Tahkim Kurulu'ndan Mauro Icardi kararı!

TFF Tahkim Kurulu, Galatasaraylı futbolcu Mauro Icardi'ye verilen 1 maç men ve 19 bin 500 lira para cezasının onandığını duyurdu.

GİRİŞ 26.02.2024 17:38 GÜNCELLEME 27.02.2024 00:35
Bu Habere 293 Yorum Yapılmış

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Galatasaraylı futbolcu Mauro Icardi'ye 1 maç men cezası verdi.

TFF'den yapılan açıklamada, kurulun, MKE Ankaragücü ile oynanan Süper Lig maçında rakip takım taraftarına yönelik hakareti sebebiyle Galatasaraylı futbolcu Mauro Icardi'ye bir maç men ve 19 bin 500 lira para cezası uyguladığı bildirildi.

PFDK'dan yapılan açıklama şöyle:

"GALATASARAY A.Ş. sporcusu MAURO EMANUEL ICARDI’nin, 18.02.2024 tarihinde oynanan MKE ANKARAGÜCÜ-GALATASARAY A.Ş. Trendyol Süper Lig müsabakasında, rakip takım taraftarlarına yönelik hakareti nedeniyle FDT’nin 41/1-a ve 35/4. maddeleri uyarınca ve FDT’nin 12. maddesinin uygulanması suretiyle 1 RESMİ MÜSABAKADAN MEN ve 19.500.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına karar verilmiştir."

BEŞİKTAŞ MAÇINDA SAHADA OLACAK

Mauro Icardi bu akşam oynanacak olan Antalyaspor maçında forma giyemeyecek ve cezasını tamamlayacak. Arjantinli yıldız, 28. haftadaki Beşiktaş derbisinde sahadaki yerini alacak.

TAHKİM CEZAYI ONADI

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu, Galatasaray'ın Arjantinli futbolcusu Mauro Icardi'ye verilen 1 maç men cezasını onadı.

Icardi, bu akşam Antalyaspor ile oynanacak müsabakada forma giyemeyecek.

TFF'nin internet sitesinde yer alan açıklamada, sarı-kırmızılı takımın Trendyol Süper Lig'in 26. haftasında MKE Ankaragücü ile oynadığı mücadelede rakip takım taraftarına yönelik hakareti sebebiyle bir maç men ve 19 bin 500 lira para cezasına çarptırılan Icardi için yapılan itirazın incelendiği bildirildi.

Arjantinli santrfora bu sebeple verilen 1 maç men ve 19 bin 500 lira para cezasına itirazın kısmen kabul edildiği belirtilerek, şu ifadeler kullanıldı:

"Sübut bulan ihlalin FDT'nin 36. maddesi ile düzenlenen 'Sportmenliğe Aykırı Hareket' ihlali niteliğinde olduğu anlaşıldığından FDT'nin 36 ve 35/4. maddeleri uyarınca 2 resmi müsabakadan men ve 39 bin lira para cezası ile cezalandırılmasına, eylemini haksız tahrik altında işlemiş olduğu anlaşıldığından FDT'nin 12. maddesinin uygulanması neticesinde 1 resmi müsabakadan men ve 19 bin 500 lira para cezası şeklinde PFDK kararının düzeltilerek onanmasına, bir üyenin sübut, iki üyenin cezanın tayini yönünden karşı oyuyla, oy çokluğu ile karar verilmiştir."

Icardi isyan etti: Ben hiçbir şey yapmadım!Icardi isyan etti: Ben hiçbir şey yapmadım!




NE OLMUŞTU?

Ankaragücü maçında tribünlere yaptığı hareket kameralara yansıyan Mauro Icardi, "hakaret" gerekçesiyle tedbirsiz olarak PFDK'ye sevk edilmişti. 

BENZER ÖRNEKLER: 

Daha önce ülke futbolunda tribünlere ve rakip takım oyuncularına el hareketi yapan futbolcular belli sayıda maçlardan men edilme cezası almıştı.

İşte en bilinen bazı örnekler: 

Sadık Çiftpınar 4 maç ceza almıştı

Süper Lig'de 2021-2022 sezonunun 30. haftasında Yeni Malatyaspor, Kasımpaşa'yı konuk etti. 

Yeni Malatyaspor'da kaptan Sadık Çiftpınar, tepkiler üzerine taraftara doğru hareket yaptı. Bu hareket sonrasında taraftarın protestosu daha da artınca, kaptanlık pazubandını da çıkararak kenara geldi ve 80. dakikada oyundan çıkmak zorunda kaldı. 

Yaşananların ardından Yeni Malatyaspor futbolcusunu kadro dışı bıraktığını açıklarken Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu Sadık Çiftpınar'a '4 RESMİ MÜSABAKADAN MEN' ve '26 bin TL' para cezası vermişti. 



Caner Erkin'e 6 maçtan men cezası

Süper Lig'de 2017-2018 sezonunda Beşiktaş ile Başakşehir arasında oynanan maçta, siyah-beyazlı takımın futbolcusu Caner Erkin'in hareketi gündem olmuştu.

Caner hakem Mete Kalkavan'a yaptığı hareket sonrası "sportmenliğe aykırı hareketleri" ve "hakeme yönelik hakareti" nedeniyle toplamda 6 resmi müsabakadan men ve 43 bin 500 lira para cezası almıştı. 

TFF, Caner Erkin'in küfürlerinin ekranlara yansımasına rağmen, raporlarda yer almaması üzerine futbol disiplin talimatında değişikliğe gitmiş ve mücadele sonrası yayıncı kuruluş görüntülerindeki ihlaller de disiplin suçuna delil sayılmıştı. 



Raul Meireles de aynı cezayı aldı

Bir başka benzer olay 2012-2013 sezonunda yaşanmıştı. Fenerbahçe - Galatasaray derbisinde sarı-lacivertli takımın başarılı futbolcusu Raul Meireles hareketi infial yaratmıştı. 

Oldukça gergin geçen derbide kırmızı kart gören Sabri Sarıoğlu'na Fenerbahçe yedek kulübesinin önünden geçerken yaptığı hareketin ardından Raul Meireles'e 4 maçtan men ve 20 bin TL para cezası verilmişti. 



En ağır ceza Pascal Nouma'a verilmişti

Bir dönem Beşiktaş forması giyen ve Fenerbahçe'ye attığı golden sonra elini şortuna sokan Pascal Nouma, skandal hareketi yüzünden ağır bir ceza almıştı. 

Fransız futbolcu, çirkin hareketi sonrası yedi ay men cezası almış ve Beşiktaş ile ilişiği kesilmişti.

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 293
  • gerçekler 2 ay önce Şikayet Et
    montaj görüntülerden ceza vermeyi de ancak gs'a karşı yapılabilirdi bir ilk ve tek daha başardı fenerasyon daha öncede twit beğendi filan diye meloya ceza vermişlerdi arda soyunma odaısnda taraftar şarkısı söyledi diye ceza aldı hep ilk ve tek cezalar gs'a bir örnekleri daha yok şaşırmıyoruz artık yazıklar olsun
    Cevapla
  • arif 2 ay önce Şikayet Et
    yanlış yapılmış 4 maç ceza verilmeliydi
    Cevapla
  • Resul 2 ay önce Şikayet Et
    Galatasaraylı taraftarı olarak bu cezanın gerçekten adaletli olmadığını düşünüyorum. bu gibi hareketlerin cezası fazla olmalı en azından daha önceki verdiğiniz cezalarla aynı yaptırımda olmalı. Babane Galatasaraylıysa. Bu kadar kişinin önünde bu hareketin kabulü yoktur..
    Cevapla
  • vatandaş 2 ay önce Şikayet Et
    video görüntüsü yokmu kardeşim paylaşın yaptıysa alsın yapmadıysa neden ceza veriyorsunuz bu görüntüsü hareket çektiği anlamına gelmez
    Cevapla
  • kamil 2 ay önce Şikayet Et
    Demekki GS kongre üyesi ve fanatiği bir Başkanı olan TFF ve PFDK'sının terazisi forma rengine göre farklı tartıyormuşşşşş.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle