Geri dönüşün ardından dikkat çeken sözler! "Bu bir uyarıdır"

Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray sahasında Kopenhag ile 2-2 berabere kaldı. Spor yazarları Galatasaray-Kopenhag maçını değerlendirdi.

GİRİŞ 21.09.2023 10:16 GÜNCELLEME 21.09.2023 11:09
Bu Habere 66 Yorum Yapılmış

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu ilk hafta maçında sahasında Kopenhag ile karşı karşıya geldi. Rams Park'taki mücadelede 2-0 geriye düşen Galatasaray, 2 dakikada geri döndü ve puanı aldı.

Galatasaray'ın gollerini 86. dakikada Sacha Boey ve 88. dakikada Tete attı. Karşılaşmada Kopenhag'ın golleri 35. dakikada Muhammed Elyounoussi ve 58. dakikada Diogo Gonçalves'ten geldi.

Spor yazarları Galatasaray-Kopenhag maçını değerlendirdi.

Uğur Meleke: "Galatasaray daha fazlasını hak etmişti"

Galatasaray, Ağustos ve Eylül’de oynadığı 9 maçta sadece bir kez, Molde’de 15 dakika mağlup oynamış, o durum da Oliveira’nın frikiğiyle değişmişti hemen. Dün Kopenhag önünde 35’te geriye düşünce, o ilk yarım saatteki sakin ve efektif oyun bir süreliğine yerini telaşa bıraktı. Hızlı oynamakla, acele etmek arasında ince bir çizgi var. Dün Galatasaray geriye düşünce bir süre telaşa kaptırdı kendini. Dün sonradan giren Tete de, Zaha da süper bir hareketlilik getirdiler sahaya. Tete ilk golde Boey’e topu ulaştırdı. İkincide de Zaha’nın süper ortasını asiste çevirdi. Ancak Angelino’da garip bir düşüş var. Hafta sonu Samsunlu Dimata’nın direkten dönen topunda uyumuştu. Dün ikinci golde ceza alanına yetişmesine rağmen golü atan Gonçalves’i marke etmek yerine gölge gibi kalıyor orada. 90+4’te de Galatasaray rakip yarı alana yerleşmişken verdiği bir tembel pasla orada bitmesine neden oldu maçın. Yazık oldu kaybedilen 2 puana. (HÜRRİYET)



Güntekin Onay: "Bu kalite ve tecrübe kazanmalıydı"

2-0’DAN maçı 2-2’ye getirecek karakteri ortaya koymak güzel ancak grupta kağıt üzerinde 3 puana en yakın olunan bir maçta alınan beraberlik gerçekçi olmak gerekirse iyi bir skor olmadı. Galatasaray’da İcardi milli arada fiziksel olarak geriye gitmiş. Hakim Ziyech ise henüz hazır değil. (HÜRRİYET)



Erman Özgür: "Sevindirici geri dönüş"

İlk yarım saat atılamayan kolay pozisyonlardan sonra 86’da Boey, 88’de Tete zor pozisyonlarda enfes gollerle beraberliği getirdiler. Maç öncesi üzüleceğimiz beraberlik bana göre geri dönüşle son bölümde geldiği için sevindirici oldu. Özellikle Boey, Abdülkerim ve Torreira maçın Galatasaray adına öne çıkanları oldular. (FANATİK)



Serkan Akcan: "Dönüş hikayesi"

Heyecan dolu, aksiyonu bol, hikayesi sağlam, zaafların hortladığı, hakemin parladığı nefis bir geri dönüş filmi. Maçın Bulgar hakemi Kabakov, Kopenhaglılar’ın zaman geçirme çabalarını erken kartlarla kesti, pozisyonları genel olarak doğru yorumladı, avantajları akıttı, maçı daha zevkli hale getirdi. Galatasaray yıldızları alarak yeni bir kadro kursa da geçmişten gelen zaaflarını yenemediği için iyi oynadığını zannettiği anlarda 2-0 geri düştü. Nelsson’un boşalttığı alanlar Galatasaray’ın bir başka zaafıydı Kopenhag karşısında. Nelsson’un oyun kurmasına ve çıkışlarına oynayan Kopenhaglılar madeni Galatasaray’ın sağ iç koridorunda buldular, Goncalves’e de golü bu sayede hazırladılar. Okan Buruk, Nelsson’u Davinson ile değiştirerek çözüm üretebilir, lakin Muslera konusunda eli ne kadar güçlü onu kestirmek güç. Okan Buruk, 76’da Ndombele’yi sokup Nelsson’u çıkararak 10 kişi kalmış Kopenhag’a karşı gözünü kararttı. Son bölümde Tete ile Zaha rüzgarı terse çevirmeyi başardılar. Boey’in ‘isyan’ golüne Tete eşlik edince büyük bir faciadan dönüldü. (FANATİK)



Levent Tüzemen: "Bu sonuç Buruk'a bir uyarıdır!"

Okan Buruk'a Galatasaray yönetimi gerçekten kaliteli transferler yaptı ve rekabeti yönetmesini istedi. Okan hoca duygusallıktan kurtulmalı. Şampiyonlar Ligi'nin havasının ayrı olduğunu unutmamalı. 'Birilerini oynatırım, diğerlerini oynatmam, alınırlar' diye düşünmemeli. Değişim kararlarını erken vermeli, hatta oyuna erken müdahale etmeli. İlk yarı Ziyech çok etkisizdi, Kerem kaçırdığı gollerden sonra psikolojik olarak geriledi. Kerem Demirbay fizik gücü yüksek Kopenhaglı oyunculara karşı ikili mücadelelerde etkisiz kaldı. Tete-Mertens, Ndombele-Nelson, Zaha-Kerem değişikliği erken start alsaydı, Galatasaray skor avantajını eline geçirirdi. Neden mi? Ndombele, Tete, Zaha üçlüsü girdikten sonra oyunun havası değişti ve iki tane gol bulduBu maçın skoru bir uyarıdır. Okan hoca ve oyuncular ders çıkarmalıdır. (SABAH)



Ömer Üründül: "Ziyech'in oynaması hataydı"

Kazanılması gereken bir maç iki puan kayıpla kapandı ama en azından 2-0'dan son dakikalarda dönmek de teselli oldu. Okan Buruk'a eleştirim ise fizik olarak hazır olmayan Ziyech'e ilk 11'de şans verip sahada tutmasıydı. (SABAH)



Bülent Timurlenk: "Bardağın boş tarafı"

Kerem Aktürkoğlu, yaptığı yemeğe ya bol acı ve tuz ya da eksik atan adam. Oysa ki paslarında ve son vuruşlarında kararında olmak da o bibertuz dengesi gibi. Bu da aşması gereken mental bir problem. Değişiklikler sonrası oyun biraz korodan solist performansına döndü. Boey ve Tete'den ekstra iki gol vuruşu. Stada gelirken razı olmayacağın skor, evine dönerken seni mutlu eder mi? Yarım bardak su varsa ve susuz kalmışsan kim takar bardağın boş tarafını! (SABAH)



Ahmet Çakar: "İlk yarı harika Gaatasaray"

"İlk yarıdaki oyuna baktığımızda harika bir Galatasaray vardı. Kerem'in, Icardi'nin, Mertens'in kaçırdığı goller daha maçı ilk 20-25 dakikada ikiye, üçe getirebilirdi. Bu yarıda Kopenhag bir kere geldi, Abdülkerim adamını kaçırdı, Angelino kademeyi kaybetti. Torreira da adamına vurdurunca rakip öne geçti. Aslında ilk yarının skoru 2-1, 3-1 Galatasaray lehine olması gerekirken, böyle maçlarda çok avantajlı bir skor olan 1-0'la devreye gitti. Şu an Galatasaraylılar karmaşık duygular içindedirler. Rahatlıkla yenebilecekleri rakibe puan verdiler. Ama diğer taraftan bitmiş bir maçtan bir puan almasını bildiler." (SABAH)

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 66
  • ErenDerdiçok 7 ay önce Şikayet Et
    Henüz karamsar düşünmek hatalı fikirlere yöneltir ve maç yapacağımız rakiplerimizin defans hatlarında ciddi zaaflar var evet ciddi rakipler ama yenemeyeceğimiz rakipler değiller iyi çalışmalıyız hatalarımızı görerek başarabileceğimize inanıyorum fakat puan kaybının telafisi mümkün değil puan veya puanlar almalıyız.Kolay olmayacak tabiki imkansız değil .Grupta süprizler yaşanabilir.
    Cevapla
  • Hasan 7 ay önce Şikayet Et
    Müthiş süper muazzam efsane bir gese var futbolcuları uçuyor kaçıyor yakalamak imkansız rakip 10 kişi kalmasa ben görürdüm uçan kaçan geseyi fenerbahçe olsa bu yazarlar varya feneri vatana ihanetle suçlarlardı nasıl kopenhag denen takımla berabere kaldınız diye
    Cevapla
  • Kadir 7 ay önce Şikayet Et
    Çok basit Galatasarayı anlatayim 1- Top Galatasaraya gelince boşa kaçan tek oyuncular defans ve kaleci orta sağ sol hepsi kitlenmiş bir tek sağdan soldan gelecek bir ortaylan gol peşinde 2- Topu kaybedince hepsi deli danalar gibi koşuyorlar kimse adam tutmuyor gelişi güzel bekliyorlar buda rakip takıma avantaj veriyor ve hop gol 1veya 3 kere geliyorlar gol
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    herşe çok güzeldi biz guruptanda çıkarız ama bu hakemlerle olmaz en az 5 penaltımızu vermedi 3 kırmızıyı atladı
    Cevapla
  • Sebahattin 7 ay önce Şikayet Et
    Canları sağolsun, ilk yarı harika oynadılar güzel bir oyun oldu..Eksiklikler vardı tabi ama burası şampiyonlar ligi ,karşınızdaki takım da samsun veya pendik değil.İlerleyen maçlarda daha iyi olacaktır takım,futbolcuları eleştirecek bir durum yok ortada hepsi gayet iyiydi.
    Cevapla
  • ErenDerdiçok 7 ay önce Şikayet Et
    Sebahattin bey efendim grıpta şu rakibiz zayıf halka gibi düşünce rehavete yöneltir her takım Avrupa arenasında mücadeleye hakkazandıysa haketmiştir.Açıkçacı Danimarka ekibi beni yanılltmadı Galtasaraylı olarak ifadeedeyim bir sezon gruplarda süpriz neticeler almışlardı henüz bizler için başlangıç şu maçtan puansız ayrılmakta vardı oldukça zorlu maçlarımız olacak başarılar dileyelim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle