Gheorghe Hagi, Constanta ile Romanya'da şampiyon oldu

Galatasaray'ın efsane isimlerinden Gheorghe Hagi'nin çalıştırdığı Farul Constanta, Romanya'da şampiyon olmayı başardı.

Gheorghe Hagi, Constanta ile Romanya'da şampiyon oldu
Gheorghe Hagi, Constanta ile Romanya'da şampiyon oldu
GİRİŞ 22.05.2023 20:40 GÜNCELLEME 22.05.2023 20:40
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Galatasaray'ın efsane futbolcularından Gheorghe Hagi'nin teknik direktörlüğünü yaptığı Farul Constanta, Romanya Ligi şampiyonluğuna ulaştı.

Romanya Ligi play-off grubunda lider Farul Constanta, sahasında ligin güçlü ekiplerinden Steaua Bükreş'i konuk etti.

Şampiyonluk yolundaki kritik maçta Hagi'nin ekibi, 2-0 geriye düştüğü mücadelede müthiş bir geri dönüşe imza atarak rakibini 3-2 yenerek şampiyon oldu.

Müthiş geri dönüş

Mutlu sona ulaşan Farul Constanta'da 42'de Mateus Criciuma, 58'de Tudor Baluta ve 86.dakika'da Louis Munteanu attıkları gollerle galibiyeti getiren isimler oldu. Bükreş temsilcisinin golleri ise 8'de Adrien ve 17.dakikada Andrea Compagno'dan geldi.

Bu sonuçla puanını 50'ye yükselten Farul Constanta, yeni ismiyle tarihindeki ilk şampiyonluğunu aldı. Daha önce Viitorul Constanta olarak mücadele eden ekip 2016/17 sezonunda da şampiyon olmuştu.

Galatasaray'ın efsanevi ismi Rumen teknik adam, bu şampiyonlukla teknik direkötrlük kariyerindeki toplamda 5. kupasını kaldırdı. Hagi daha önce Galatasaray'la Türkiye Kupası sevinci yaşarken, ülkesi Romanya'da da 3 kez kupa kazanmayı başarmıştı.

Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • TR 54 - SAKARYA 11 ay önce Şikayet Et
    Annenizin ellerinden öpüyorum aslan parçasi oglunuz Temiz süt emmis Hagi seni yürekten kutluyorum Adam gibi Adamsin Hagiii, bu Adam birileri gibi kendi ülkesine ihanet etmedi !!! seni çok özledik Gheorghe Hagi !!!!! Türkiye'den Romanya halkina sevgiler saygilar selâmlar !
    Cevapla
  • Osmanlı 11 ay önce Şikayet Et
    Manyakmısın. Elin gevuru neredeyse cennetlik diyevcek. Top aklını mı almış yoksa hiçmi yoktu
    Cevapla
  • Adem 11 ay önce Şikayet Et
    Temiz süt derken nasıl bir teşhis anlamadım esefle kınıyorum
    Cevapla
  • Ahmet 11 ay önce Şikayet Et
    Tebrikler büyük usta
    Cevapla