Galatasaray'dan VAR açıklaması! "Tüm kayıtlar açıklansın"

Galatasaray'dan VAR kayıtlarıyla ilgili "Bu sezon oynanan ve oynanacak olan tüm maçların VAR kayıtlarının da kamuoyuna açıklanmasını bekliyoruz." açıklaması yapıldı.

Galatasaray'dan VAR açıklaması! "Tüm kayıtlar açıklansın"
Galatasaray'dan VAR açıklaması! "Tüm kayıtlar açıklansın"
GİRİŞ 03.01.2023 20:27 GÜNCELLEME 03.01.2023 20:29
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Galatasaray, VAR kayıtlarının kamuoyu ile paylaşılmasıyla ilgili bir açıklama yayımladı.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Türkiye Futbol Federasyonu'nun 'şeffaflık ilkesi' gereği, Demir Grup Sivasspor - Galatasaray ve Gaziantep FK - Beşiktaş maçlarındaki iki pozisyona ilişkin VAR kayıtlarını kamuoyu ile paylaşmasını ve bu maçlarda görev alan hakemler ile ilgili değerlendirmelerini büyük bir memnuniyetle karşıladık.

Bunu önemli bir adım olarak görmekle birlikte Türk futbolunda adaleti sağlamak adına yolun başında olduğumuzu düşünüyoruz. Oynadığımız maça dair sadece bir pozisyonun VAR kaydının değil; başta futbolcumuz Victor Nelsson'un rakip ceza sahası içerisinde düşürüldüğü pozisyon olmak üzere tüm tartışmalı pozisyonların kaydının açıklanmasını istiyoruz. Bu şekilde yaşananların sonuca etkisini daha net bir şekilde herkesin görebileceğine inanıyoruz.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun bu tutumunu sadece Galatasaray'a değil diğer 18 kulübe de ayırt etmeden uygulayacağına dair inançla bu sezon oynanan ve oynanacak olan tüm maçların VAR kayıtlarının da kamuoyuna açıklanmasını bekliyoruz. İnanıyoruz ki, sadece Galatasaray - Corendon Alanyaspor maçının VAR kayıtlarının açıklanması bile maçı yöneten orta hakemle ilgili var olan tartışmaların sonlanmasını sağlayacak, bu hafta ve bundan sonra oynanacak karşılaşmalar için adalet arayışımıza ışık tutacaktır.

Galatasaray Spor Kulübü olarak, uzun süredir dile getirdiğimiz şeffaflık ve adalet talebine yönelik bu adım için Türkiye Futbol Federasyonu'na teşekkür eder, "Bir kulüp için ayrıcalık değil, herkes için adalet!" arayışımızın hiç durmadan devam edeceğini ve sonuna kadar bu mücadelenin arkasında duracağımızı belirtmek isteriz.

Saygılarımızla, Galatasaray Spor Kulübü"

SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.
YORUMLAR 16
  • alpadg 1 yıl önce Şikayet Et
    ligden düşmeye niyet ettiler
    Cevapla
  • Serkan 1 yıl önce Şikayet Et
    Hani geçen hafta konuşanlar çıkın bu mactada konuşun bal gibi gol ofsayıt filan yok nerde sesiniz çıkmıyor . Yok pasifmis yok bilmem neymiş
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    lan önce sivasin hakkını verin
    Cevapla
  • Yook 1 yıl önce Şikayet Et
    O zaman Sivas'ın golü verilsin
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Yazıklar olsun TFF ye Gs lehine bir tane pozisyon olunca hemen var kayıtları açıklanıyor. Nelsona yapılan penaltıyı neden göstermiyorsun Ayrıca bu sezon gs aleyhine şu ana kadar 10 dan fazla karar verildi Örneğin Alanya maçında hakem gs ın bir golünü vermedi Boy e haksız kırmızı gösterdi Hakem özür diledi geçti hakeme hiç birşey olmadı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle