Morutan ve Cicaldau kiralık gittikleri takımlarda varlık gösteremediler!

Galatasaray'ın geçen sezon başında 10 milyon euro ödeyerek kadrosuna kattığı Morutan ve Cicaldau kiralık gittikleri takımlarda varlık gösteremediler.

Morutan ve Cicaldau kiralık gittikleri takımlarda varlık gösteremediler!
Morutan ve Cicaldau kiralık gittikleri takımlarda varlık gösteremediler!
GİRİŞ 14.10.2022 16:27 GÜNCELLEME 14.10.2022 16:27
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Galatasaray 'ın öncesi sezon Romanya'dan kadrosuna kattığı Morutan ve Cicaldau bu sezon kiralık olarak gönderilmişti. Toplamda 10 milyon Euro yatırım yapılan iki futbolcu gittikleri takımlarda gösterdikleri performanslarla büyük hayal kırıklığı yarattı.

FCSB takımından transfer edilen Morutan için Galatasaray'ın kasasından bonuslar hariç 3.5 milyon Euro bonservis çıkmıştı. Craivo takımından transfer edilen Alexandru Cicaldau içinse 6.5 milyon Euro bonservis bedeli ödenmişti.

Okan Buruk sezon başındaki performanslarından memnun kalmadı!

Bu sezon Okan Buruk'un sezon başında performanslarını beğenmediği ve kiralık gitmesine izin verdiği iki oyuncu geçen sezon bir çok karşılaşmada Sarı-Kırmızılı formayı giymişti. Morutan 34 maçta 3 gol, 5 asistlik performans ortaya koymuştu. Cicaldau ise 40 maçta 5 gol, 4 asistlik performansla takımına katkı vermişti.

Morutan formasını kaptırdı!

İtalya Serie B'de Pisa takımında oynayan Olimpiu Morutan ilk iki maçında bir gol, iki asistlik performans sergilemişti. 23 yaşındaki oyuncu ilerleyen haftalarda performansında büyük düşüş yaşadı. Sonraki 5 maçta süre alan Morutan gol ya da asist yapamadı.

Sözleşmesinde özel madde var!

Serie B ekibi Pisa Morutan'ı Galatasaray'dan 150 bin Euro karşılığında 1 yıllığına kiralamıştı. Morutan'ın en az 25 maçta 45 dakika oynaması ya da takımının Serie A'ya çıkması durumunda Pisa 5,5 milyon euro karşılığında oyuncuyu almak zorunda. 

İtalya Serie B'ye şampiyonluk parolasıyla giren Pisa büyük hayal kırıklığı yaşıyor. Serie B'de 8 hafta geride kalırken Pisa, 1 galibiyet, 3 beraberlik ve 4 mağlubiyet aldı. Pisa'nın bu performansıyla Serie A'ya yükselmesi mucize olarak gösteriliyor.

Cicaldau'nun gol ve asisti yok!

Birleşik Arap Emirlikleri ekibi Al Kalba takımında forma giyen Cicaldau altı karşılaşmada forma giyerken gol ya da asist yapamadı. Sarı-Kırmızılı takımdan kiralık giden Rumen futbolcu toplamda 407 dakika süre alabildi. Al Kalba takımı Arap Körfez Ligi'nde yedi puanla sekizinci sırada yer alıyor. 

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 11
  • Uzatma 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'de topçu değerlendirmesi yetenek ve beceri üzerinden yapılmıyor, değerlendirme vücuttaki dövme sayısı ile çılgın saç tarzı üzerinden yapılıyor.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    haha komrdisin
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Terim dusmanlari(sebebi malum) hemen hocaya saldirmis.B.Elmas denen sahsiyet butce vermis bu kadar diye.Hocaya Drogba ve Sneijder mi verdiler ki.Bu arada Cicaldau ve Morutan hoca doneminde iyi oynuyorlardı.Donk,Onyeluru vb oyunculari bile hangi seviyede oynattigini herkes bilir.Kabul edin ya da etmeyin Turk Futbol tarihinin en basarili hocasidir.Varsa daha iyi olduğunu iddia eden komedi filmi niyetine netflixe cekim yapsinlar.
    Cevapla
  • rıfkı efendi 1 yıl önce Şikayet Et
    terim ve avanelerinden tahsil edin 10 milyonu diyecemde tr o kadar terim şakşakçısı varki dememin bi faydası yok....gs nin 20 yıldaki borçalnmalarının çoğu terim zamanındadır .. batırdı gs yi ...ama neyse sizin üefaa gupanız var
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Yüzde yüz katılıyorum hem de ne vurgun inanılmaz uahu alırken hiç mi seyretmediniz hiç mi araştırmadınız az para mı uazık
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle