Okan Buruk'tan Muslera sözleri! Young Boys maçında oynayacak mı?

Şampiyonlar Ligi play-off turu ikinci maçında yarın sahasında İsviçre ekibi Young Boys ile karşılaşacak Galatasaray'da teknik direktör Okan Buruk, takım kaptanı Muslera'nın yarın oynayabileceğini söyledi.

GİRİŞ 26.08.2024 17:11 GÜNCELLEME 26.08.2024 17:39
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Şampiyonlar Ligi play-off turu ikinci maçında yarın sahasında İsviçre ekibi Young Boys ile karşılaşacak Galatasaray'da teknik direktör Okan Buruk açıklamalar yaptı.

Karşılaşma için motive olduklarını ifade ederek sözlerine başlayan Okan Buruk, "İyi durumdayız. Motiveyiz! Kazanmak için çok fazla motivasyonumuz var! Geçen sene bunu başarmıştık, doğru şekilde temsil etmiştik Türk futbolunu. Hem benim, hem oyuncularımın motivasyonu yüksek. Bahanemiz yok..." diye konuştu.



İşte Okan Buruk'un öne çıkan açıklamaları:

"İlk maçı oynadık. Rövanş sahamızda. Daha avantajlı bir skorla buraya gelmek isterdik. Galatasaray'ın hedefi her maçı kazanmak. Yarın da elimizden geleni yapacağız. Yarın skor önemli. Biz her takıma karşı kazanmak için oynadık. Yarın aynı kafayla ve aynı yapıyla oynayacağız. Yarınki maçta önce sabra ihtiyacımız var, hem bizim hem taraftarımızın. Tutkumuz, konsantrasyonumuz çok yüksek. Oyuncularımız, taraftarımız ve benim için Şampiyonlar Ligi'nde olmak çok önemli. Bunun zevkini aldık. Oynadığımız futbolla bunu net bir şekilde gösterdik. Amacımız kazanmak ve Şampiyonlar Ligi'ne girmek. Önemli bir kadromuz var. Oyuncularıma güveniyorum. Kaliteli kadronun sakin kalıp, kendine güvenip, oyunu doğru şekilde yönettiğimizde Şampiyonlar Ligi'nde olacağız diye düşünüyorum. İlk maçta özellikle savunma anlamında iyi işler yapmamıştık. Bu sefer takım savunmasını daha iyi yapmalıyız. Yeteneklerimizi ortaya koyduğumuzda sonuç gelecektir. Son 2 senede oluşturduğumuz atmosferi, taraftarımızla yapıp Şampiyonlar Ligi'ne katılım kutlaması için sabırsızlanıyorum.

"MUSLERA OYNAYACAK DURUMDA"

Muslera antrenmana çıktı. Takımla da deneyeceğiz. Oynayabilecek durumda olduğunu düşünüyoruz.


Sakin olmamız, sabırlı olmamız gerekiyor. Maç başladı hemen 2 gol atmamıza gerek yok, tabii ki olursa hayır demem. Maçı kazanıp üst tura çıkmak istiyoruz. Baskı ve stres yapmadan... Taraftarlarımızdan da bunu isteyeceğim.

Geçen sürede herkesin bizimle olduğunu net bir şekilde hissetmedik. Herkesin oyunculara, teknik heyete, yönetime herkesin şu anda dışarıda gösteremediğimizi görüyoruz... Çok büyük bir yüzde yanımızda oldu önemli olan da bu.


"KADROYLA İLGİLİ SON KARARI YARIN VERECEĞİZ"

Oyun içerisinde ikisiyle beraber oynadık. Maçın başı sonu dakikasını değerlendireceğiz. Antrenmanlarda zaman zaman çalışıyoruz. Onla ilgili kararı yarın vereceğiz. Kim oynarsa oynasın kendi görevini en maksimum ve en doğru şekilde yaptığında başlayacak 11, kenardan gelecek 5 oyuncu önemli. Kim oynarsa oynasın kendi görevini en doğru şekilde yaptığında turu geçmek için en büyük aday biz olacağız. Futbol şansı da inşallah bizimle olur, bu da önemli. Kadroyla ilgili son kararı yarın vereceğiz.


Çok önemli oyuncularımız var. Bazen tekli, bazen ikili oynayacağız forvette. Ana bir oyunumuz var, bugüne kadar oynadığımız dominant bir oyun. Oyuncular değişse de aynı mantaliteyle oynamaya çalışıyoruz. Takımımızın oyunu belli, istediklerimiz belli, bu zamana kadar oynadığımız belli. Bunu yapmak için zaman zaman değişik 11'ler kuracağız. Aynı oyun stratejisi ve benzer diziliş üstünden gitmeye çalışacağız.

Az çok iki senedir beraberiz. Galatasaray takımı ne Bayern'e ne Manchester United'e ne de başka takımlara karşı oyun stratejisinden, oyun üstünlüğünden ödün vermedi. Oyun üstünlüğünün yine bizde olduğu... Oyun üstünlüğü demek savunmayı doğru yapmak, savunma yapmak anlamına gelmiyor; herkesin görevlerini yapması. Rakibin oynadığı oyunun yüzde 50'si uzun top üzerine. Buraları doğru oynamamız gerekiyor. Bu zamana kadarki oyundan hiçbir şekilde ödün vermeyeceğiz.

"ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE OLMAK İSTİYORUZ"

Transfer dönemi için dalgalanmalar olur, gitti geldi, gidecek gelecek diye. Bizim yaşamadığımız, hissetmediğimiz, takım içerisinde görmediğimiz şeylerin yüzde 90'ı uydurma olarak ortaya çıkarılıyor. Bunun üzerinden Galatasaray takımının, camiasının karıştırılmak istendiğini biliyoruz. Bilinçli veya bilinçsiz, organize veya değil. Galatasaray takımı rahat bırakılsın. Biz camia olarak bir malzemeyiz sonuçta, yanlış anlaşılmasın. En başta eleştiriye saygı duyuyoruz. Şampiyon olunca övgü varsa eleştiri de bu işin içinde. Hatalar yapıyoruz, önemli olan hatalardan ders almamız. Çok fazla uydurma haber de düşüyor. Sosyal medya kuyu, ne atarsan farklı çıkıyor. Herkes bir şeyler yapıyor. Bazen içinizden bazen rakiplerden yapılıyor, bilemiyorsunuz. Aslolan buraya girdikten sonra çok çalışıyoruz, çok inanıyoruz, çok emek veriyoruz. Bu kolay bir şey değil. Şampiyon oluyorsunuz, Kaan gibi milli oyuncular 15 gün sonra yeniden başlıyor. Yaşadığımız şampiyonluğun keyfini süremeden yine yarışa giriyorsunuz. Burada zaman zaman adaptasyonda, ritimde sorun olabilir. Tatil yapıldı yapılmadı bunlar sorun olabilir ama Galatasaray çok iyi çalışıyor, futbolcular bu formayı seviyor. Bu ülkeyi seviyoruz. Bu ülke için yarın Şampiyonlar Ligi'nde olmak istiyoruz. Biraz rahat bırakılmak istiyoruz.

Huzur içinde çalışmaya ihtiyacımız var. Bu ülkede bunun olması zor, normal. Yarınki maçın hakemi Norveçli'ye sormak lazım, orada şartlar nasıl. Sonuçta Türkiye'deyiz. Her şeyi çok yüksekte yaşıyoruz. Başarıyı da başarısızlığı da abartıyoruz.

"DAVİNSON MAÇA BAŞLAYACAK DURUMDA DEĞİL"

Davinson'un çalışmaları sürüyor ama takım çalışmalarına katılmadı. Son çalışmasına bakacağız ama maça başlayacak durumda değil. Onun yanında çok önemli kadromuz var. Son antrenmanda kimle oynayacağımıza karar vereceğiz. Abdülkerim'in cezası var. Diğer oyuncularla ilgili kararı vereceğiz.

Sizin için bu konu (Kerem - kaptanlık) maçın önüne geçiyor, bizim için değil. Sahaya 11 kaptanla çıkacağız. İki kaptanımız bandı taktı. Başkanımız açıkladı zaten. Kadromuz netleştiğinde kararımızı vereceğiz. Galatasaray'ın her futbolcusu kaptandır. Ben Galatasaray'da 10 seneye yakın oynadım ilk dönemimde, kaptanlık yapamamıştım. Burada çok önemli, özel oyuncuları var. Saha içerisinde liderlik için hepsi hazır olacak. Transfer dönemi bitince karar veririz. Aktif olan kaptanlarımız var zaten. Biz Kerem'in performansından memnunuz. Belli bir dönem Kerem'in ayrılık isteği vardı. Kerem'in oynadığı oyundan, takıma verdiği destekten, performansından çok memnunuz. Yarın da bizim için çok önemli oyunculardan biri olacak.


"KAZANMAK KAYBETMEK OLABİLİR"

Gelmeden bir şey okudum; Sara ve Torreira'nın yanına 8 numara lazım deniyor. Maça 12 kişi çıkacağız herhalde. Ne oynadığımız sistemi bilen var ne kazanma kaybetme var. Takımın en önemli yıldızlarından biri satıldı. Hep kazanarak devam ettik. Kazanmak kaybetmek olabilir, kabul etmek gerekiyor. Benim de, oyuncularımın da hataları oldu. Transferde de hatalar oldu. Kabul etmek gerekiyor. Biz buraya geldiğimizde takım 13'üncüydü. İki sene üst üste şampiyon olduk. Biraz da mantık çerçevesinde düşünmek gerekiyor. Sadece kaybettiğimiz maçlar üzerinden konuşup kazandığımız maçlar, şampiyonluklar üstünden konuşmazsanız gerçekçi gelmez. İyi takımız, iyi şeyler yapıyoruz. Gerginlik yok. Yüzümüz hep gülüyor."


Sarı-kırmızılılar, bu turu geçmesi halinde Şampiyonlar Ligi'nde lig aşamasına katılmayı garantileyecek.

Osman Kocaer Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 30
  • Misafir iskenderunlu 2 hafta önce Şikayet Et
    Haydi oğlum Young Boys kalbimiz gönlümüz sizinle gençler
    Cevapla
  • SELAMET 2 hafta önce Şikayet Et
    BİR GS Lİ OLARAK MUSLEREA GS A ÇOK HİZMET ETTİ... ARTIK emekli olmalı. Adamın refleksler bitmiş aga
    Cevapla
  • Alexde souza 2 hafta önce Şikayet Et
    Gs tur atlasa ne olur devler liginimi alacak okadar real madrid bayer leverkusen bayern münih manchaster city liverpool var çıksa bile elenir gs bir üst turda young boysu elese ne yazar elemese ne yazar devler liginimi alacak sanki
    Cevapla
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    Madem ki böyle düsünüyorsun, senin tuttugun takim neden katiliyor avrupa kupalarina. Süper lig te oynasin dursun
    Cevapla
  • Alexde souza 2 hafta önce Şikayet Et
    Yaw gs gruplara kalsa ne yapacak city,real madrid, liverpool, bayern münih, canavar var gs kupayimi alacak çıksa ne olacak diğer turda elenecek
    Cevapla
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    Kasaya para koyacak. Fb peki ne yapacak avrupa ligine katiliyor, kupami alacak
    Cevapla
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    haydi bismillah Young boys yüzümüzü güldür
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle