TFF'nin görüştüğü isim ortaya çıktı! Dev derbiye sürpriz yabancı hakem

Yabancı VAR hakemlerinin görev alması sonrası gözler orta hakemin de yabancı olmasına çevrildi. Gürcan Bilgiç, TFF'nin, Galatasaray-Fenerbahçe derbisini yönetmesi için görüştüğü yabancı hakemi açıkladı.

TFF'nin görüştüğü isim ortaya çıktı! Dev derbiye sürpriz yabancı hakem
TFF'nin görüştüğü isim ortaya çıktı! Dev derbiye sürpriz yabancı hakem
GİRİŞ 17.04.2024 10:46 GÜNCELLEME 17.04.2024 10:59
Bu Habere 78 Yorum Yapılmış

Trendyol Süper Lig’in 32.haftasıyla birlikte kritik olan maçlarda, yabancı VAR hakemlerinin görev alacağı açıklanmıştı. Şimdiye kadar Alanyaspor – Galatasaray, Fatih Karagümrük – Fenerbahçe ve MKE Ankaragücü - Gaziantep FK maçında bu hakemler görev aldı.

Performansları futbol otoriteleri tarafından beğenilen yabancı VAR hakemlerinin ardından sıra orta hakemlerin de yabancı olmasına geldi. Bu kapsamda şampiyonluk mücadelesi veren Galatasaray ile Fenerbahçe’nin Trendyol Süper Lig’in 37.haftasında oynayacağı derbinin hakeminin de yabancı olması konusu gündeme geldi.

Spor yazarı Gürcan Bilgiç, Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF), 19 Mayıs’ta oynanacak olan Galatasaray – Fenerbahçe derbisini yönetmesi için bir yabancı hakemle görüştüğünü ifade etti.

"TFF SERDAR GÖZÜBÜYÜK İLE GÖRÜŞÜYOR"

Gürcan Bilgiç, Sabah’taki yazısında, “TFF'nin bu maç için Türk asıllı Hollandalı hakem Serdar Gözübüyük ile görüştüğünü duydum. Elimizdeki tek gerçek, MHK'nin mevcut kadrosunda bu maçı inandırıcı şekilde yönetecek isim yok. O gün geldiğinde bizim hakemlerimiz yönetmek isterler mi, o da tartışılır. VAR ekranına yabancı hakem baktığında futbolumuz huzur buldu, sahadaki hakemin performansı da arttı” dedi.

Öte yandan TFF, Aralık ayında oynanması planlanan Süper Kupa maçını yönetmesi için o dönem Serdar Gözübüyük’e teklif götürmüştü. Yağız Sabuncuoğlu'nun haberine göre o dönem Gözübüyük, VAR Odası’nda kendi ekibini istedi. TFF ise bu isteği reddetti. Halil Umut Meler olayından sonra görüşmeler durdu.

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 78
  • Velhasılkelam 1 hafta önce Şikayet Et
    Yanlış uygulama kesinlikle...Fifa'ya başvurup bir hakem atanmasını istemeleri gerekir. Kendi kafana göre hakem tayin etmemelisin ey TFF , hele ki Türk asıllı ise!! Ben GS'lıyım, bu bahsi geçen hakem GS'lı ise ne olacak? Ya da tam tersi? Adam maçı yönetip bir daha görünmememk üzere ülkesine geri dönecek...Allah aşkına bir kere doğru bir iş yapın...
    Cevapla
  • nitekim 1 hafta önce Şikayet Et
    ağa o son maça kalmasın ülkede iç savaş çıkar açık net uyarıyorum. o süper finalde yaşınılanlar unutulmamalı polis araçları ters çevrildi benzin istasyonları patlatıldı. yangınlar çıkarıldı sokak savaş alanına döndü millet sahaya indi sokaklarda millet birbirine girdi
    Cevapla
  • cumhur 1 hafta önce Şikayet Et
    hakemleri dürüst olduğunda ödüllendirip hatalarında cezalandırmayıp, kimi şampiyon yapacağınıza göre haraket eden hakemleri ödüllendirip kariyer sahibi yapar dürüst olanları elerseniz elinizde dürüst hakem kalmaz.Sonra da tek suçluyu Hakemler yaparsınız.Dürüstlük ve adaletten taviz vermeyip öyle sistem oluşturursanız hakem hangi takımı tutsa da mesleki geleceği için eyyamcılık yapamaz.
    Cevapla
  • Murat o 1 hafta önce Şikayet Et
    Nereden biliyoruz belkid bu Hakem FB veya GS li ve sadece bir mac icin buraya gelecekse bence Türk asıllı olmamasi lazim...
    Cevapla
  • Adalet Arayan 1 hafta önce Şikayet Et
    Allah aşkına bunlardaki cinli görüyor musunuz kendi kafalarına göre hakem arıyorlar. Girin fıfa'ya müracaat edin onların görevlendireceği hakemi bu maçı atayım niye sen kendi kafana göre hakem ayarlıyorsun yazıklar olsun ya giderken bile cinlik peşindeler bunlar bu bir tamamen ahlaksızlıktır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle