Cenk Ergün, Icardi'yi yere göğe sığdıramadı

Galatasaray Sportif Direktörü Cenk Ergün, takımın yıldızı Icardi için övgü dolu ifadeler kullandı. Ergün, yıldız futbolcunun Inter'in Arjantinli golcüsü Lautaro Martinez'den daha iyi olduğunu ifade etti.

Cenk Ergün, Icardi'yi yere göğe sığdıramadı
Cenk Ergün, Icardi'yi yere göğe sığdıramadı
GİRİŞ 17.10.2023 13:13 GÜNCELLEME 17.10.2023 13:22
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Galatasaray'ın Sportif Direktörü Cenk Ergün, İtalyan basınına çarpıcı ifadeler kullandı.

La Gazzetta dello Sport'a açıklamalarda bulunan Ergün, verdiği röportajda Mauro Icardi, Zaniolo, Mertens ve Galatasaray'da çalışan İtalyan teknik direktörler hakkında konuştu.



'EN İYİSİ ICARDİ'

Galatasaray'da taraftarın sevgilisi olan Arjantinli yıldız hakkında, "Türkiye'de insanların en favori oyuncusu Mauro Icardi. Bana göre bir fenomen. Ben Galatasaray'a geldiğimden beri gördüğüm en iyi oyunculardan biri. Golü görmüyor, hissediyor. Sadece safkan forvetler bu özelliğe sahiptir. İtalya'da hepiniz Icardi'den daha düşük bir gol ortalamasına sahip Lautaro için çıldırıyorsunuz. Icardi'nin oynadığı Inter, daha düşük seviyede bir kadroya sahipti üstelik. Bu yüzden herkese Icardi'nin en iyisi olduğunu söylüyorum. Saha dışındaki tavırları da çok iyi. Güzel bir ailesi olan iyi bir çocuk. İzinli olduğu günlerin tamamını ailesiyle geçiriyor. Birlikte İstanbul'u geziyorlar. Wanda da fırsat buldukça İstanbul'da camileri geziyor" dedi.

'ZANIOLO KENDİSİNİ AFFETİRMEK İSTEDİ'

Yaz transfer döneminde Aston Villa'ya kiralanan İtalyan yıldız Nicolo Zaniolo'nun çok çalışkan bir oyuncu olduğuna dikkat çeken Ergün, "Daha önce Zaniolo yaşında olup da spor salonunda bu kadar çok zaman geçiren bir futbolcu hiç görmemiştim. Genellikle yaş aldıkça ağırlıklara daha çok, koşulara daha az zaman ayırırsınız. Zaniolo ise tam tersini yaptı. Bize geldiğinde çok iyi antrenman yaptı. Roma'dan sonra kendini affettirmek istedi. Belki bize geri dönecek ama bana Premier Lig'de oynamayı daha çok istediği izlenimini verdi" şeklinde konuştu.



'MERTENS BİR İKON'

Geçtiğimiz sezon efsanesi olduğu Napoli'den ayrılıp Galatasaray'a katılan ve şampiyonluğa katkı sağlayan Dries Mertens'in çok iyi bir profesyonel olduğundan bahseden Ergün, "Mütevazı bir süperstar. Napoli taraftarları, onu tekrar geri istiyor. Napoli için bir tür ikon. Sahada tamamen teknik direktörün emrinde. 36 yaşında ve Napoli formasıyla Maradona'nın rekorlarını kırdı. Buna rağmen hala kanatta oynamayı ve savunmaya destek vermeyi kabul ediyor" ifadelerini kullandı.

'FARKLI VİZYONLARIMIZ VARDI'

Cenk Ergün, 2013-2014 sezonunda Galatasaray'ı çalıştıran ve sarı-kırmızılı ekipte Türkiye Kupası kazanma başarısı gösteren teknik direktör Roberto Mancini hakkında ise şu şekilde konuştu:

"Bir limuzin şoförü! İyi bir teknik direktör ama her şeyi hemen hazır bulmak istiyor. Bizimle kupa kazandı ama farklı vizyonlarımız vardı. Gerçekten paraya bu kadar bağlı mı? Tercihleri onun adına konuşuyor. Ancak, bizde 6 ay kalsa bile ayrılırken herhangi bir tazminat istemedi" 



PRANDELLI'YE ÖVGÜLER

2014-2015 sezonunda kısa bir süre sarı-kırmızılı ekibi çalıştıran İtalyan teknik direktör Cesare Prandelli'den övgüyle bahseden şu cümleler ile açıklamalarına son verdi:

 "Tanıdığım en büyük taktisyen. İkinci yarıda rakiplerin yaptığı tüm planları bir kağıda çizdi. Her türlü taktiği hemen okuyabiliyordu. Türk futbolunda fiziksel hazırlık konusunda devrim yapan kişidir"

Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Kayso 6 ay önce Şikayet Et
    Aynisini nelson icin de diyordunuz simdi yedekte sürünüyor ve bundan sonra da verim alirsikiz hahahah daha bu baslangic hepsi kendini Superstar saniyor ama jnutuxotlar burasi türkiye ligi capsizlr
    Cevapla