Fenerbahçe'den 12 Mayıs açıklaması! Galatasaray'dan flaş yanıt
Fenerbahçe, 12 Mayıs 2012'de oynanan Süper Final'in ardından yaşananlar hakkında açıklama yaptı. Galatasaray ise kendi sosyal medya hesabından cevap niteliğinde farklı bir açıklama yayınladı.

Fenerbahçe, 12 Mayıs 2012 günü Galatasaray ile oynanan "Süper Final" maçının ardından Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nda yaşanan olaylar hakkında açıklama yaptı.
Fenerbahçe'den açıklama, Galatasaray'dan cevap
Takvim 12 Mayıs 2023'ü gösterdiğinde Fenerbahçe, taraftarına yapılanlar hakkında açıklama yaptı. Galatasaray ise "Tarihte bugün" diyerek Sarı-Lacivertlilere cevap verdi.
Fenerbahçe, 12 Mayıs hakkında yaptığı açıklamaya, "Cumhuriyet tarihinin en kirli örgütü FETÖ'nün gerçekleştirdiği 12 Mayıs saldırısının üzerinden bugün 11 yıl geçmesine rağmen hafızalarımız ilk günkü gibi taze" ifadeleri ile başladı.
Açıklamanın devamında "12 Mayıs 2012 tarihinde stadımızda oynanan maçın öncesinde FETÖ'cü polisler tarafından planlı bir gerginlik başlatılmış, tribünlerimizde ve stadımızın dışında hiçbir olay yokken stadımız gaza boğulmuş, sokaklarda taraftarlarımız kovalanmış, olaylar çıkarılmış, kadın erkek, çoluk çocuk, genç yaşlı demeden düşmanca canımıza kast edilmişti!" denildi.
Son olarak ise "Bugün, bu saldırıyı gerçekleştirenlerin adları belirsiz, nerede oldukları belli iken bugün, Fenerbahçe 'dünyanın en büyük spor kulübü' olarak milyonlarca taraftarıyla, savunduğu değerleriyle dimdik ayakta; 3 Temmuz 2011 gibi 4 Nisan 2015 gibi 12 Mayıs 2012'yi de unutmayacak ve unutturmayacak!" ifadeleri kullanıldı.
UNUTMAYACAĞIZ! pic.twitter.com/u6etYT512C
— Fenerbahçe SK (@Fenerbahce) May 11, 2023
Galatasaray'dan cevap gibi paylaşım
Galatasaray ise Fenerbahçe'nin yayınladığı açıklamanın hemen ardından "Tarihte bugün" başlıklı bir paylaşımda bulundu.
"Galatasarayımız bir sezonda iki kere şampiyon oldu!"
Galatasaray'ın paylaşımında ise şu ifadeler yer aldı:
"TARİHTE BUGÜN | 12 Mayıs 2012
Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadyumu
Normal sezonu 9 puan farkla lider bitiren Galatasarayımız, puan farkı ikiye bölünerek oynatılan Süper Final'i de kazanarak bir sezonda iki kere şampiyon oldu!"
TARİHTE BUGÜN | 12 Mayıs 2012
— Galatasaray SK (@GalatasaraySK) May 11, 2023
Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadyumu
Normal sezonu 9 puan farkla lider bitiren Galatasarayımız, puan farkı ikiye bölünerek oynatılan Süper Final'i de kazanarak bir sezonda iki kere şampiyon oldu! ️#İkiKereŞampiyon … pic.twitter.com/nsFPvWv8yy
-
Sedat 1 yıl önce Şikayet EtFetö yü ne hikmetse gese savunuyor,,şaşırdık mı ?? Tabiki de hayır. .Beğen Toplam 1 beğeni
-
mesut, ağar, ulusoy 1 yıl önce Şikayet EtŞampiyonluk posterlerine mi laf attı fenerbahçe ne oldu? Anlayamadık. 12 Mayıs kumpasındaki polisler fetöden ihraç edildi yani sonuçta, üzerine neden alındılar ki şimdi?Beğen Toplam 4 beğeni
-
doğrusu ne 1 yıl önce Şikayet Etmemlekette gs li olmak chp li olmak gibi birşey. hiç birşeyden anlamıyorsun ama hep sen haklısın.Beğen Toplam 6 beğeni
-
ali 1 yıl önce Şikayet EtBende aynı şeyi Fener için düşünüyorumBeğen Toplam 2 beğeni
-
Vatandaş Rıza 1 yıl önce Şikayet EtBacım galiba sen Fenerbahçe ile karıştırdın. Zira Kadıköy ve Fenerbahçe CHP genel merkezi gibiBeğen Toplam 2 beğeni
-
bolu beyi 1 yıl önce Şikayet EtGs nin zihniyeti bozuk deprem felaketinde ki yakınlaşmalarıda tiyatro demekkiBeğen Toplam 3 beğeni
-
Beyefendi 1 yıl önce Şikayet EtFenerbahçe üzerine yapılan komplolardan bahsediyor gs teselli ediceğine hava atıyor gs gibi çirkef bir takım daha görmedimBeğen Toplam 5 beğeni
-
İş 1 yıl önce Şikayet Etçirkefin kralı fenerdir.Beğen Toplam 2 beğeni