Kerem Aktürkoğlu resmen Benfica'da! Galatasaray bonservisini duyurdu

Galatasaray, Kerem Aktürkoğlu'nun 12 milyon euro karşılığında Benfica'ya transfer olduğunu açıkladı. Sarı-Kırmızılılar, milli futbolcunun sonraki satışından yüzde 10 pay da alacak.

GİRİŞ 03.09.2024 03:13 GÜNCELLEME 03.09.2024 10:53
Bu Habere 155 Yorum Yapılmış

Galatasaray'da Kerem Aktürkoğlu'nun ayrılığı resmiyet kazandı. Milli futbolcu, Benfica'ya imza attı. Öte yandan Sarı-Kırmızılılar, 25 yaşındaki futbolcunun Transfer detaylarını KAP'a bildirdi.

Buna göre Benfica, Kerem Aktürkoğlu transferi için Galatasaray'a 12 milyon euro ödeyecek. Galatasaray, milli futbolcunun bir sonraki satışının karından yüzde 10 pay da alacak.

Transferle ilgili Galatasaray'ın KAP'a yaptığı duyuru şöyle:

"Profesyonel futbolcumuz Muhammed Kerem Aktürkoğlu'nun transferi konusunda Sport Lisboa E Benfica-Futebol SAD ile anlaşmaya varılmıştır.

Yapılan anlaşmaya göre Sport Lisboa E Benfica-Futebol SAD, Şirketimize net 12.000.000 euro tutarında transfer bedeli ödeyecektir.

Ayrıca, futbolcunun ileride diğer bir kulübe transferi halinde; Sport Lisboa E Benfica-Futebol SAD elde edeceği transfer bedelinin karının %10'nunu sonraki satıştan pay olarak kulübümüze ödeyecektir."


Kerem Aktürkoğlu, 2029 yılına kadar Portekiz ekibinde forma giyecek.

SERBEST KALMA BEDELİ BELİRLENDİ

Kerem'in Benfica ile 5 yıllık sözleşme imzalaması ve Portekiz temsilcisinin bu transfer için, yaklaşık 11 milyon euroluk bir bonservis bedeli ödemesi bekleniyor.

Öte yandan Sports Digitale'den Yağız Sabuncuoğlu'nun haberine göre Benfica, Kerem Aktürkoğlu için 60 milyon euro serbest kalma bedeli belirledi.

Galatasaray'da geçirdiği dört sezonda 179 maça çıkan Kerem, bu süreçte 46 gol atarken 42 de asist yaptı.

Seyfullah KAYGUSUZ Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Seyfullah KAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir. Mesleki hayatına Haber7.com’da devam etmektedir.
YORUMLAR 155
  • Şener 1 hafta önce Şikayet Et
    Kerem i 12 sat. 1 yıllık kiralık adama 12 milyon ver. Olacak iş değil. Kerem Jelert kadar etmiyor muydu? Jelert i aldığın paraya verdin neredeyse. Kendi şirkelerinizde olsa böyle bir alış veriş yapar mıydınız? Yazık çok yazık.
    Cevapla
  • Mehmet çevirgen 37 1 hafta önce Şikayet Et
    Ben bir fenerli olarak keremin gitmesine gs için hiç iyi olmadı barış ile çok iyi ikili idi bana kalsa ararsınız 12milyonda büyük bir para değil şimdi almaya kalksan 20 milyon der gitmesi iyi oldu yok olacaktı çök üzdünüz
    Cevapla
  • can 1 hafta önce Şikayet Et
    Abdülkadir Ömür, Kerem Aktürkoğlu'nu gönder 34-35 yaşındaki fosillerle idare et.Oh ne dünya.Elimizdekilerin kıymetini bilmiyoruz.Kerem bir maçta oynamadı Fener Galata'yı beşledi.
    Cevapla
  • .... 1 hafta önce Şikayet Et
    Turkiye futbolcu hakikaten para etmiyor. Adamlar 12 ye aldigi gibi 60 serbest kalma bedeli koydu. Yani bedavaya aldılar kerem i
    Cevapla
  • Adem 1 hafta önce Şikayet Et
    Yüzde 10 nedir hem ucuza ver hem pay düşük
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle