Rams Park'ta sürprize yer yok! Aslan Icardi ile kükredi

Lider Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında Atakaş Hatayspor'u 1-0 mağlup etti.

Rams Park'ta sürprize yer yok! Aslan Icardi ile kükredi
Rams Park'ta sürprize yer yok! Aslan Icardi ile kükredi
GİRİŞ 02.04.2024 22:31 GÜNCELLEME 02.04.2024 22:42
Bu Habere 58 Yorum Yapılmış

Süper Lig'in 31. haftasında Galatasaray, sahasında Atakaş Hatayspor ile karşılaştı.

Rams Park'ta oynanan mücadeleyi ev sahibi Galatasaray 1-0 kazandı. Sarı-kırmızılı takımın galibiyet golünü 12. dakikada Mauro Icardi attı. 

Hatayspor'un 58. dakikada Strandberg ile bulduğu bir gol VAR incelemesi sonucu ofsayt gerekçesi ile geçerli sayılmadı.

Galatasaray bu sonucun ardından puanını 84 yaptı. Ligde 12. yenilgisini alan Hatayspor 33 puanda kaldı.

Süper Lig'in 32. haftasında Galatasaray, deplasmanda Corendon Alanyaspor'a konuk olacak. Atakaş Hatayspor ise Mersin'de İstanbulspor ile kozlarını paylaşacak.

Aurier ilk kez kadroda

Galatasaray'ın ara transfer döneminde kadrosuna kattığı Fildişi Sahilli sağ bek Serge Aurier ilk kez maç kadrosuna girdi.

Ara transfer döneminde İngiltere'nin Nottingham Forrest takımından transfer ettiği Aurier, Afrika Uluslar Kupası'ndan sakat döndü. Yaklaşık 1,5 ay sahalardan uzak kalan 31 yaşındaki sağ bek, Hatayspor maçında ilk kez kadroya girdi.

Ayrıca yaklaşık 1 aylık sakatlık sürecini atlatan Davinson Sanchez de Hatayspor'a karşı yedekler arasında yer aldı.



Muslera 500, Barış Alper 100. resmi maçına çıktı

Galatasaray'ın sahadaki efsanesi Fernando Muslera 500, teknik direktör Okan Buruk'un jokeri Barış Alper Yılmaz ise 100. kez bir resmi maçta sarı-kırmızılı formayı terletti.

Hatayspor maçına ilk 11'de başlayan iki futbolcudan Muslera 5, Barış Alper ilk kez "dalya" heyecanı yaşadı.

Galatasaray'ın en fazla maça çıkan ve en fazla kupa kazanan yabancı oyuncusu olan Muslera, 402. kez Süper Lig maçında görev aldı. Uruguaylı kalecinin 53 UEFA Şampiyonlar Ligi, 21 Türkiye Kupası, 17 UEFA Avrupa Ligi, 7 TFF Süper Kupa müsabakası bulunuyor.

Galatasaray Kulübü, Muslera'nın 500. resmi maçına özel tasarlanan tişörtleri maç öncesi satışa çıkardı. Sarı-kırmızılı futbolcular ısınmaya bu tişört ile çıktı. Teknik direktör Okan Buruk da maç öncesi yayıncı kuruluşa yaptığı açıklama sırasında Muslera'ya özel çıkarılan tişörtü giydi.

Maç öncesindeki seremonide Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, günün anısına Uruguaylı kaleciye plaket takdim etti.

Sarı-kırmızılı takımda 3. sezonunu geçiren Barış Alper Yılmaz ise 72. Süper Lig maçında ter döktü. Barış Alper, ayrıca 9 Türkiye Kupası, 19 Avrupa kupası maçında forma giydi.



Ziyech, 100 gün sonra ilk 11'de

Galatasaray'ın Faslı yıldızı Hakim Ziyech, 100 gün sonra ilk 11'e girdi.

Son olarak 24 Aralık 2023'teki Fenerbahçe derbisinin başlangıç kadrosunda yer alan Ziyech, sonrasında gittiği Afrika Uluslar Kupası'ndan sakat döndü. Son 2 Süper Lig maçına sonradan dahil olan tecrübeli kanat oyuncusu, 3 ay 9 gün sonra ilk 11'de sahaya çıktı.

Fildişi Sahilli yıldız Wilfried Zaha ise Süper Lig'de 8 maçın ardından ilk 11'de mücadele etti. Son olarak 22. haftadaki İstanbulspor mücadelesinde ilk 11'e giren Zaha, sonrasındaki 8 maçın 7'sinde süre aldı. 31. yaşındaki hücum oyuncusu, bu karşılaşmaların tamamında sonradan oyuna girdi.

Sakatlığını atlatan Abdülkerim Bardakcı da 3 maçın ardından süre aldı.



Halil Dervişoğlu rakip olarak çıktı

Galatasaray'ın ara transferde Hatayspor'a kiraladığı Halil Dervişoğlu, RAMS Park'a misafir olarak geldi.

Sezonun ilk yarısında sarı-kırmızılı formayla mücadele eden Halil, bu karşılaşmada Hatay temsilcisinin başarısı için mücadele etti.



Galatasaray: 1 - Atakaş Hatayspor: 0

Stat: RAMS Park

Hakemler: Ali Şansalan, Aleks Taşcıoğlu, Mehmet Kısal

Galatasaray: Muslera, Barış Alper Yılmaz (Dk. 84 Tete), Nelsson, Abdülkerim Bardakcı, Köhn, Torreira, Kerem Demirbay (Dk. 84 Berkan Kutlu), Ziyech (Dk. 68 Kaan Ayhan), Mertens (Dk. 88 Vinicius), Zaha (Dk. 67 Kerem Aktürkoğlu), Icardi

Atakaş Hatayspor: Erce Kardeşler, Kerim Alıcı, Kilama, Maksimovic, Ghoulam, Matondo, Halil Dervişoğlu (Dk. 69 Fernandes), Ömer Faruk Beyaz (Dk. 77 Dadashov), Dele-Bashiru, Rivas (Dk. 90+5 Boudjemaa), Strandberg (Dk. 77 Pedro)

Gol: Dk. 12 Icardi (Galatasaray)

Sarı kartlar: Dk. 45+2 Rivas, Dk. 45+4 Ömer Faruk Beyaz (Atakaş Hatayspor), Dk. 82 Nelsson, Dk. 90+1 Vinicius (Galatasaray)

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 58
  • özcan 4 hafta önce Şikayet Et
    Kudurtmaya devam maçta ufak bir hile yok hakkı ile alınmış bir maç Hatay sporun golü ofsayt penaltı barışın rakip oyuncuya bir el teması var ama itme değil yani güç kullanma yok zaha ceza saha içine girdi net gol pozisyonu ama hakem faul verdi zahanın teması bile yok
    Cevapla
  • Hasan 4 hafta önce Şikayet Et
    Gsli hakem bile hatayin penaltısı verilmedi gs ye verilmesi gereken kırmızı kart verilmedi dedi
    Cevapla
  • Garip Memo 4 hafta önce Şikayet Et
    FB lileri gene korku sarmis. oglum siz adana macina bakin. korkunun ecele faydasi yook
    Cevapla
  • C.Türk 4 hafta önce Şikayet Et
    Yok artık!...Net Penaltı ,Net Gol verilmedi.
    Cevapla
  • C.Türk 4 hafta önce Şikayet Et
    TFF ve Hakemler tarafından Galatasaray'a destek açık olarak yine devam ediyor! Fenerbahçe Çekilmeyi 3 Ay Sonraya değil bu kongrede yapacaktı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle