TFF iddialara cevap verdi: Süper Kupa'da İstiklal Marşımız okunacak

Suudi yetkililerin, Süper Kupa maçı öncesi Atatürk posterine, 'Yurta Sulh, Cihanda Sulh' pankartına, Atatürk tişörtlerine ve İstiklal Marşı'na izin vermediği iddia edilmişti. TFF'den açıklama geldi.

TFF iddialara cevap verdi: Süper Kupa'da İstiklal Marşımız okunacak
TFF iddialara cevap verdi: Süper Kupa'da İstiklal Marşımız okunacak
GİRİŞ 29.12.2023 17:09 GÜNCELLEME 29.12.2023 17:20
Bu Habere 111 Yorum Yapılmış

Suudi yetkililerin, Süper Kupa maçı öncesi Atatürk posterine, 'Yurta Sulh, Cihanda Sulh' pankartına, Atatürk tişörtlerine ve İstiklal Marşı'na izin vermediği iddia edilmişti.

Galatasaray Genel Sekreteri Eray Yazgan,  Milliyet'ten Nevzat Dindar'a yaptığı açıklamada, "İstiklal Marşımızın okunmasına izin verilmezse sahaya çıkmıyoruz." ifadelerini kullandı.

ALİ KOÇ: "PANKARTA İZİN VERMEDİLER"

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç  ise "Atamız'ın 'Yurtta sulh cihanda sulh' sözünü hatırlatmak istiyorum. Biz bu pankartla çıkacaktık, 'Peace at home, peace in the world'. Anladığım kadarıyla otoriteler bunu kabul etmemişler." ifadelerini kullandı.

TFF'DEN RESMİ AÇIKLAMA GELDİ!

Suudi Arabistan'da Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacan Süper Kupa maçı öncesi Suudi Yetkililerin, Milli marşımızın çalınmasına karşı çıktıkları yönündeki haberlerin ardından Türkiye Futbol Federasyonu'ndan açıklama geldi.

İletişim Başkanlığı'ndan 'Süper Kupa'ya yönelik iddialara cevap:

"Bazı basın yayın organlarında yer alan ve sosyal medyada paylaşılan, "Suudi Arabistan'ın Riyad kentinde oynanacak Türkiye Süper Kupa Final Maçında İstiklal Marşımız ve Türk Bayrağına izin verilmeyecek." şeklindeki iddialar doğru değildir.

Süper Kupa Maçı öncesinde sahada Türk Bayrağı, her iki kulübün bayrakları ve Turkcell Süper Kupa bayrağı açılacaktır.

Işık şovları ile açılış seremonisi ve şehitlerimiz için gerçekleştirilecek 1 dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşımızı okunacaktır."

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 111
  • Şakir 3 ay önce Şikayet Et
    Cumhuriyetin 100. yılı neden arabistandaki maçla kutlanacak? samsun, izmir, vb. bir sürü yer varken saçma sapan işler yapıyorsunuz.
    Cevapla
  • öneri 3 ay önce Şikayet Et
    hükümet izin vermesin yurt dışında oynanmasına
    Cevapla
  • Oğuzhan Öztürk 3 ay önce Şikayet Et
    Kemalettin (Dinin olgun adamı) bana verdiğin cevap asıl senin adına soyadına uymuyor. Tabii eğer adının anlamını biliyorsan. Sanki Türkler gavurmuymuş? Bizi Anadolu ya getirip yurt ettiren Müslüman Selçuklu ve Osmanlı atalarımızdır. Neyin kafasını yaşıyorsun!
    Cevapla
  • A.A.A 3 ay önce Şikayet Et
    Bu Futbolda MOSSAD ın Parmağı var! Parmakta Ali Koç u gösteriyor.. Yerel Seçim öncesi Futbol ve Atatürk üzerinden Türkiyeye Tezgah kurulumuş... Uyan Türkiyem Uyan..
    Cevapla
  • Vatandaş 3 ay önce Şikayet Et
    İki Türk takımının neden türkiyede oynamıyor tff buna nasıl izin verir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle