Icardi isyan etti: Ben hiçbir şey yapmadım!

Galatasaray'da PFDK'ye sevk edilen Arjantinli golcü Mauro Icardi, Floya'da takım arkadaşlarına dert yandı.

Icardi isyan etti: Ben hiçbir şey yapmadım!
Icardi isyan etti: Ben hiçbir şey yapmadım!
GİRİŞ 26.02.2024 10:19 GÜNCELLEME 26.02.2024 12:48
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Galatasaray'da PFDK'ye sevk edilen Arjantinli golcü Mauro Icardi, takım arkadaşlarına dert yandı.

Sabah'ın haberine göre; Icardi, kendi üzerinden gündem oluşturulmasına tepkili. Golcü futbolcunun, Florya'da arkadaşlarıyla yaptığı görüşmelerde bu durumdan duyduğu rahatsızlığı dile getirdiği öğrenildi.

"BEN BİR ŞEY YAPMADIM"

Yanlış bir şey yapmadığını söyleyen Icardi, "Ben bir şey yapmadım. Benim üzerimden Galatasaray'a zarar vermeye çalışmaları, benim adıma çok üzücü. Üstelik sosyal medyada bile foto montaj olduğu konuşulan görüntülerden söz ediyoruz. Ceza almak değil ama suçsuzken suçlu duruma düşürülmeye çalışılmama bir anlam veremiyorum" sözlerini sarf etti.



NE OLMUŞTU?

Ankaragücü maçında tribünlere yaptığı hareket kameralara yansıyan Mauro Icardi, "hakaret" gerekçesiyle tedbirsiz olarak PFDK'ye sevk edilmişti. 

BENZER ÖRNEKLER: 

Daha önce ülke futbolunda tribünlere ve rakip takım oyuncularına el hareketi yapan futbolcular belli sayıda maçlardan men edilme cezası almıştı.

İşte en bilinen bazı örnekler: 

Sadık Çiftpınar 4 maç ceza almıştı

Süper Lig'de 2021-2022 sezonunun 30. haftasında Yeni Malatyaspor, Kasımpaşa'yı konuk etti. 

Yeni Malatyaspor'da kaptan Sadık Çiftpınar, tepkiler üzerine taraftara doğru hareket yaptı. Bu hareket sonrasında taraftarın protestosu daha da artınca, kaptanlık pazubandını da çıkararak kenara geldi ve 80. dakikada oyundan çıkmak zorunda kaldı. 

Yaşananların ardından Yeni Malatyaspor futbolcusunu kadro dışı bıraktığını açıklarken Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu Sadık Çiftpınar'a '4 RESMİ MÜSABAKADAN MEN' ve '26 bin TL' para cezası vermişti. 



Caner Erkin'e 6 maçtan men cezası

Süper Lig'de 2017-2018 sezonunda Beşiktaş ile Başakşehir arasında oynanan maçta, siyah-beyazlı takımın futbolcusu Caner Erkin'in hareketi gündem olmuştu.

Caner hakem Mete Kalkavan'a yaptığı hareket sonrası "sportmenliğe aykırı hareketleri" ve "hakeme yönelik hakareti" nedeniyle toplamda 6 resmi müsabakadan men ve 43 bin 500 lira para cezası almıştı. 

TFF, Caner Erkin'in küfürlerinin ekranlara yansımasına rağmen, raporlarda yer almaması üzerine futbol disiplin talimatında değişikliğe gitmiş ve mücadele sonrası yayıncı kuruluş görüntülerindeki ihlaller de disiplin suçuna delil sayılmıştı. 



Raul Meireles de aynı cezayı aldı

Bir başka benzer olay 2012-2013 sezonunda yaşanmıştı. Fenerbahçe - Galatasaray derbisinde sarı-lacivertli takımın başarılı futbolcusu Raul Meireles hareketi infial yaratmıştı. 

Oldukça gergin geçen derbide kırmızı kart gören Sabri Sarıoğlu'na Fenerbahçe yedek kulübesinin önünden geçerken yaptığı hareketin ardından Raul Meireles'e 4 maçtan men ve 20 bin TL para cezası verilmişti. 



En ağır ceza Pascal Nouma'a verilmişti

Bir dönem Beşiktaş forması giyen ve Fenerbahçe'ye attığı golden sonra elini şortuna sokan Pascal Nouma, skandal hareketi yüzünden ağır bir ceza almıştı. 

Fransız futbolcu, çirkin hareketi sonrası yedi ay men cezası almış ve Beşiktaş ile ilişiği kesilmişti.

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 37
  • KUTAY 2 ay önce Şikayet Et
    Yahu adam Türkiye ye geldiğinden beri tek bir kavga hakaret polemik vs yaptı mı. Üstelik kendisine yapılan onca sert faul ve harekete rağmen. Maçta böyle bir hareketine şahit oldunuz mu olsaydı seyirci ortalığı yıkardı hakem oyundan atardı. Hak ve adaleti geçtim Biraz mantıklı olun. Ha, varsa böyle bir hareketi ispatlanır ise 1 maç değil 10 maç ceza verin ibreti alem olsun
    Cevapla
  • Dadaloğlu 2 ay önce Şikayet Et
    TFF başkanı görevden alınması gerekiyor taraf tutuyor
    Cevapla
  • Hakan 2 ay önce Şikayet Et
    Maç boyunca böyle bir gerginlik yok, tartışma yok, böyle bir görüntü yok. Maç bitiyor aradan 2 gün geçiyor ne olduğu belli olmayan bir fotoğraf. Ve apar topar bir ceza. Bunlar iyice tozuttu
    Cevapla
  • Hasan 2 ay önce Şikayet Et
    Hükumetin tff e el atması şart belliki bu ekşi ve yandaşları gs şampiyon yapmadan gitmeyecek fb biri olsa 6 mac verirlerdi net
    Cevapla
  • fber 2 ay önce Şikayet Et
    birine 4 maç birine 6 maç birine 7 ay ceza veriliyor. gs li beyefendiye HİÇ VERMESEYDİNİZ. AHLAKSIZLIĞIN CEZASI 1 maç men. onuda tahkim kurulu kaldırır. yav devlet artık bu işe el koysun. nedir bu yaaaa...ne ayar var ne adalet.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle