Konyaspor, Morutan için bastırıyor

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Konyaspor, Galatasaray'dan Olimpiu Morutan'ı transfer etmek için temaslarını sıklaştırdı.

GİRİŞ 06.08.2023 16:15 GÜNCELLEME 06.08.2023 16:52
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Daha önce Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk'un geniş kadro rotasyonunda şans bulmayı hak ettiğini söylediği Morutan ile Süper Lig ekibi Konyaspor yakından ilgileniyor.

Sarı-kırmızılı idareciler, takım içindeki yabancı oyuncu fazlalığı ve yapılacak yeni transferleri göz önünde bulundurup 24 yaşındaki oyuncu için kulübe gelecek transfer tekliflerini değerlendirme kararı aldı. Bu karara Morutan'ın da daha fazla süre bulabileceği bir takımda oynamak istediği için sıcak baktığı öne sürüldü.



KONYASPOR YOĞUN ÇABA HARCIYOR


Sports Digitale'den Yağız Sabuncuoğlu'nun haberinde Konyaspor'un Galatasaray’dan Olimpiu Morutan’ı kadrosuna katmak için tüm imkanlarını zorladığı belirtildi. Ayrıca iki kulüp yetkilileri arasındaki görüşmelerin hızlandığı ifade edildi.

Morutan'ın sarı kırmızılı kulüpteki geleceğiyle ilgili, menajeri Giovanni Becali'den de çarpıcı açıklamalar geldi.



MENAJERİ DOĞRULADI


Rumen basınına konuşan Morutan'ın menajeri Becali, ise Rumen oyuncunun 2023-2024 sezonunda Galatasaray'da olmayacağını açıkladı. 24 yaşındaki futbolcu, geçen sezon olduğu gibi kiralık olarak gönderilecek. 

Rumen menajer, Olimpiu Morutan'ın gelecek sezon bir Türk veya İtalyan takımına kiralanacağını dile getirdi ve ihtimaller arasında da Konyaspor, Palermo ve Sampdoria'nın yer aldığını söyledi.

Daha önce Galatasaray'dan Alexandru Cicaldau'yu kiralayan Konyaspor, sezon başlamadan Morutan'a da yeşil-beyazlı formayı giydirmek istiyor.

Geride kalan sezonu İtalya Serie B takımlarından Pisa'da kiralık olarak geçiren Rumen oyuncu, çıktığı 36 maçta takımına 6 gol 8 asistlik katkı sağladı.

Galatasaray ile 2026'nın Haziran ayına kadar sözleşmesi bulunan Morutan'ın piyasa değeri 4.5 milyon euro. Sarı-Kırmızılı takım, Rumen futbolcuyu 2021'de FCSB'den (eski adıyla Steaua Bükreş) 4.2 milyon euro bonservis karşılığında kadrosuna katmıştı.

Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 24
  • Murat 8 ay önce Şikayet Et
    oliveiradan daha iyi ve daha genc ve daha az paraya oynuyor daha ne olsun yusuf demirle bunun teknik kapasite ve kalite var ama parlatacak teknik ekip yok
    Cevapla
  • gitmeli 8 ay önce Şikayet Et
    hemen verin gitsin.
    Cevapla
  • nitekim 8 ay önce Şikayet Et
    sözleşmesini uzatın da öyle kiralık verin yada 5m avrodan aşağı satmayın
    Cevapla
  • isimsiz 8 ay önce Şikayet Et
    cicaldau morutanı aynı anda alıp oynatan takım iflah olmaz
    Cevapla
  • Kuş Kaffa 8 ay önce Şikayet Et
    Erden Timur yoruldu demekki, yoksa Morutan'ı en 15 milyon euroya satardı. Kaliteli topçu ama kendini gösteremedi. Her yeni tutumuyor bazen.
    Cevapla
  • Metin 8 ay önce Şikayet Et
    Levrock siz de 2.sinif yolcuları 20-30 milyona sattığınızı iddia ediyorsunuz.
    Cevapla
  • Levrock 8 ay önce Şikayet Et
    GS en iyi oyuncusunu 15 e satamiyor siz harbiden paralel evrende yasiyorsunuz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle