Erden Timur'dan flaş açıklamalar! "Gelen teklifi kabul etmedik"

Galatasaray Başkan Vekili Erden Timur, Mauro Icardi, Milot Rashica ve Nicolo Zaniolo'nun transfer durumlarıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Timur, Yunus Akgün'e gelen teklifi ise kabul etmediklerini söyledi.

Erden Timur'dan flaş açıklamalar! "Gelen teklifi kabul etmedik"
Erden Timur'dan flaş açıklamalar! "Gelen teklifi kabul etmedik"
GİRİŞ 09.06.2023 22:01 GÜNCELLEME 09.06.2023 23:00
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Spor Toto Süper Lig'de sezonu şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray'da, Başkan Vekili Erden Timur sarı kırmızılı takımın gündemine dair çarpıcı açıklamalar yaptı.

Yayıncı kuruluş beIN SPORTS'a konuşan Erden Timur'un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Seçimden sonraki süreçte Dursun başkan, 'Futbol ile senin ilgilenmeni istiyorum' demişti. İlk cevabım, 'Haddim değil' olmuştu. Maç izlemekle, oyunculara hakim olmakla yönetebilecek bir branş değil futbol."

"ICARDI İÇİN RAPOR ALDIK" 

"İyi insanları bir araya getirdiğinizde bambaşka bir sinerji oluşuyor. Kendi açımdan söyleyeyim, hiç bilmediğin bir işe kalkışıyorsun. Transfer metodolojimizi değiştirdik, analiz bazlı karar vermeye başladık. Bağımsız bir şirketle de bu konuda anlaştık.  Bu işin yüzde 50'si karakterdir. Bununla ilgili rapor aldık oyuncular için. Icardi için de aldık bu raporu ve ne kadar iyi bir insan olduğunu o raporda da gördük. Takımda bu kadar aile havası olmasının sebebi, oyuncuların kişiliği."

"BAZI TRANSFERLERİ YİNE SONA BIRAKACAĞIZ"

"Şampiyonlar Ligi kadrosunu kurup ön elemelere gitmek mi, yoksa elemelerden geçtikten sonra kadroyu kurmak mı? Bu anlamda zor... Bazı oyuncuları yine sonlara bırakmamız gerekecek. Haziran ayı transferinde pahalı olduğu bir ay. Oyuncuların size gelmeyi düşünmediği, diğer opsiyonları düşündükten sonra sizi tercih ettiği bir dönem. Mevcut takımımız birkaç ufak takviyeyle ön elemelere başlayabilecek seviyede."

"ICARDI'NİN TRANSFERİ ÇOK KOLAY OLMAYACAK"

"Icardi'nin kalmasını hepimiz istiyoruz ama gerçekçi olmamız lazım. Çok kolay olmayacağını bilmemiz gerekiyor. Bu sene formasyonunda olmayan şeyler ekledi Icardi ve komple bir golcü oldu. Mauro burayı çok seviyor. Çok içten bir insan ve inanılmaz iyi bir karakter."

"RASHICA'NIN DIŞINDA OPSİYONLARIMIZ OLMALI"  

"Rashica bizim için çok değerli bir oyuncu. O da müthiş bir karakter. Şampiyonluk için çok da emek sarf etti. Ama bizim birçok opsiyonumuz olması gerekiyor ki doğru bedellerle bunu yapalım. FFP sorunu var, kurun nereye gideceğini bilmiyoruz."

"YUNUS AKGÜN'E GELEN TEKLİFİ KABUL ETMEDİK"

"Kerem değerini bulan bir oyuncu. Yunus da sezon başında kariyeri için iyi bir kulüpten teklif aldı ama kabul edemezdik çünkü sezon başında planımız Kerem ve Yunus ile ilerlemekti."

"ABDÜLKERİM BİZDEN BİR KURUŞ FAZLA İSTEMEDİ"

"Abdülkerim ne söz verdiyse hepsini tuttu. Rakamlar çok farklı yerlere gitti, kulağımla duydum ama bizden bir kuruş fazla istemedi Abdülkerim tarafı. İki takım birbirini fark etmeden aynı oyuncuya teklif yapabilir tabii. Bu doğal bir durum ancak bir sürü oyuncu var benzer kalitede birbirimizin oyuncularına talip olmak da ne kadar doğru bilmiyorum."

"ZANIOLO'YA TEKLİFLER VAR"

"Zaniolo ile ilgilenenler var, kapımızı çalanlar var. İtalya'dan da başka ülkelerden de ilgilenenler var. Biz de alternatiflerini oluşturabilirsek bakacağız. Güçlü bir kadromuz var ama Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etmek için daha da güçlenmeliyiz. Önümüzdeki 2-3 sene içinde Avrupa'da final oynayacak bir takım oluşturmak istiyoruz."

"YILDIZ OYUNCU ALMA KAYGIMIZ YOK"

"Birçok oyuncuyla temasımız oluyor ama niyetini sormak anlamında oluyor bu. Her oyuncuya sorabilirsiniz bunu. O kadar çok isim öne sürülüyor ki... Kimisi menajerler tarafından... Bunun birçoğu doğru değil. Yıldız oyuncu almak gibi bir kaygımız yok."

"İLKAY GÜNDOĞAN'IN GALATASARAY'DA OYNAMASINI İSTERİM"

"İlkay Gündoğan Galatasaraylı ama pozisyonunun en iyi oyuncularından bir tanesi. İlkay'ın bir gün Galatasaray'da oynamasını çok isterim ama kendisinin kariyer planlaması da önemli. "

"BU LİGİ BİTİRTMEYİZ" AÇIKLAMASI"

"Ben 'Bu ligi bitirtmeyiz' açıklamasından 10 gün sonra muhataplarından özür diledim. Hatta bu özrümü daha sonra da yineledim. Belki 10 defa özür diledim. Ülkemizde özüre pek değer verilmiyor. Ondan sonra 'Bu ligin sportif gerçekliği yok' denildi. Bana göre bu daha ağır bir açıklama. Ben o açıklamamda 'Bu lig daha başında böyleyse nasıl bitecek?' demek istedim. Özür dilediğimi bilmelerine rağmen defalarca bunu gündeme getirmeleri samimiyetsizlik. Bu lige "şaibeli" denildi. Böyle bir şampiyonluğun ardından bunu söylemek ne kadar doğru. Benden o açıklama sebebiyle savunma yapmamı istediler, 'Neyi savunacağım, haksızım bana ceza verin' dedim."



"VAR KAYITLARI BİZ SÖYLEMESEK AÇIKLANMAZDI"

"Sivasspor maçından sonra yayıncı kuruluşta 'Kimse neden gol verilmediğini anlamadı' dendi. O maçtan çok daha fazla skora etki eden karar verildi. Bizim lehimize bir hata yapıldı ve her şeyin açıklanmasını istedik. Biz bunu söylemesek VAR kayıtları açıklanmazdı."

"YOLUN SONU GÖRÜNMÜŞ DURUMDA"

"Projerle oluşturduğumuz 'Galatasaray fonunu' gelecek hiçbir yönetim tamamen kullanamayacak. Sadece o fonun getirisi kullanılabilecek. Dünyada 12 bölgeden takımlar ile partnerlik anlaşmaları yapacağız ve bunun için gereken fonu da bu şekilde ortaya çıkarıyoruz. Başka bir takım daha iyi bir model ortaya koyarsa ona da bakabiliriz. Yolun sonu görünmüş durumda maalesef."

"GENÇLERE ŞANS VERMİYORUZ"

"Ajax modeli, Benfica modeli bunlar çok başarılı modeller ancak kendinizde olmayan bir şeye güvenmek başka bir olay. Öz güven burada öne çıkıyor. Altyapıda geçmişte 2 senede 1 oyuncu çıkarsa başarı sayılıyordu, şu an senede 2 oyuncu isteniyor. Türkiye olarak gençlere süre verme konusunda çok gerideyiz."

"4 ALTYAPI BÖLGESİ BELİRLEDİK"

"Altyapıya önemi yarışmacı kulüplerde vermeniz çok zor. Bu yüzden partnerlik anlaşmalarına yöneliyoruz kulüplerle. Biz bir sürü altyapı gezdik ve en önemli kriter, çocukların yakınlarında olan bir saha. Biz başka ülkelerde de altyapı anlaşmaları yapacağız. Sadece Almanya için 4 tane altyapı bölgesi belirledik. Takımları satın almayacağız, partnerlik yapacağız."

"4 BÜYÜKLERİN MİSYONU KENDİLERİ OLMALI"

"4 büyük takımın misyonu kendisi olmamalı. Ülke futbolu için bir şeyler yapmak gerekiyor. İnsanın yaradılış gayesi kendinden başka şeylere adanmak. Kulüplerin muazzam potansiyeli var. Tabii ki kupa, şampiyonluk bizler için çok önemli ama esas amaç bu olmamalı. Kulüplerin birçok branşı zarar ediyor ama spor için devam ediyor. Düzeninizi iyi oluşturduysanız değerini bulan her oyuncu satılabilir. Ancak ilk 11'deki 8 oyuncu da değerini bulduğunda 8'ini de satarsanız olmaz tabii."

F.BAHÇE İLE TRANSFER YARIŞI SÖZLERİ

"Fenerbahçe ve Galatasaray birbirinin elinden oyuncu alırsa karşısındakinin bileğini bükmüş oluyor ancak kulübün menfaatlerinin tersine oluyor. 'Galatasaray giderse alır, almadan dönmez' bu tip şeyler hep kulüplere zarar veriyor. Kulüpler arasında centilmenlik anlaşması keşke olsa ama olabilecek gibi görmüyorum. Bir kulüp anlaşma noktasına geldiyse, diğer kulüp girmemeli."

"BANA CEZA VERİN' DEDİM"

"Bayern Münih zamanında Borussia Dortmund'u kurtardı, iflas ediyorlardı. Bu ligler bu şekilde gelişiyor. Birbirini aşağı çekerek ilerlemeye çalışmak 40 yıl öncede kaldı artık. Ben bunun bir gün dönüşeceğine inanıyorum. Ben babam gibi Galatasaraylı'yım ama annem Fenerbahçeli. En zevkli futbol sohbetini rakip takım taraftarları ile yapıyoruz. En yakın arkadaşım, dayılarım Fenerbahçeli. Zaten bunun normali de bu."

"LİGİ GELİŞTİRMEMİZ GEREKİYOR"

"Hakkaniyete baktığınızda yayıncı kuruluşa geliri kim sağlıyorsa onların daha çok para alması gerekir ancak diğer bir yandan bu aşırı kapitalist bir düşünce. 4 büyük takımın tek geliri yayıncı kuruluş değil. Bizim komple ligi geliştirmemiz gerekiyor. Hakkaniyete baktığınızda yayıncı kuruluşa geliri kim sağlıyorsa onların daha çok para alması gerekir ancak diğer bir yandan bu aşırı kapitalist bir düşünce. 4 büyük takımın tek geliri yayıncı kuruluş değil. Bizim komple ligi geliştirmemiz gerekiyor. Devletin de yapması gereken şeyler var."

"BASKETBOLA YATIRIM YAPACAĞIZ"

"Basketbola yatırım yapacağız. Yeni bir yapılanma planımız var erkek basketbolda da kadın basketbolda da. Anadolu Efes ve Fenerbahçe 25-30 milyon euro bütçeler ile oynuyor ve bir zaman sonra sürdürülebilir bir yapı olmuyor gelirlere bakıldığında. Basketbolu ayrı bir A.Ş yapmak doğru olanı ancak bunun için gelir üretmeniz gerekiyor."

Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 25
  • cellat34 10 ay önce Şikayet Et
    boyunsuz hani açıklama,düzenbaz herif..
    Cevapla
  • cim bom şampiyon 10 ay önce Şikayet Et
    hadıyın kuslar şo tarfta ucusun bırırınızle oynayın bız keyfını cıkarıyoruz
    Cevapla
  • Muhtereman 10 ay önce Şikayet Et
    Yaw reis hani elimde belgeler var kim şampiyon olursa olsun sezon sonunda açıklayacağım diyordu ne oldu o iş! Yoksa birilerini kıstırıp şantaj yaparakmı şampiyon oldu Galatasaray? Taraftar değilim sadece merak ettim
    Cevapla
  • İsmail 10 ay önce Şikayet Et
    aciklayacagın belgeler nerede sizlerde bu tür oyunlar yeni değil daha öncede çok kez duyduk GS li yöneticilerden ne oldu bu ligi bitirmeyecektiniz niye bitirdiniz şampiyonluğu hakettiniz ama sizlerin saçma sapan konusmalarıniž yüzünden bu lig saibeli
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Siz 4 büyükler erkek kedi gibisiniz. Hem üsttesiniz gem bağırıyorsunuz. Derdiniz asla adalet değil adaletsizlikten en büyük payı kapmak. Allah bildiği gibi yapsın sizi ofsaytımsılar.
    Cevapla
  • önce vatan 10 ay önce Şikayet Et
    Bu adam efsane. Kıskanmaları doğal.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle