Galatasaray şampiyonluk kupasını Fenerbahçe maçında mı kaldıracak? Talimat ne diyor

Galatasaray, Ankaragücü deplasmanında şampiyonluğunu ilan etti. Mevzuata göre şampiyon takım, zafer ulaştıktan sonraki ilk iç saha maçında kupasını kaldırmayı talep edebilir.

GİRİŞ 31.05.2023 10:22 GÜNCELLEME 31.05.2023 14:44
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

Süper Lig'de sezonun şampiyonu Galatasaray oldu. MKE Ankaragücü'yü 4-1 yenerek bitime 2 hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Galatasaray, Fenerbahçe derbisine bu unvanla çıkacak.

Merak edilen konu ise şampiyonluk kupasının Fenerbahçe derbisinde kaldırıp kaldırılmayacağı. Mevzuata göre şampiyon takım, zafer ulaştıktan sonraki ilk iç saha maçında kupasını kaldırmayı talep edebiliyor.

Galatasaray yönetimi de TFF ile iletişime geçerek kupanın Fenerbahçe derbisinde NEF Stadı'na getirilmesini istedi.

"1 hafta sonra kupa Ali Sami Yen'de olacak"

Başkan Dursun Özbek, konuya açıklık getirdi. Özbek, "Federasyon başkanıyla da konuştum 1 hafta sonra kupa Ali Sami Yen'de olacak" dedi. Galatasaray Başkanı ayrıca, "Onlar centilmen bir takım, sahaya çıkarken bizi alkışlayacaklardır" diyerek beklentisini dile getirdi.

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 49
  • M.Emin 10 ay önce Şikayet Et
    Eski bir Galatasaraylı olarak yazıyorum. Toplumumuzun suni gerilimlere ihtiyacı yok. Artık futbolun sadece bir oyun olduğunu anlayalım. Galatasaray, rakibinin üzüntüsüne saygı gösterip kupayı kendi sahasında almalı. Cenaze evinde düğün yapmanın anlamı yok. Ayrıca kimsenin alkışlamayacağı bir kupa töreninin tadı olmaz. Kendi evinde coşkulu taraftarın önünde al kupanı.
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    ne sebeple hakemler toplanın alkislasinlar çünkü onlar haketti
    Cevapla
  • Fatih 10 ay önce Şikayet Et
    Kupayı alın şampiyonlar liginde yiyeceğiniz golleri doldurursunuz orda mhk yok
    Cevapla
  • Ali lukunku 10 ay önce Şikayet Et
    Ar damarları çatlamış bunların aklıma ilk gelenler ofsaytimsi fenerin 2 hafta üst üste yalandan 10 kişi bırakılması pedro batsuayi adanademirspor fenerin kıyımı nelsonun son adamı indirmesi atilmamasi gs maçlarında 45 +15 ler penaltilar utanmazlar sizi seneye yabancı hakem olmazsa aynı filmi izliyecegiz
    Cevapla
  • Ahmet 10 ay önce Şikayet Et
    Alkışı hakemler yapsın fener gidecek gs o çimlere gömüp dönecek okadar gs maçından sonra tüm ülke elinizdeki belgeri açıklamanızı bekleyecek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle