Dursun Özbek resmen açıkladı! Galatasaray'ın borcu tarih olacak

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, futbol A takımıyla ilgili dikkat çeken ifadeler kullandı. Özbek, kurdukları kadro ile takımın ilerleyen yıllarda 24 milyar TL hasılat getireceğini ileri sürdü.

Dursun Özbek resmen açıkladı! Galatasaray'ın borcu tarih olacak
Dursun Özbek resmen açıkladı! Galatasaray'ın borcu tarih olacak
GİRİŞ 11.10.2023 18:03 GÜNCELLEME 11.10.2023 18:03
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Galatasaray Divan Kurulu ekim ayı olağan toplantısı, Ali Sami Yen Spor Kompleksi RAMS Park Özhan Canaydın Konferans Salonu’nda yapıldı.

Toplantıda konuşan Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, "Sizin bize verdiğiniz güvenle ne söz verdiysek santimine, milimine kadar hepsini yapıyoruz. Kemerburgaz’da divan toplantısı yaptık. Genel kuruldan aldığımız yetkiye dayanarak yapıyoruz. Emaneti sırtımızda taşıyoruz. Lütfen kimse Florya arazisini konuşmasın. Dışarıda korkunç bir mücadele veriyorum. Ne dediysek onu yapıyoruz. 'Florya’ya çivi çakılmadı' diyorlar. Her şeyin sırası var. Kemerburgaz’ı süratle bitirmeye çalışıyoruz. Burada yaptığımız inşaat 14 bin 500 metrekare. Dünyaya örnek olacak bir tesisin imalatı içindeyiz. 1. Faz, işin yükünü çeken faz. Ruhsatını aldık, inşaata başladık, ihalesini yaptık, kaba inşaatı bitirdik, ince işlere girdik, en kısa sürede bitirmek için de elleri, kolları sıvadık. Her türlü parasal sıkıntıya karşı size verdiğimiz sözleri tutmak için canla başla bütün arkadaşlarım çalışıyor. Florya’yı, Kemerburgaz’a taşıdıktan sonra Florya’da inşaata başlayacağız. Bizi destekleyin, biz Galatasaray için çalışıyoruz. Florya’da 40 dönüm bize ait olmayan arazi almadık mı? 1 milyar 85 milyon TL bedelle, kefalet verdim, kredi aldık, parasını o gün peşindik, aldık. Kulübün gelirleri ile 1 milyar 85 milyon TL’yi ödedim. Tapusu hala bizde. Galatasaray’ın haklarını korumak için gereken her şeyi yapıyorum. Büyükçekmece arazisi su toplama havzasında kalan 106 dönümlük bir arazi. Senelerdir su toplama havzasında kaldığı için de çivi çakılmamış. Güzel arazi, güzel bir yerde. Bizim müracaatımızla burası spor alanına çevrilerek bir şeyler yapılabilir" diye konuştu.



"Takımımız değeri 240 milyon Euro’dur"

Sportif AŞ Başkan Vekili Erden Timur ile ilgili gelen eleştirilere cevap veren Başkan Özbek, "Erden Timur daha önce başkanlığımda futbol göğüs sponsoruydu. Futbolla çok ilgili, futbolu son derece takip eden bir insan olamaz mı? Birisi inşaat yapıyorsa başka hobisi olamaz mı? Galatasaray Spor Kulübü’nde başarılı yürüttüğü Sportif AŞ Başkan Vekilliğini niye böyle yorumluyoruz. Kullandığı ifadeler son derece doğrudur. Market değeri 150 milyon Euro olan bir takımı, 30 milyon Euro bonservis harcayarak kurdu. Bugün takımımız değeri 240 milyon Euro’dur. Geçen divanda Erden Timur çok net açıkladı, Galatasaray tarihindeki rekor seviyede sponsorluk olduğunu. Sponsorluk çalışmalarımız devam ediyor. Geçen sene sponsorlukta başarılı mıydık? Hayır. Zararımızın büyük kısmı da oradan geliyor. 13. olan bir takım ne kadar destek bulabilir, düşünün. Şampiyonlukla beraber gelen başarı rekor seviyede, Galatasaray tarihinde yok" şeklinde konuştu.



"Bu takım 24 milyar TL hasılat getirecek"


Borçlarla alakalı ise Dursun Özbek, "7.5 milyar TL borcumuz var mı, var. Kurduğumuz takımın 3-4 seneye varan bonservis ve maaş ödemeleri alt alta yazdığınız zaman evet, rakam doğru. Bu takım 6.2 milyar TL hasılat yapacak. 4 sene ile çarparsak, başarılı gittik, aynı takımı kullandık, 24 milyar TL hasılat getirecek. Bizi gururlandıran bir takımımız var. Geçen hafta bütün Türkiye mutlu oldu" ifadelerini kullandı.

Büyük kulüpler arasında en iyi durumda olan kulübün Galatasaray olarak söylendiğini vurgulayan Özbek, "Gururla ve iftiharla her yerde şu laf söyleniyor, Bankalar Birliği’ne gidiyoruz, size helal olsun, büyük kulüpler içerisinde en iyi durumunda olan Galatasaray Spor Kulübü. Çünkü Galatasaray Spor Kulübü, Florya arazisini almak için 1 milyar 85 milyon TL kredi kullandı. 18 ay vadeliydi. 6. ay dolarken, 1 milyar 85 milyon TL’yi bankaya yatırdık ve krediyi kapattık" dedi.

Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 37
  • Osman 27 6 ay önce Şikayet Et
    bunların konuşmalarına inanmıyorum Bir gün kulübe haciz ile gelirse sasmayalim ...
    Cevapla
  • Akın 6 ay önce Şikayet Et
    Büyük kulüpler kamu yararına dernektir ve devletin halk için faaliyetlerine destek vermesi gereken kurumlardir yani stad da yapacaksın tesis için arazide vereceksin vergi kolaylığı da yapacaksin Galatasaray'ın bu ülkeye sağladığı tanıtımı parayla olcebilirmisin . Ziraat Bankası voleybol takımı kurmuş devlet bankası degilmi kimin parasini voleybolcuya veriyorsunuz mu diyelim
    Cevapla
  • Vatandaş 6 ay önce Şikayet Et
    Banane sizin takımınızdan!Millete ait araziler hiçbir kulübe verilmemeli.Milletin arazisini gsye peşkeş çekmişler.Milletin cebindeki parayı çalmaktan farkı yok.
    Cevapla
  • Salih karan 6 ay önce Şikayet Et
    Satın alınan arazi peşkeş çekmekle ne alakası var çatlıyorsunuz fesatlıktan.
    Cevapla
  • Fedai 6 ay önce Şikayet Et
    Okuman yok galiba adam 1 milyar 85 milyona satın aldık diyor,kimse hediye vermedi diyor.Kıskançlık ve fesatlığa gerek yok
    Cevapla
  • Kemal Çelikada 6 ay önce Şikayet Et
    Siz ilk önce Saraçoğlu stadının nasıl alındığını öğrenin
    Cevapla
  • İcardi 6 ay önce Şikayet Et
    Fenerbahceliyim ,çekemiyorum diye yazsaydın anlardık . Bu kadar uzatmaya gerek var mıydı
    Cevapla
  • CİMBOMLU PAŞAAA 6 ay önce Şikayet Et
    Yorumlara baktım hep kuş kafesi olmuş burası... Cik Cik cak cuk öttüyorlar.. La hadi siz kulüplerinizin sayfasına.... Dursun ve Erden adamdır vesselam....
    Cevapla
  • Mittt 6 ay önce Şikayet Et
    Bu OSMANLI'NIN ayak sesleridir. Gül Baba'nın belirlediği sarı kırmızı renkler, GALATASARAY SUTANİYESİ'NİN renkleri oldu. Sonra bazı mason locaları ve jurnalci ekip ele geçirmeye çalıştı. Ancak yeniden asıl sahibi olan OSMANLI'YA geçti. 1930'a kadar Kadıköy nüfusunun %70'i rumdur. Kim ne anlarsa onu anlasın.
    Cevapla
  • Kartal 6 ay önce Şikayet Et
    Fransız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle