Galatasaray, Sacha Boey'i KAP'a bildirdi! Rekor bonservis bedeli

Galatasaray, Sacha Boey'in 30 milyon euro artı 5 milyon euro bonus karşılığında Bayern Münih'e transfer olduğunu açıkladı.

GİRİŞ 28.01.2024 11:32 GÜNCELLEME 28.01.2024 13:39
Bu Habere 184 Yorum Yapılmış

Galatasaray, Sacha Boey'in 30 milyon euro artı 5 milyon euro bonus karşılığında Bayern Münih'e transfer olduğunu KAP'a bildirdi.

Galatasaray'ın KAP'a yaptığı açıklama ise şöye:

"Profesyonel Futbolcumuz Sacha Boey'nin kesin transferi konusunda FC Bayern München AG ile anlaşmaya varılmıştır.

Yapılan anlaşmaya göre transfer gelirimiz net 30.000.000 Euro olup FC Bayern München AG, Şirketimize net 5.000.000 Euro tutarında şarta bağlı bonus ödeyecektir.

Ayrıca futbolcunun başka bir kulübe transfer olması durumunda FC Bayern München AG gerçekleşmeyen şarta bağlı bonusların tamamını şirketimize ödeyecektir.

Buna ek olarak iki tane hazırlık müsabakası düzenlenmesi konusunda anlaşılmış olup FC Bayern München AG, müsabakalar kapsamında gerçekleşecek kârın %50'sini Şirketimize ödeyecektir."

Sacha Boey, Süper Lig tarihinin en pahalı transferi oldu!

Sacha Boey, Beşiktaş'tan 22 milyon avro karşılığında İngiltere Premier Lig ekiplerinden Everton'a transfer olarak Türkiye'den yurt dışına en yüksek bonservis bedeliyle transfer edilen oyuncu listesinde ilk sırada yer alan Cenk Tosun'u geride bıraktı.

Öte yandan, Sacha Boey, Bundesliga tarihinde de en fazla bonservis verilen sağ bek oldu.

Sacha Boey: Bu benim için bir rüyanın gerçekleşmesi

Fransız yıldız yaptığı açıklamada, şöyle konuştu:

"Bu benim için bir rüyanın gerçekleşmesi. Bayern gibi büyük bir kulüpte oynamak benim için bir onur. Tüm bu harika oyuncularla birlikte oynamayı dört gözle bekliyorum. Hücum etmeyi seven bir defans oyuncusuyum."

GALATASARAY'DAN VEDA PAYLAŞIMI

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 184
  • Vatandaş38 3 ay önce Şikayet Et
    Okan hoca bunu kamp kadrosuna almamıştı adam Bayern Münih e transfer oldu demekki GS de bir eksiklik var
    Cevapla
  • Guaidoglu 3 ay önce Şikayet Et
    Demekki mesele futbol degilmis. Mesele para mis. Sen halen anlamadin mi. Millet hem parasini hem vaktini bir top icin heba ediyor. Sorduklarinda ne yaptin dünyada. Ya Rabbi top pesinde kostum, dövüstüm, küfür ettim, dedikodu yaptim ve parami harcadim.
    Cevapla
  • ekppsci 3 ay önce Şikayet Et
    neden bu haberi okudun o vakit
    Cevapla
  • Cemal Serbest 3 ay önce Şikayet Et
    Sacha Boey Kardeşime Müslüman Kardeşime Bayernde Başarılar.Bir GALATASARAYLI Olarak ALLAH CC Yardımcın Olsun Benim Müslüman GALATASARAYLI Kardeşim Sacha Boey.
    Cevapla
  • cahil 3 ay önce Şikayet Et
    tebrikler, az daha kadro dışı kalıyordu
    Cevapla
  • Gurbetçi 3 ay önce Şikayet Et
    Gs yerini doldurabilirmi, sanmıyorum, yolun açık olsun sacha
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle