Galatasaray'ın Wilfried Zaha transferi 'Ada'yı salladı!

Wilfried Zaha'nın Galatasaray'a transferi, İngiltere'de geniş yankı uyandırdı.

GİRİŞ 24.07.2023 09:39 GÜNCELLEME 24.07.2023 09:46
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Wilfried Zaha'nın Galatasaray'a transferi, İngiltere'de geniş yankı uyandırdı. Manchester United, Crystal Palace, Cardiff gibi takımların formasını giyen, 13 yıllık profesyonel futbolculuğunda hep İngiliz ekiplerinde top koşturan 30 yaşındaki oyuncunun ilk kez Ada dışına çıkıyor olması ses getirdi.

BBC

Kariyerinin çoğunu Crystal Palace'ta geçirdi. Sözleşmesinin sona erdiği kulübü kendisine haftalık 200 bin sterlinlik teklifte bulundu. Ancak Zaha buna karşın, Palace'a dönmedi ve Galatasaray'ın yolunu tuttu.

GUARDIAN

Crystal Palace, Lazio, Al-Nassr ve Fenerbahçe'nin kendisini transfer etmek için girişimleri oldu. Galatasaray'daki ücretinin Premier Lig ya da Suudi Arabistan'da kazanacağından daha düşük olacağı anlaşılıyor. Buna karşın Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek Türk takımını tercih etti.

SKY SPORTS

Wilfried Zaha'ya Atletico Madrid ve üç tane başka Şampiyonlar Ligi kulübü daha yanaştı. Fildişi Sahilli futbolcu, Crystal Palace'tan sonra Galatasaray'a transferini tamamlamak için Türkiye'nin yolunu tuttu.

THE SUN

Wilfried Zaha, Galatasaray'a şok bir transferi gerçekleştiriyor. Crystal Palace, Fildişi Sahilli oyuncuya kulüp rekoru bir ücretle yeni bir sözleşme teklif ederek onu takımda tutmayı ummuştu ancak oyuncu tüm teklifleri geri çevirdi.

DAILY MAIL

Suudi Arabistan kulüpleri, Paris Saint-Germain, Napoli, Lazio ve Fenerbahçe kendisiyle ilgileniyordu. Galatasaray geçen sezon Fenerbahçe'yi yenerek Türkiye'de şampiyonluğa ulaştığı gibi, Zaha'yı transfer ederek de Fenerbahçe'yi geride bırakmaya çalıştı.

EVENING STANDARD

Crystal Palace, onu kulüp tarihinin en yüksek maaşlı oyuncusu yapmak için haftada 200 bin sterlin teklif etti. Zaha kartlarını kapalı tuttu ve sözleşme imzalamayı reddettikten sonra Lazio, Fenerbahçe ve Al-Nassr gibi kulüplerden cazip teklifler aldı. Ancak şimdi Fenerbahçe'nin rakibi Galatasaray, oyuncuyu kadrosuna katıyor.

TALK SPORT

Wilfried Zaha, Suudi taliplerine darbe indirip Türkiye'ye uçarak, şok Galatasaray transferine yakınlaştı. Zaha'nın Suudi Arabistan'a büyük paralarla transfer olabileceği konuşulurken, Paris Saint-Germain'in de Messi'nin yerini doldurma arayışı çerçevesinde ilgilendiği belirtiliyordu.

KAYNAK: SPORX
Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 21
  • Diyarbakir 9 ay önce Şikayet Et
    kaliteli bir oyuncu oldugu asikar ama aldigi parada az degil fenerli olarak gs yi tebrik ederim icardi ile birlikte oldurucu bi ileri uc oldular. keza kendi takimimda transferde iyi gidiyor bir orta saha ve kaliteli bir kaleci bize yetecektir ondan sonrasi avrupada basari yoksa bu harcanan paralar tr ligi icin akil isi degil. tum takimlara basarilar simdiden
    Cevapla
  • çağlar 9 ay önce Şikayet Et
    bir gs olarak iki kulup sadece bir birlerine zarar veriyor. bunu kesinlikle kabul etmiyorum. taraftar olmak,dstek vermek güzel ama düşmanlık etmek kesinlikle kabul edilemez. türk takımlarının avrupada birleşerek mücadele etmeleri gerekiyor. bizim bizden başka dostmuz olmamalı
    Cevapla
  • zuhahazaha 9 ay önce Şikayet Et
    bu zaha boş gibi görünüyor yada sorunlu biri yıllardır kiralık alan satan yok o kadar takım var sadece fb ile gs ilgilendi.
    Cevapla
  • Sami 9 ay önce Şikayet Et
    GS den yaklaşık ayda 1 milyon euro alacak demektir.Bunu gören icardi ayda en az 1 milyon euro ister.
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Ali Koç gökteki yıldızlar ile Cimbom yerdeki yıldızlar ile uğraşır! Netice ortada...Tebrikler Cimbom...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle