Süper Kupa'nın PFDK sevkleri açıklandı

Fenerbahçe, 7 Nisan'da Galatasaray ile oynanan Turkcell Süper Kupa'da maçında "müsabakayı terk etme" nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna (PFDK) sevk edildi.

GİRİŞ 09.04.2024 15:27 GÜNCELLEME 09.04.2024 16:11
Bu Habere 100 Yorum Yapılmış

Fenerbahçe, 7 Nisan'da Galatasaray ile oynanan Turkcell Süper Kupa'da maçında "müsabakayı terk etme" nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna (PFDK) sevk edildi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na yapılan sevk raporlarını açıkladı.

TFF'nin internet sitesinde yer alan açıklamada, Fenerbahçe Kulübünün 7 Nisan'da Galatasaray ile oynanan Turkcell Süper Kupa maçında "müsabakayı terk etmeleri" nedeniyle PFDK'ye sevk edildiği ve sarı-lacivertli kulübün yöneticisi Ahmet Ketenci'nin aynı müsabakadaki "sportmenliğe aykırı hareketi" nedeniyle tedbirli olarak PFDK'ye sevkine karar verildiği duyuruldu.

Galatasaray'ın da Süper Kupa müsabakasındaki "çirkin ve kötü tezahüratı" ve "saha olayları" nedeniyle PFDK'ye gönderildiği bildirildi.

TFF Hukuk Kurulu'nun Fenerbahçe'yi sevk ettiği Futbol Müsabaka Talimatı 24/1-a maddesi

"Bir sezon boyunca müsabaka kıyafeti ile belirlenen ve ilan olunan saatte sahaya gelmeyen, müsabaka sahasına gelmekle beraber müsabakaya çıkmayan veya başlamış bir müsabakayı terk eden takım hakkında hükmen mağlubiyet kararı verilmekle beraber ayrıca mevcut puanlarından galibiyet halinde verilen puan kadar puan silinir. Böyle durumlarda ilgili kulüp, hakemlerin masrafları ile diğer masrafları ve karşı takımın zararlarını karşılamak üzere TFF tarafından takdir edilecek tazminatı ödemek zorundadır. Bir sezon boyunca ikinci defa müsabakaya gelmeyen, müsabaka sahasına gelmekle beraber müsabakaya çıkmayan veya müsabakayı terk eden takım hakkında hükmen mağlubiyet kararı verilmekle beraber, bu takım ligden çıkarılarak bir alt lige düşürülür ve bu müsabaka tarihinden itibaren bu takımla müsabakası olan diğer takımlar müsabakaları oynamaksızın hükmen galip gelmiş sayılırlar."

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 100
  • Sarı Lacivert 2 hafta önce Şikayet Et
    Avrupa'dan bir takım alın.Adını fb yapın.Ve ligden tamamen çekilin.
    Cevapla
  • Yazık oldu Cumhura 2 hafta önce Şikayet Et
    Diyalogmu?Bir takıma yıllarca eziyet et,şampiyon yapma.FB taraftarı sandıkta gösteriyor tepkisini.Son on yılda 1 veya 2 defa şampiyon olsa bu tepki olmazdı.Futbolu yöneten akılsız paracı zihniyetin getirdiği durum.Uyardık ama laf dinleyen olmadı.
    Cevapla
  • Fenerbahceli 2 hafta önce Şikayet Et
    Umurumuzda değilsiniz.Avrupadan bir takım alsın FB futboldan tamamen çekilsin.
    Cevapla
  • Cemal Serbest 2 hafta önce Şikayet Et
    En Ağır Cezalar Verilmeli Ve Artık Kim bunu Yaparsa 100 Kere Düşünmeli Hatta Yeniden Kurallar Kanunlar Konulmalı Kimse Böyle Yok u 19 u Çıkaralım Diye Düşünmesin Takımı Sahadan Çekemesin.
    Cevapla
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    arabistanda maca çıkarmadılar diye olay çıkartıyor urfada da maça çıkmıyor olm ali ne istiyon bi düş yakamizdan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle