Galatasaray'dan VAR tepkisi: Belli takımların işine gelir şekilde uygulanıyor

Galatasaray, Süper Lig'deki VAR uygulamalarına resmi sitesinden yaptığı açıklamayla tepki gösterdi.

GİRİŞ 18.10.2022 09:42 GÜNCELLEME 19.10.2022 00:33
Bu Habere 88 Yorum Yapılmış

Galatasaray Kulübü, Süper Lig'deki Video Yardımcı Hakem (VAR) uygulamalarına tepki gösterdi.

Kulübün resmi sitesinde yer alan açıklamada, "Futboldaki pozisyon tartışmalarını ortadan kaldırmak adına devreye sokulan Video Yardımcı Hakem Sistemi (VAR), saha içinde adaletli bir yönetim sağlamaktan ziyade farklı amaçları meşrulaştırmaya çalışmak için yaratılan bir manipülasyon aracı olarak kullanılmaktadır" denildi.

Galatasaray’ın maçlarında VAR'ın "kısa devre yaparcasına" çalışmadığı savunulan açıklamada, "VAR sisteminin, utanma, hakkaniyet ve adalet duygusunu kaybetmiş art niyetli kişiler tarafından, belli takımların işine gelir şekilde uygulandığı gerçeği artık şüphe götürmez bir şekilde gün yüzüne çıkmıştır" ifadeleri yer aldı.

Açıklama şöyle devam etti:

"Adeta sinir uçlarımızla oynamak amacıyla atanmış hakemler eliyle ve belli odaklar tarafından yönlendirilen maçlar nedeniyle, kendimize öncelik olarak koyduğumuz ligimizin marka değerini yükseltme hedefinin, sayenizde, beyhude bir çaba haline geldiğini üzülerek görmekteyiz.

Biliniz ki sistematik olarak kurguladığınız oyunun ilk günden beri farkındayız ve bu bilinçle sezon başından beri tüm hatalarınızı teker teker not ediyoruz. Bunları ortaya koyduğumuzda bizlerin haklılığı ortaya çıkacak. Sizlerin bu gerçekleri manipülatif söylemlerle ve yarattığınız adaletsiz düzenin unsurlarıyla bertaraf etme çabalarınızı da, kamuoyunu nasıl yanıltmaya çalıştığınızı da tespit etmeye devam edeceğimize ve yapacağınız tüm eylemlerin takipçisi olacağımıza emin olabilirsiniz.

Görüyoruz ki bu haksızlıklar sadece bize değil kayrılan birkaç kulüp dışında herkese yapılmaktadır. Günden güne kararlılıkla artacak mücadelemiz ise sadece kendimiz için değil bu sistemin zarar verdiği tüm kulüpler için olacaktır.

Türkiye Futbol Federasyonu’ndan acil beklentimiz, hakem katliamlarını bir bir belirleyerek bu facianın sorumlularını vakit kaybetmeden futboldan uzaklaştırması ve adaleti HERKES için sağlamasıdır.

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 88
  • kızılelma 1 yıl önce Şikayet Et
    var çıktı siz yine yok
    Cevapla
  • Eyüp 1 yıl önce Şikayet Et
    Sze inanabilirdim eğer Ç.Rizesporu Diagne nin rugbi maçı gibi futbolcuları yere sererek gidip Morutana attırdığı golden sonra Var neredesin Hakem bu golü nasıl verdin, neden verdin, o pozosyonu nasıl gördün de faul vermedin vb bir şeyler deseydiniz bu gün size inanabilirdim. O gün işinize mi geldi, o Var iyiydi de bu Var mı kötüydü. Artık alışkanlık oldu 4 büyüklerde takımı kötü giden oraya buraya suç buluyor kendisine suç bulanı ise şu ana kadar bulan yok. Hep baba hep bana Keser olmayın inandırıcı olmak istiyorsanız bir sana bir bana Testere olun. Taraftar tepkisini başka yöne kanalize etme çabaları olsa gerek.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    ağlamaya başladilar yine..
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Faruk yoksa hakemlerin yardımcısı mıydın bazizi şeyleri olmuş gibi annatiyon
    Cevapla
  • Cahiliz Vesselam 1 yıl önce Şikayet Et
    Burnunun ucunu göremeyen insanlar var. Bçl/parçala/yönet taktiği vardır. Bu gün GS ile yarın FB dir, öbür gün BJK dir. Herkes ayrı ayrı karşı çıkarsa olmaz. Herkesin ekmeğine yağ sürülüyor. Oyun kuranlar da oyununu devam ettiriyor. Sonra tencere dibin kara, senin ki benden kara. Cahiliz cahil...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle