Menajerler Galatasaray'a önerdi! Guardiola onay verdi

Orta saha transferi için hummalı bir çalışma yürüten Galatasaray'da sürpriz bir gelişme yaşandı. Menajerler, Manchester City Teknik Direktörü Pep Guardiola'nın ayrılığına onay verdiği Kalvin Phillips, sarı kırmızılı ekibe önerdi.

GİRİŞ 29.07.2024 10:30 GÜNCELLEME 29.07.2024 11:03
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Sağ bek transferini Elias Jelert'le noktalayan Galatasaray'da orta saha arayışları ise devam ediyor. Her geçen gün yeni bir ismin ortaya çıktığı bölge için bu kez İngiltere'den bir yıldız gündeme geldi.

Menajerler, Manchester City forması giyen Kalvin Phillips'i önerdi. Geçtiğimiz devre arasında da adı geçen 28 yaşındaki İngiliz orta saha için teknik heyetin vereceği rapor beklenecek. Ardından transfer komitesi harekete geçerek Manchester City'ye teklif iletecek.

İKİ KULÜP PEŞİNDE

Geçen sezonu West Ham United'da kiralık olarak geçiren tecrübeli oyuncu, bu sezon Manchester City'de Pep Guardiola'nın planları arasında yer almıyor. İngiliz basınına yansıyan haberlere göre, Kalvin Phillips'in peşinde Everton ve Aston Villa var. İki kulüp, City'den ayrılmayı düşünen yıldız oyuncuyu kiralama formülünü düşünüyor.

GALATASARAY'IN TEKLİF HAZIRLIĞI

Galatasaray da 2028'e kadar kontratı olan Phillips için satın alma opsiyonlu kiralama teklifiyle kapıyı çalabilir.

50 MİLYON EURO'YA GELDİ

Leeds United altyapısından yetişen Phillips, yaptığı çıkışın ardından 2022'de Manchester City'ye transfer oldu. Bonservisine tam 49 milyon euro ödenen yıldız oyuncu, İngiliz devinde 31 maça çıktı ve 1 gol kaydetti.

MİLLİ TAKIMIN YILDIZIYDI

Bir dönem yaptığı çıkışla dikkat çeken Phillips, İngiltere Milli Takımı'nın vazgeçilmeziydi. EURO 2020'de tüm maçlarda görev yapan 28 yaşındaki oyuncu, toplamda 31 kez milli formayı sırtına geçirdi. 28 yaşındaki oyuncu son dönemde ise yerini kaybetti.

KAMPTAN SONRA YOLCU

28 yaşındaki yıldız şu anda Manchester City'nin ABD kampı kadrosunda yer alıyor. Son olarak 3-2 kaybedilen Milan maçının ikinci yarısında oyuna dahil olan Phillips'in kamptan sonra takımdan ayrılmasına kesin gözle bakılıyor. Geçen sezon Manchester City ve West Ham formaları ile 20 maça öıkan yıldız oyuncu, 1 kez rakip ağları sarstı.

İngiliz orta sahanın güncel piyasa değeri ise 25 milyon Euro...

KAYNAK: SABAH
Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    İngiliz olduğu için zamanında 50m vermişlerdir, başka ülkeden olsa enfazla 20m verirler, adamlar kendilerini üstün ırk görüyorlar
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Sakın almayın. 5 para etmez
    Cevapla
  • Cimbomlu 1 ay önce Şikayet Et
    Aslında iyi oyuncu. Kiralık denenebilir. Tutarsa satın alırsınız. Nasıl olsa kulüp batmış para yok deniyor. Kirala geç.
    Cevapla