Alanyaspor'dan penaltı itirazı!

Alanyaspor, Galatasaray ile oynadığı maçın 35. dakikasında penaltı bekledi. Oyun devam etti.

Alanyaspor'dan penaltı itirazı!
Alanyaspor'dan penaltı itirazı!
GİRİŞ 15.04.2024 21:03 GÜNCELLEME 16.04.2024 00:39
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

Süper Lig'de Galatasaray ile karşılaşan Alanyaspor, bir pozisyonda penaltı bekledi.

Karşılaşmanın 35. dakikasında sağ kanattan gelen ortada top Galatasaray savunmasından dışarıya gitti.

Alanyasporlu futbolcular, bu pozisyonda Nelsson'un elle oynadığı yönünde itirazda bulundu.

Pozisyon için korner kararı veren hakem Cihan Aydın, bir süre VAR ile görüştükten sonra köşe vuruşunun kullanılmasını istedi.

Deniz Ateş Bitnel: Poziyon penaltı olmalıydı

Eski hakem Deniz Ateş Bitnel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla söz konusu pozisyon için "Nelsson'un ayakla müdahale etmesi gereken topa kafa müdahalesi yapmaya çalıştığı bu pozisyonda, top eğer eline temas etti ise pozisyon penaltı olmalıydı" yorumunda bulundu. 

Alanyaspor'un penaltı beklediği pozisyonu eski hakem ve yayıncı kuruluş yorumcuları Bülent Yıldırım, Bahattin Duran ve Deniz Çoban yorumladı.

Eski hakemlerin pozisyon için yorumları şu şekilde: 

Bülent Yıldırım: Hakemin kararına saygı duyuyorum

Bülent Yıldırım: "Doğal bir aksiyon içinde olan bir hamle. Topa kafayla vurmadıysa buna penaltı verilmesi gerekir. 2 açıdan bakıldığında kafaya hiç gelmemiş olabilir. Bir o kadar açıya baktığımızda kafadan gittiği görünüyor. VAR'ın ispat edeceği bir açı olmadığı için müdahale etmemesi doğru. Hakemin kararına saygı duyuyorum. Top kola gelmeden önce kırılıyor gibi."

Bahattin Duran: Penaltı yok

Bahattin Duran: "Benim gördüğüm az da olsa top kafasına değiyor ve doğal olmayan koluna geliyor. VAR açık ve bariz bir hata varsa karışabilir. Bu topun net olarak yalnızca eline geldiğini tespit edemezsiniz. Hakem ve VAR odasındakiler hislerle karar veremez. Penaltı yok ve oyunun kornerle başlaması doğru."

Deniz Çoban: Bazı açılardan direk eline geldiğini görüyorum

Deniz Çoban: "Kafasına gelmeden top direk eline geldiyse penaltı ama kafasından sekip eline geldiyse penaltı değil. Bazı açılardan direk eline geldiğini görüyorum. Bazı açılardan kafasından sekip eline geldiğini görüyorum."

İşte o pozisyon:

Alanyaspor'da penaltı itirazı!

Galatasaray attı, faul nedeniyle iptal oldu!

Galatasaray, Alanyaspor ile deplasmanda oynadığı maçta 25. dakikada golü buldu.

Bu dakikada sağdan kullanılan serbest vuruşta top arka direğe geldi. Arka direkten çevrilen topta Abdülkerim Bardakcı, rakibinin üzerinden kafa vuruşu yaparak topu ağlara gönderdi.

Hakem Cihan Aydın, bu pozisyonda faul olduğunu işaret etti ve golü iptal etti. Bir süre VAR ile de görüşen hakem Aydın, iptal kararında kaldı.

Galatasaraylı oyuncular ve Abdülkerim Bardakcı, iptal kararına tepki gösterdi.

Deniz Ateş Bitnel: Avrupa'da iptal edilmezdi

Eski hakem Deniz Ateş Bitnel, Galatasaray'ın iptal edilen golü için "Avrupa'da bir maç olsa Abdülkerim'in attığı gol iptal edilmezdi! Ama elini kullanması ve hakemin pozisyonu faul olarak değerlendirmesi desteklenir!" dedi.

Galatasaray attı, faul nedeniyle iptal oldu!

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 39
  • Taraftar 2 hafta önce Şikayet Et
    Bu sene galatasaray şampiyon olunca fenerbahçelilerde kutlamaya katılabilirmi fenerbahçe li gençler hiç şampiyonluk kutlamamış merak ediyorlar.
    Cevapla
  • cimbomlu 2 hafta önce Şikayet Et
    Nasıl!!!ağlamak iyi geliyormu fenevliler Daha çok ağlayacaksınız
    Cevapla
  • Ordulu M 2 hafta önce Şikayet Et
    6S ve özellikle Abdülkerim gibi biri...her maç kollanırken, ne futbolundan ve adaletten bahsediyoruz ki...?
    Cevapla
  • GS aslanı 2 hafta önce Şikayet Et
    Yabancı hakem getirttiler hala ağlıyorlar. Maç 4-0 bitti. 2-1 ile bitip buz gibi penaltısını verilmeyip rakibe kırmızı kart gösterilen bir maç değil. Alanya bu penaltıyı alsa ve abdulkerimin golü verilse 5-1 olurdu. Soda için bir tanede Ali'ye verin
    Cevapla
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    Alanyaspor'un penaltısı başlıklı haberin devam kısmında Abdülkerim'in iptal edilen golünden neden bahsediyorsunuz acaba? Alanyaspor'un bariz penaltısı yenildi. Abdülkerimin iki eli de adamın sırtında, arkadan müdahale ederek adamı yere seriyor resmen. Hakemleri tebrik ediyorum sadece.
    Cevapla
  • Erkan 2 hafta önce Şikayet Et
    Hacı çok komedi adamlarsınız haciiii abdulkerimin golü iptal oldu sayılmadı neden bahsediyorsun artı Nelson önde adamın arkasında değil ve icardinin pozisyonu açık ve net penaltı sen ali koç denen herife bakma o kim gelirse gelsin beğenmez çünkü o ayrıcalık istiyor adalet değil çocuk olma bak corbana.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle