Morutan'ın menajeri açıkladı! İşte Galatasaray'ın istedği bonservis bedeli

Bonservisi Galatasaray'da olan ve kiralık olarak İtalya Serie B ekibi Pisa'da forma giyen Olimpiu Morutan'ın Giovanni Becali, Pisa ile Galatasaray arasında yapılan pazarlıkların detaylarını açıkladı.

GİRİŞ 12.01.2023 10:12 GÜNCELLEME 12.01.2023 10:24
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Galatasaray'ın Pisa'ya kiraladığı Olimpiu Morutan ile ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. Sarı-kırmızılılarda bekleneni veremeyen Rumen oyuncu, Serie B'nin yolunu tutmuştu. Pisa'da göze girmeyi başaran Morutan, için transfer temasları başladı.

Çizme ekibi, genç oyuncunun bonservisini almayı düşünüyor. Galatasaray ile yapılan anlaşmada 5.5 milyon euro'luk satın alma opsiyonu için bir süredir pazarlıklar yapılıyor.

Pisa yetkilileri, Galatasaray'dan 5.5 milyon euro'luk opsiyonda indirim yapılmasını talep Rumen basınında yer alan habere göre, Sarı-kırmızılılar, Pisa'nın talebine karşılık olarak 500 bin euro'luk indirime gitti.

MENAJERİNDEN AÇIKLAMA

23 yaşındaki futbolcunun menajeri Giovanni Becali, transfer görüşmelerindeki son durumu aktardı.

Becali, "Satın alma maddesinin aktifleşmesi 5.5 milyon euro. Pisa, bu rakamı ödeyemez. Galatasaray 4'ü hemen, 1'i daha sonra olmak üzere 5 milyon euro istiyor" dedi.

Morutan bu sezon Pisa formasıyla 18 maça çıktı. Bu karşılaşmalarda 4 gol kaydetti. 7 de asist katkısı yaptı.

Galatasaray, genç oyuncuyu 2021 yazında 4.1 milyon euro karşılığında kadrosuna katmıştı.

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • Thanks 1 yıl önce Şikayet Et
    Satılmasın
    Cevapla
  • Hakans 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir oyuncuyukiralarken satınalma bedeli koyuyorsun...peki o klup bunu alabilecek kapasitedemi...Pisa denilen klüp italya 2.liginde ve 30 milyon € piyasa değeri var.Morutan 5 milyon € vermesi demek , Galatadarayinda piyasa degerinden gidersek eger 25 milyon € luk oyuncu almasi demek...mayıs son Morutan icin sonra donecek.Cicaldau yu iyi yere BAE ligine verdiler..onlar alirdi para bol ama oynayamadi Cicaldauda ...oda Haziranda geri gelir.
    Cevapla
  • ..... 1 yıl önce Şikayet Et
    reis oran orantı da harikasın...
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Lokmalar dahi çiynenmeden yutulmuyor Morutan pişmesi lazım iyi oyuncu takım para kazanmak istiyorsa satılmasın bir iki sezon kiraya verilsin veya takımla çalışsın sonunda takıma süper katkı sağlar yarin tüh demeyelim riberiyi elimizden kaçırdığımız gibi kaçırmıyalım
    Cevapla
  • Mardinli 1 yıl önce Şikayet Et
    bal yapmayan arı
    Cevapla
  • nitekim 1 yıl önce Şikayet Et
    belki kalsaydı Boey gibi o da patlama yapacaktı yetenekli çocuk boş adam değil. boey için neler söylenmişti kaldı ki geçen sezon çok da kötü değildi bir genç oyuncu için gayet iyiydi. bence kalmalı kiralık gönderilip pişmesi sağlandıktan sonra değerlendirilmeli aceleye gerek yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle