Okan Buruk: Fenerbahçe son dakika golleriyle lige tutunuyor!

Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk, Ümraniyespor maçının ardından açıklamalarda bulundu.

Okan Buruk: Fenerbahçe son dakika golleriyle lige tutunuyor!
Okan Buruk: Fenerbahçe son dakika golleriyle lige tutunuyor!
GİRİŞ 01.02.2023 23:39 GÜNCELLEME 02.02.2023 00:57
Bu Habere 151 Yorum Yapılmış

Spor Toto Süper Lig’in 22’nci haftasında Galatasaray ile Ümraniyespor karşı karşıya geldi. Nef Stadyumu’nda oynanan mücadeleyi Galatasaray 3-2’lik skorla kazandı.

Karşılaşma sonrasında Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk açıklamalarda bulundu.

Okan Buruk, “Ümraniye çok iyi bir takım, oynadıkları oyunla puanları orantısız. Ligin son sıra takımı ama stratejik olarak iyi bir takım. Ofansif anlamda daha iyi. İlk yarının genelinde net pozisyonlar verdik. Bizim takımımız için defansif anlamda hayal kırıklığı oldu. İlk yarı bize yakışmayan hatalar yaptık. Daha fazla skorun olduğu bir ilk yarı çıkabilirdi. 2’nci yarı pozisyon vermedik diyebilirim. Top genel olarak bizde kaldı. Kazandığımız için sevinçliyiz ama bugünle beraber ders çıkardığımız noktalar oldu” diye konuştu.

“EMRE ÖZELİNDE DEĞİL, TAKIM OLARAK HATALAR YAPTIK”

Devre arasında oyuncularını uyardığını söyleyen Okan Buruk, “Devre arası tabii ki analizimizi gösterdik. Geçişleri iyi yapan net bir şekilde sağ tarafı oynayan bir takım. Oyuncularıma devre arasında sakin olalım, kalitemizi ortaya koyalım ve maçın kazananı biz olalım dedim. Bu maçı kazanacağımızı söyledim. Geçişlerdeki organizasyonlara dikkat etmemizi söyledim. Dubois daha dengeli bir oyuncu. İlk yarı Emre ile hücum ürettik ama savunmada sorunlar yaşadık. Emre özelinde değil, takım olarak hatalar yaptık. İkinci yarı daha dengeliydik. Rakipte 10 kişi kalınca daha iyiydik” ifadelerini kullandı.

“KAAN AYHAN’I KISA VADELİ DEĞİL, UZUN YILLAR İÇİN ALDIK”

Takıma yeni katılan Kaan Ayhan ilgili de açıklamalarda bulunan tecrübeli teknik adam şunları söyledi:

“Kaan Ayhan için ise şunları söyleyebilirim. Kaan iyi bir oyuncu. Aynı zamanda milli oyuncu.  Kaan Ayhan’ı kısa vadeli değil, uzun yıllar için aldık. Farklı pozisyonlarda düşünüyoruz ama ilk düşüncemiz stoper oynaması.”

“TORREIRA BUGÜN HERKESİN EKSİKLERİNİ KAPATTI”

Lucas Torreira'nın bugün sahada birçok şeyi doğru yaptığını aktaran Okan Buruk, “Çok erken oyuncu değiştirmiyorum net bir şey olmadıkça. Türk-yabancı değişimi açısından iki oyuncu değiştirmemiz gerekiyordu. Devre arası düşündük. Ben ilk yarı pozisyonlarını Emre Taşdemir üzerinden değerlendirmiyorum. Takım halinde hata yaptık. İki bekimiz de hatalar yaptı. Merkez orta sahalar zaman zaman yerlerinde değildi. Biz takım olarak pozisyon verdik. Torreira bugün her yeri kapattı. Herkesin eksiklerini kapattı. Oyunu kurdu ve birçok şeyi doğru yaptı. Pas yüzdesi, defansif ve ofansif alanda oyun kurulumu, topla oynamada çok iyi işler yaptı. Oliveira bugün çok iyi değildi. Mertens de bir bakıma öyle ama Torreira bugün oraları kapattı. Bazen oyuncu düşüşleri olabiliyor. Yoğun geçiriyoruz. Çok daha farklı hazırlanacağız. Önümüzdeki maçta çok iyi bir takıma karşı oynayacağız” şeklinde konuştu.

“BİZ BU REKORLARI GALATASARAY İÇİN KIRIYORUZ”

Bugünkü galibiyet ile bir rekora daha imza atan Galatasaray’da teknik direktör Okan Buruk konuyla ilgili olarak bu rekorun takımın başarısı olduğunu söyleyerek, “Bu benim rekorum değil. Biz bu rekorları Galatasaray camiası için kırıyoruz. Bende takımın başındaki teknik adamım. İnşallah hedefimiz şampiyonluk. En büyük rekor o bizim için. Hafta hafta maç kazanmamız, rakiplerle arayı açmamız ve rakamlara takılmadan hep kazanmamız lazım. Aslında bu motivasyonu hem ben hem de oyuncularım yaşıyor. Çok iyi şekilde gidiyoruz. İnşallah böyle de devam eder. Her maça hazırlanmak zor. İyi oynadığımız maçlar var fakat her maç aynı konsantrasyon olmuyor. Bugün özellikle ne oynayacaklarını biliyorduk. Uzun top, geçiş oyunu, savunmada çakılı bekleyen rakip bu şekilde analiz etmiştik. Bugün bazı noktalarda gafil avlandık. Eksiklerimiz gördük. Topun arkasına geçilmesi bazen bizim için de sıkıntı olabiliyor” yorumlarında bulundu.

“FENERBAHÇE’NİN SON DAKİKA GOLLERİYLE LİGE TUTUNDUĞUNU GÖRÜYORUZ”

Zirve yarışındaki rakiplerinin maçlarını takip ettiğini söyleyen Buruk, “Kendi maçlarımıza bakıyoruz ama rakiplere de bakıyorum tabii. Onların bize göre daha zorlu fikstürleri var. Önümüzdeki 5 hafta rakiplerimizin genel olarak dış saha maçları var. Biz ise çoğunlukla iç saha maçları oynayacağız. Kazanıp rakiplerimizin maçını izliyoruz. Özellikle Fenerbahçe’nin son dakika golleriyle lige tutunduğunu ve puan farkını koruduğunu net bir şekilde görüyoruz. Kazanmayı sürdürmek bizi motive ediyor. Bugünde bunu ortaya koyduk. Her takımı yeneriz motivasyonu ile maçlara çıkıyoruz” şeklinde konuştu.

“SOL BEK TRANSFERİNİ RAFA KALDIRDIK”

Ara transfer sezonunda sol bek pozisyonuna herhangi bir hamle yapmayacaklarını söyleyen Buruk, "Sol bek için düşüncemiz oldu Türk olarak fakat Kazımcan iyileşti. Sonrasında Dubois iyi performans gösteriyor. Böyle durumdayken biz sol bek transferini rafa kaldırdık. Kaan Ayhan transferi ile savuma düşüncemizi koruduk. Bu bölgeyle ilgili transfer yapmayacağız gibi görünüyor. Ama dediğim gibi transfer işleri değişebiliyor” yorumlarında bulundu.

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 151
  • kkkkk 1 yıl önce Şikayet Et
    Aynen Okan hocanın dediği çıktı. Son dakikada Fenev paçayı sıyırdı. Adana ezdi ezdi
    Cevapla
  • Ramazan 1 yıl önce Şikayet Et
    Adana yenilmek için elinden geleni yaptı ama fener beceriksiz cıktı özellikle kaleci fenerin yoğun presinde kale önünde arkadaşlarıyla gereksiz yere top çevirmeye kalkti
    Cevapla
  • Antifetö 1 yıl önce Şikayet Et
    Sadece fenerbahçe'nin değil bütün milletin neden bunlardan nefret ettiği için örnek niteliği bir açıklama. Tehdit ile ligi gasp et ondan sonra pişkin pişkin milleti aptal yerine koy, adalet yakındır hayırlısıyla.
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne agladiniz bee
    Cevapla
  • Galatasaraylı 1 yıl önce Şikayet Et
    Ağlamayın kuşçuklar
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Dün akşam gördük hakemi utanın bence ama nerde
    Cevapla
  • hakeden kazansin 1 yıl önce Şikayet Et
    sanane fenerbahcenin son dakika gollerinden sen mafya ve hakemlerle algi tehdit sivasin hakkini yiyerek tutunuyorsun vicdani olsa sivasta haksiz iki puan aldik derdin utanmaz herifler insallah ilahi adalet yerini bulur sesiniz soligunuz keslir ALLAH büyüktür
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle