Deniz Çoban: Kerem'e sarı kart çıksa derbide cezalı duruma düşecekti

Eski Hakem Deniz Çoban, Galatasaray'ın Karagümrük'ü 2-0 yendiği maçta ceza sınırında bulunan Kerem AKtürkoğlu'nun sarı kartının es geçildiğini söyledi. Milli yıldız sarı kart görseydi Beşiktaş maçında cezalı duruma düşecekti.

Deniz Çoban: Kerem'e sarı kart çıksa derbide cezalı duruma düşecekti
Deniz Çoban: Kerem'e sarı kart çıksa derbide cezalı duruma düşecekti
GİRİŞ 29.10.2022 09:41 GÜNCELLEME 29.10.2022 09:41
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Süper Lig 'in 12. haftasında Galatasaray deplasmanda Fatih Karagümrük'ü 2-0 mağlup etti. Mücadelede sarı - kırmızılıların bir golü VAR'dan iptal edilirken, ev sahibi ekipte Adnan, VAR'ın uyarısının ardından direkt kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Fanatik Gazetesi yazarı Deniz Çoban, Fatih Karagümrük - Galatasaray maçının tartışmalı pozisyonlarını değerlendirdi.

"Kerem’in sarı kart görmesi gerekirdi"

"Hakem Bahattin Şimşek için çok zor maçtı. Çok uzun süre sonra aldığı, üç büyük takım maçında oldukça tedirgindi. Çok kolay faul düdükleri çaldı. Maç kontrolünü oyunu durdurarak sağlamaya çalıştı. 

Maç genelinde kart hataları oldu. 28. dakikada Kerem, Braschi’nin ayağına kontrolsüz, çok net bir şekilde basıyor. Burada Kerem’in sarı kart görmesi gerekirdi. Sarı kart çıksa Kerem önümüzdeki hafta derbide cezalı duruma düşecekti. 

"Kırmızı çıkması gerektiğini düşünenlerdenim"

30'da Adnan’ın, Torreira’ya faulünde önce sarı kart çıktı. Sınırları zorlayan bir hareketti. Ben bu tarz pozisyonlara sporcu sağlığı için kırmızı çıkması gerektiğini düşünenlerdenim.

52'de Galatasaray’ın golü VAR müdahalesi sonucu iptal edildi. Galatasaraylı oyuncunun kalecinin eline bir teması var. Bu temasın kaleciyi etkileyip etkilemediği hakem taktiri. Dolayısıyla bu pozisyonu da hakem görüp değerlendirse; hangi kararı verse de desteklerdim."

KAYNAK: FANATİK
Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 12
  • MASK 1 yıl önce Şikayet Et
    Tüh ne büyük kayıp olurdu
    Cevapla
  • Hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    Keşke gorseydi daha hayırlı olurdu büyük ihtimal. Her maç yuruyor bir yararlı katkısı yok
    Cevapla
  • Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    Okumadim cobanin yorumu nu ne okuycam 8 tasli
    Cevapla
  • Emrah 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'de adam gibi yorum yapacak yorumcu bulunmuyur
    Cevapla
  • Vatandaş Rıza 1 yıl önce Şikayet Et
    Ney bir gol yine iptal edildi. Emin bayram daha gelmeden viviano topu içeriye yumruklamısti bile. Ancak diğer io pozisyon da sarı çıkması gerektiği gibi Jimmy Durmaz in arkadan uçarak yaptığı faul yine es geçilmiş. Direk kırmızı verilecek bir pozisyondu. Arkadan ve çift ayakla yapılan faullere FIFA kırmızı verilecek demişti ancak bu kural keyfe keder uygulanıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle