Çeklere G.Saray'ı anlattı! "Benim dönemimde..."

Galatasaray'ın eski futbolcusu Tomas Ujfalusi, bugün oynananacak Avrupa Lig maçı için Çekya basınına değerlendirmelerde bulundu.

Çeklere G.Saray'ı anlattı! "Benim dönemimde..."
Çeklere G.Saray'ı anlattı! "Benim dönemimde..."
GİRİŞ 15.02.2024 11:26 GÜNCELLEME 15.02.2024 11:39
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında kendi sahasında Sparta Prag'ı konuk edecek.

Sarı-kırmızılı takımın eski futbolcusu Tomas Ujfalusi, eşleşmeye dair Çek basınına konuştu. Ujfalusi, "Galatasaray kendi sahasında kesinlikle çok fazla ofansif oynamak isteyecektir. Bu zaten Manchester United'a karşı oynadıkları maçta da görüldü" ifadelerini kullandı.

Galatasaray'ın eski oyuncusu Tomas Ujfalusi, Galatasaray'ın Sparta Prag ile oynayacağı maç öncesi Çek basınına açıklamalarda bulundu.

Ujfalusi'nin açıklamaları şu şekilde:

- Galatasaray'ı nasıl buluyorsunuz?

''Kesinlikle eskisi gibi değil. Benim dönemimde 30'lu yaşların üzerinde çok sayıda yaşlı oyuncu vardı, kariyerinizi bitirmek için gittiğiniz bir takımdı. Şimdi öyle değil. Muslera'nın yanında şu anın en yaşlı oyuncusu 36 yaşındaki Dries Mertens. Onun dışında nispeten genç ve agresif oyuncular var. Icardi bile henüz veteran değil, geçen yıl sadece 30 yaşındaydı, Zaha ise 31 yaşında. Savunmayı Nelsson yönetiyor, kendisi 25 yaşında."

''GALATASARAY OFANSİF OYNAYACAKTIR''

- İlk maç Türkiye'de oynanıyor, Sparta'yı İstanbul'da neler bekleyebilir?

"Galatasaray kendi sahasında kesinlikle çok fazla ofansif oynamak isteyecektir. Bu zaten Manchester United'a karşı oynadıkları maçta da görüldü. Çok açık oynandı, çok şut atıldı ama savunmayı da unuttular, Manchester gol attı. Sonunda Galatasaray skoru 3-3'te eşitlemeyi başardı. Seyircileri de düşünürsek Sparta'ya atak yapmak ve önde başlamak isteyeceklerini tahmin ediyorum. Sparta'ya da fırsat gelecektir, bunları iyi çözerlerse Galatasaray'ın hücum tavrını kullanabilirler.''

- Sparta'nın United kadar güçlü bir itibarı yok. Çek takımları Türkiye'de nasıl biliniyor?

"Teknik ekip bu maçı kesinlikle küçümsemeyecektir. Sparta'yı yüzde 100 okuduklarını düşünüyorum. Çok iyi oynadıklarını biliyorlar, tarzlarını da biliyorlar. Düşünülenin aksi olarak tam tersine saygı duyacaklarını düşünüyorum. Daha pahalı bir kadro ve çok sayıda kaliteli oyuncuya sahipler.''

''İNANILMAZ BİR ATMOSFER''

- Peki ya taraftarlar? Stadın 52 bin koltuğu var, stadyum kapalı gişe olur mu?

''Bunu tahmin edemiyorum ama Avrupa Kupaları her zaman ilgi çekicidir. Biletler tamamen tükenmese bile gelen insanlar inanılmaz bir atmosfer oluşturuyor. Maç boyunca tezahürat yapıyorlar, kesinlikle güzel olacak ev sahibi takım ve seyirciler için. Sanırım onlar da bunun ve Spartalıların tadını çıkaracaklardır.'

''AVRUPA LİGİ BÜYÜK BİR ŞANS''

- Galatasaray, Şampiyonlar Ligi play-off'larına yükselmeye çok yaklaştı ancak son maçta Kopenhag'a yenildi. Avrupa Ligi'ne katılmak bir hayal kırıklığı sayılmıyor mu?

"Bunu daha aşağı seviyede bir rekabet olarak algılayacaklarını sanmıyorum. Ama diğer yandan, o andan bu yana biraz zaman geçti ve Avrupa Ligi takımlarında ilgi çekici takımlar var, bu da kulüp için ilginç olacak. Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde de son 16 oynadığı ancak serüvenin erken bittiği ve takımın önemli bir rol oynayamadığı bir dönem vardı. Tam tersine Avrupa Ligi bir şeyler kazanmak için bile büyük bir şans sunuyor."

"KULÜBÜN FELSEFESİ BUGÜN TAMAMEN FARKLI"

- Son yenilgi Kopenhag'a karşı alınan yenilgiydi. O tarihten bu yana Galatasaray 10 galibiyet ve 2 beraberlik kaydetti. Kasım ayındaki maçtan bu yana önemli bir değişiklik oldu mu?

"Aksine işler istikrara kavuştu, 20 oyuncudan oluşan güçlü bir kadro var. Birisi sakatlık nedeniyle ayrılsa bile her pozisyon için yeterli bir yedek sayısı var. Kulübün yeni başkanının gelişiyle birlikte ağırlıklı olarak genç oyuncuların alınıp takas edilmeye başlandığı görülüyor. Bunun en büyük örneği Bayern Münih'e satılan Sacha Boey'dir. Şu anda Avrupa'nın herhangi bir yerinde bir veya iki yıllığına futbol oynayan başka genç oyuncuları da var. Basitçe söylemek gerekirse, kulübün felsefesi bugün tamamen farklı."

GALATASARAY'DA 3 KUPA KALDIRDI

2011-2012 yılının yaz transfer döneminde Atletico Madrid'den 2 milyon euro bonservisle Galatasaray'a transfer olan Tomas Ujfalusi, sarı-kırmızılı takım ile iki sezon mücadele etti. 

Galatasaray ile 2 lig ve 1 kez Türkiye Kupası şampiyonlukları yaşayan eski Çek yıldız, yaşadığı sakatlık sorunları sonrası 2013-2014 sezonun başında Sparta Prag'a gitti ve futbola da orada veda etti.

 

Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 7
  • DURSUN 2 ay önce Şikayet Et
    Galatasaray karıyerini bitirmek için gidilen bir takımdı BU NE DEMEK onursuz bir iftiradır
    Cevapla
  • Kenan 2 ay önce Şikayet Et
    Droğba şınayder çok gençti değil mi ?
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Kendisi 10 numara 5 yıldız tank gibi defanstı kalbimizde yaşayan bir efsanedir
    Cevapla
  • ümit 2 ay önce Şikayet Et
    Yaşlı takım değil doyor saydıkları 30 un üzerınde Boş konuşmus
    Cevapla
  • FettiNetti 2 ay önce Şikayet Et
    En yaşlı dedikleriniz bile bu 30 lu yaşlardakiler diyor. Zamane gençlerinin ünv. sınavı öncesinde Türkçe’den özel ders neden alınmaya başlandığını cevaplar nitelikte bu görüşünüz.
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Adam iki senede üç kupa kaldırmış fenerle ne işi olur
    Cevapla
  • beyazselim 2 ay önce Şikayet Et
    hayret fenere laf atmamış
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle