Galatasaray'a Morutan piyangosu! Bonservisini alacaklar

İtalya Serie B ekibi Pisa sezon başında Galatasaray'dan kiraladığı Morutan'ın bonservisini alma karar verdi.

Galatasaray'a Morutan piyangosu! Bonservisini alacaklar
Galatasaray'a Morutan piyangosu! Bonservisini alacaklar
GİRİŞ 09.11.2022 10:28 GÜNCELLEME 10.11.2022 00:39
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Galatasaray'ın sezon başında İtalya Serie B ekiplerinden Pisa'ya satın alma opsiyonuyla kiraladığı Olimpiu Morutan, sallantıda başladığı Pisa kariyerinde yükselişe geçti. Rumen futbolcu Pisa'nın yaşadığı teknik direktör değişiminin ardından yükselişe geçti.

Sezona Luca D'Angelo yönetiminde başlayan Pisa, ilk 6 haftada sadece 2 puan topladı ve Luca D'Angelo'nun görevine son verildi. Luca D'Angelo'nun ardından göreve Rolando Maran getirildi. Maran yönetiminde 6 maça çıkan Pisa bu süreçte 3 galibiyet ve 3 beraberlik elde ederek 12 puan toplamayı başardı.

Olimpiu Morutan da Rolando Maran'ın göreve getirilmesiyle yükselişe geçti. Rumen futbolcu Pisa'nın oynadığı son maçta 2 golle yıldızlaştı. Morutan 11 maçta 3 gol 3 asistle oynadı.

Galatasaray ve Pisa arasında yapılan anlaşmada Pisa'nın İtalya Serie A'ya çıkması durumunda Morutan bonservisiyle Pisa'ya transfer olacak.

Galatasaray'ın KAP'a yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verilmişti;

"Profesyonel futbolcumuz Olimpiu Vasile Moruţan'ın geçici transferi konusunda Pisa Sporting Club S.r.l. ile anlaşmaya varılmıştır.

Yapılan anlaşmaya göre Pisa Sporting Club S.r.l., şirketimize 150.000 Euro geçici transfer bedeli ödeyecektir.

Pisa Sporting Club S.r.l. 31 Mayıs 2023 tarihine kadar opsiyon hakkını kullanması halinde futbolcuyu 5.500.000 Euro transfer bedeli karşılığında kesin olarak transfer etme hakkına sahiptir.

Ayrıca yapılan anlaşma gereği futbolcunun en az 25 maçta 45 dakika oynaması ve Pisa Sporting Club S.r.l'nin İtalya Serie A Ligi'ne çıkması durumunda kesin satın alma şartı 5.500.000 Euro transfer bedeli ile gerçekleşecektir."

"Türkiye'ye döneceğini zannetmiyorum"

Morutan'ın menajeri Gigi Becali, geçtiğimiz aylarda La Nazione dergisine yaptığı açıklamasında Morutan'ın Türkiye'ye dönmek istemediğini ifade etmişti. Becali "Eminim özellikle ocak ayından sonra Pisa'nın önemli bir oyuncusu olacak. Türkiye'ye döneceğini zannetmiyorum." ifadelerini kullanmıştı.

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • Hadi 1 yıl önce Şikayet Et
    İmsallah kurtulak su cingenelerden
    Cevapla
  • Haha 1 yıl önce Şikayet Et
    Bence 150 milyon eder
    Cevapla
  • mücahit 1 yıl önce Şikayet Et
    senceye uygun olsaydı klüp köşeyi dönerdi
    Cevapla
  • çetin 1 yıl önce Şikayet Et
    güzel PR. hep aynı taktik.
    Cevapla
  • MASK 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu nasıl piyango adamın gs ye maliyeti 5 milyon euro yu geçmiş şöyle olursa böyle olursa 5.500 milyon euro kasasına girecekmiş
    Cevapla
  • 9.köyün delisi 1 yıl önce Şikayet Et
    he he şişirin bakalım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle