Galatasaray 12,4 milyon avroluk maça çıkacak!

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde gruptan çıkma şansını son haftaya taşıyan Galatasaray’ın 12 Aralık’ta Kopenhag’la yapacağı karşılaşma, 12,4 milyon avroluk değere sahip.

Galatasaray 12,4 milyon avroluk maça çıkacak!
Galatasaray 12,4 milyon avroluk maça çıkacak!
GİRİŞ 30.11.2023 13:25 GÜNCELLEME 30.11.2023 13:25
Bu Habere 73 Yorum Yapılmış

Sarı-kırmızlı ekip, adını bir üst tura yazdırabilmesi için rakibiyle deplasmanda yapacağı müsabakayı mutlak kazanmak zorunda.

Cim-bom, bu kritik müsabakada 3 puanı alırsa öncellikle 2,8 milyon avroluk galibiyet priminin sahibi olacak. Galatasaray ayrıca bu galibiyetle son 16 turu vizesi alacağı için 9,6 milyon avroyu da kasasına koyacak. Galatasaray’ın yenilgisi halinde 12,4 milyon avro, Danimarka temsilcisine gidecek. Mücadelenin beraberlikle sonuçlanması durumunda ise sarı-kırmızılı ekip 0,93 milyon avroyla yetinecek.



Kopenhag zaferi Galatasaray’ın kazancını 43,6 milyon avroya taşıyacak

Galatasaray’ın, Kopenhag maçını kazanması durumunda bu sezonki UEFA geliri 43,6 milyon avroya ulaşacak. Bu meblağın güncel döviz kuruyla karşılığı 1,26 milyar lira.

Bu bağlamda Galatasaray Danimarka’dan galibiyetle dönerse, kulübün geçen sezonki toplam gelirinin (1,96 milyar lira) yüzde 64’üne, bu sezon salt UEFA geliriyle uzanacak.



An itibarıyla toplam kazanç 31,2 milyon avro

Galatasaray, "Devler Ligi"nde şu ana dek 31,2 milyon avro gelir elde etti.

Sarı-kırmızılı ekip, 3 eleme turu sonunda gruplara kalmayı başararak, 15,64 milyon avroluk katılım payını kasasına koydu.

Katsayı gelirinde 7 takımı geride bırakarak 8 hisseyi elinde bulunduran Galatasaray, bu hisseler karşılığında 9 milyon 96 bin avro kazandı.

Grup maçlarında aldığı 1 galibiyet ve 2 beraberlik karşılığında 4,66 milyon avroluk primin sahibi olan sarı-kırmızılı kulüp, beraberlik sonucu oluşturulan havuzdan da minimum 0,31 milyon avro alacak.

Galatasaray ayrıca Şampiyonlar Ligi’nin market payından gelir hanesine yaklaşık 1,5 milyon avro yazdıracak.​​​​​​​

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 73
  • Turgay 5 ay önce Şikayet Et
    Alsın Ferzan versinler. O iyi degerlendiriyor.
    Cevapla
  • Karadereli. 5 ay önce Şikayet Et
    Fener altının birini aldı.ne kazandı.
    Cevapla
  • Sonay 5 ay önce Şikayet Et
    1-0 yener gruptan çıkarız
    Cevapla
  • Mehmet 5 ay önce Şikayet Et
    Fransızların takımı geseye karşı vikingleri tutmak suç mu?..
    Cevapla
  • İsmail Sakık 5 ay önce Şikayet Et
    Gavurlara karşı milli mucadeleyi veren Galatasaray'ı kopenhag ve kopenhagi tutan milli hainlere karşı tutmak sucmu sizi gidi vatan hainleri bı bitmediniz
    Cevapla
  • Türkoğlu 5 ay önce Şikayet Et
    Yunanlı olarak senin hakkın tabi istedigini tutabilirsin dikkat et
    Cevapla
  • Türkoğlu 5 ay önce Şikayet Et
    Yunanlı olarak senin hakkın tabi istedigini tutabilirsin dikkat et
    Cevapla
  • Raskoo 5 ay önce Şikayet Et
    Boşver kardeşim sen tutma yine de nede olsa formada asaletli bı şekilde duran ay yıldızlı bayramızi taşıyor GS nin futbolculari
    Cevapla
  • Tarik 5 ay önce Şikayet Et
    2000 de o stadda ülkemize bu alanda gelen tek sampiyonluk kupasini kaldirdik....Zor maç ya istiklal ya ölüm...Bu arada sahasinda kupa kaldirdigimiz baska takimlarda var , değinmeden geçemedim...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle