna girdi.

Galatasaray ise 6 değişiklik hakkında Gabriel Sara, Mertens, Sanchez, Torreira, Jakobs ve Barış Alper Yılmaz'ın yerine Kerem Demirbay, Batshuayi, Nelsson, Berkan Kutlu, Elias Jelert ve Yusuf Demir değişikliklerini yaptı.

 

Osman Kocaer Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 14
  • Misafir 2 gün önce Şikayet Et
    Ayyildizim , fener zaten şike yaptı, fenerin ismini kimse çıkarmadı, birde maçlara gözünle bak , verilmeyen kartları golleri penaltıları daha iyi görürsün
    Cevapla
  • Ayyildizim 3 gün önce Şikayet Et
    Galatasaray icin o kadar acik ve net planlar yapiliyor ki akillara zarar sari kart gormuyorlar kural bahanesi 6 oyuncu degisikligi daha neler neler olacak film gibi seyrediyoruz... SIKE DIYEREK FENERIN ADINI CIKARANLAR YILLARCA GALATASARAYIN SIKELERINE KÖR SAGIR DILSIZ...OFSAYTIMSI BISEYLER OLUYOR ACIK VE NET....
    Cevapla
  • Mustafa 3 gün önce Şikayet Et
    Saçma sapan futbol kuralları takımların değişiklik hakkı biter böyle bir olay oluşur o zaman 6 değişiklik kuralı devreye girer o zaman her sakatlanarak oyundan çıkışta altı kuralı gelsin
    Cevapla
  • misafir 3 gün önce Şikayet Et
    eskiden 2 oyuncu değiştirme hakkı vardı takımların, ona göre futbol oynatılıyordu, maçlar daha zevkli idi. yakında tüm takımı değiştirme hakkı verilecek, basketboldan gibi
    Cevapla
  • ilker kırdar 3 gün önce Şikayet Et
    bu tanınan bir hak kural hatası yok geçiniz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle