Rams Park'ta 'Demirbay'ın gecesi! Aslan, Rizespor'a gol oldu yağdı

Trendyol Süper Lig'in 29. haftasında Galatasaray, sahasında Çaykur Rizespor'u 6-2 mağlup etti.

Rams Park'ta 'Demirbay'ın gecesi! Aslan, Rizespor'a gol oldu yağdı
Rams Park'ta 'Demirbay'ın gecesi! Aslan, Rizespor'a gol oldu yağdı
GİRİŞ 08.03.2024 21:57 GÜNCELLEME 09.03.2024 10:20
Bu Habere 159 Yorum Yapılmış

Süper Lig'in 29. haftasında Galatasaray, sahasında Çaykur Rizespor ile karşılaştı. 

Rams Park'ta oynanan mücadeleyi sarı-kırmızılı takım 6-2 kazandı. Karşılaşmada ev sahibi takıma galibiyeti getiren golleri; 9. dakikada Derrick Köhn, 31. dakikada Lucas Torreira, 40, 45 ve 64. dakikalarda (P) Kerem Demirbay, 85. dakikada ise Mauro Icardi kaydetti. Çaykur Rizespor'un sayılarını 38. dakikada Casper Hojer ile 61. dakikada İbrahim Olawoyin kaydetti.

Bu sezon ligde ilk kez 6 gol atan sarı-kırmızılı takımda maçın yıldızı olan Kerem Demirbay, profesyonel kariyerinde ilk kez Rizespor'a karşı hat-trick yaptı. 

Bu sonucun ardından ligdeki 25. galibiyetini elde eden Galatasaray puanını 78'e yükselterek liderliğini sürdürdü. Çaykur Rizespor, 39 puanda kaldı.

Süper Lig'in 30. haftasında Galatasaray, deplasmanda Kasımpaşa ile kozlarını paylaşacak. Çaykur Rizespor ise evinde Gaziantep FK ile karşı karşıya gelecek.



BERKAN KUTLU STOPER OYNADI

Okan Buruk, Davinson Sanchez ve Abdülkerim Bardakcı'nın yokluğunda asıl mevkisi orta saha olan Berkan Kutlu'ya stoperde görev verdi.

Sezon başında İtalya'nın Genoa takımına kiralanan ancak ara transferde takıma dönen Berkan, Okan Buruk'un joker oyuncularından biri oldu.

Okan Buruk, bu sezon sol bekte görev verdiği tecrübeli orta saha oyuncusunu, Çaykur Rizespor karşılaşmasında sol stoperde sahaya sürdü.



ZİYECH 2024'TE İLK KEZ KADRODA

Galatasaray'ın Faslı yıldızı Hakim Ziyech, bu yıl ilk kez maç kadrosuna girdi.

Son olarak Süper Lig'in 18. haftasında 24 Aralık 2023'te yapılan Fenerbahçe derbisinde süre alan Ziyech, daha sonra Afrika Uluslar Kupası'na gitti. Fas Milli Takımı'nın formasını giyen Ziyech, turnuvadan sakat döndü.

Tecrübeli hücum oyuncusu, bu sürede 11 Süper Lig, 3 Ziraat Türkiye Kupası ve 2 UEFA Avrupa Ligi olmak üzere 16 resmi maçta kadroya giremedi.



ICARDİ'YE YENİ TARZI UĞURLU GELDİ

Galatasaray'ın Arjantinli yıldızı Mauro Icardi, karşılaşmada yeni imajıyla mücadele etti.

Geçen sezon saçını sarıya boyatmasının ardından birçok taraftarı etkileyen Icardi, Çaykur Rizespor maçı öncesinde imaj değişikliğine gitti.

Saçını pembeye boyatan ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle sosyal medyada hayat arkadaşı Wanda Nara ile fotoğraf paylaşan Icardi, Çaykur Rizespor maçında da yeni tarzıyla görev yaptı.



KADINLAR GÜNÜ MESAJI

Sarı-kırmızılı takım, sahaya 8 Mart Dünya Kadınlar Günü pankartıyla çıktı.

Futbolcular, müsabaka öncesi ısınmak için sahaya girdiğinde, Mustafa Kemal Atatürk'ün "Kadınlarını geri bırakan toplum, geride kalmaya mahkumdur" sözünün yazılı olduğu pankartı taşıdı.

Fernando Muslera, Kerem Aktürkoğlu ile Mauro Icardi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kulübün kadın çalışanlarına çiçek verdi.

Taraftarlar da tribünde "Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun" ve "Yaşamımızın her anına değer katan kadınlarımızın bir gün değil her gün yanındayız" yazılı pankart açtı.

Galatasaray: 6 - Çaykur Rizespor: 2

Stat: RAMS Park

Hakemler: Bahattin Şimşek, Serkan Olguncan, Osman Gökhan Bilir

Galatasaray: Muslera, Kaan Ayhan (Dk. 23 Zaha), Nelsson, Berkan Kutlu, Köhn, Torreira (Dk. 77 Ndombele), Kerem Demirbay, Barış Alper Yılmaz, Mertens (Dk. 78 Ziyech), Kerem Aktürkoğlu (Dk. 78 Tete), Icardi (Dk. 86 Vinicius)

Çaykur Rizespor: Gökhan Akkan, Muhammet Taha Şahin, Alikulov, Emirhan Topçu, Hojer, Muammer Sarıkaya (Dk. 60 Mithat Pala-Dk. 78 Faye), Shelvey, Akintola (Dk. 60 Gustavo), Varesanovic (Dk. 46 Zeqiri), Olawoyin, Minchev (Dk. 60 Gaich)

Goller: Dk. 9 Köhn, Dk. 31 Torreira, Dk. 40, Dk. 45 ve Dk. 64 (Penaltıdan) Kerem Demirbay, Dk. 85 Icardi (Galatasaray), Dk. 38 Hojer, Dk. 61 Olawoyin (Çaykur Rizespor)

Sarı kartlar: Dk. 23 Icardi (Galatasaray), Dk. 36 Emirhan Topçu (Çaykur Rizespor)

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 159
  • 60 34 43 1 ay önce Şikayet Et
    Rize 6,2 lik Avansini aldı gitti seneye görüşmek üzere
    Cevapla
  • Kayı boylu 1 ay önce Şikayet Et
    Tebrikler GS rizenin hocana bir tavsiyem GS oynarken böyle oynarsan işte seni kalbura çeviriverirler. Birde demeç verirken rakibini küçümseme sahada olduğu gibi demelerini yuttururlar.
    Cevapla
  • Misafirrr 1 ay önce Şikayet Et
    Ulan Fener'e gelince boynuzlarınız çıkıyor şikesaray a gelince her vurulan topu içeri alıyorsunuz bu kadar insafsızlık olurmu adam gibi oynasanız yuhhhh olsun sizlere ayıptır be
    Cevapla
  • Hasa 1 ay önce Şikayet Et
    Rizenin penaltısı verilmedi.mertens voleybol oynuyordu.
    Cevapla
  • Gazeteci 1 ay önce Şikayet Et
    Hakemlerin takımı himmetspor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle