TFF Başkanı'ndan Yusuf Demir açıklaması

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, "Yusuf Demir'in A Milli Takım'da oynayabilmesi için herhangi bir imkan gözükmüyor" dedi.

TFF Başkanı'ndan Yusuf Demir açıklaması
TFF Başkanı'ndan Yusuf Demir açıklaması
GİRİŞ 23.09.2022 18:22 GÜNCELLEME 23.09.2022 18:22
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

A Milli Futbol Takımı, 25 Eylül Pazar günü Faroe Adaları ile deplasmanda oynayacağı UEFA Uluslar C Ligi 1. Grup son maçı için Danimarka'nın Billund kentine gitti. Havaalanı girişinde basın mensuplarına konuşan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Galatasaray forması giyen Yusuf Demir’in A Milli Futbol Takımı’nda oynayıp oynayamayacağı yönünde gelen bir soruyu A Milli Takım’da oynayabilmesi için herhangi bir imkan gözükmüyor” diye cevaplandırdı.

A Milli Futbol Takımı, 25 Eylül Pazar günü Faroe Adaları ile deplasmanda oynayacağı UEFA Uluslar C Ligi 1. Grup son maçı için Danimarka'nın Billund kentine gitti. Havaalanı girişinde basın mensuplarına konuşan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, “Gruptan lider olarak çıktık. Tabii ki sevinçliyiz ama biraz buruk bir sevincimiz var. Dünkü maç sonucu galibiyet olması lazımdı, maalesef berabere bitti. Ama futbolun içinde bunlar da var. Hiçbir maç sahaya çıkmadan kazanılmıyor. Gerek hava durumu gerekse de sakatlıklar yaşandı. O yüzden bugün Milli Takım kadrosundan 4 futbolcumuz çıkarıldı, onların yerine 4 oyuncu alındı. Bugün Faroe Adaları’na bu futbolcularımızı da götüreceğiz. Önümüzdeki maçı da kazanıp inşallah, zaten lideriz, 5 maçı galip gelip 1 maçı berabere kalmış olarak Türkiye’ye dönmek istiyoruz. Bundan sonraki günlerde, Dünya Kupası arasında 2 tane hazırlık maçı yapmayı planlıyoruz. 1 tanesi Diyarbakır’da İskoçya’yla, diğeri de Gaziantep’te Çekya ile olacak. Orada yeni futbolcular da milli takıma ilave alınacak. Oyun planımız açısından, onları görme açısından bu 2 hazırlık maçı önemli olacak. Hocamızın bundan sonraki takım planlamasında büyük bir katkı sağlayacak. Ekim ayında da Avrupa Şampiyonası için grupların kurası çekilecek. Bu kura çekiminde de inşallah şanslı bir kura çekip orada Avrupa Şampiyonası’na katılmak için ilk 2 içerisinde olmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Yusuf Demir’in milli takım durumu

Galatasaray forması giyen Yusuf Demir’in A Milli Futbol Takımı’nda oynayıp oynayamayacağı yönünde gelen bir soruyu Başkan Büyükekşi, “4 defa Avusturya Milli Takımı’nda oynadığı için Türkiye Milli Takımı’nda oynayamıyor. FIFA kurallarına göre de A Milli Takım’da oynayabilmesi için herhangi bir imkan gözükmüyor” diye cevaplandırdı.

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 14
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Beş yıl önce konan kararda yabancı sınırlaması yoktu ama
    Cevapla
  • Misafur 1 yıl önce Şikayet Et
    Kim getirdi bu adami tff nun basina? Bu derhal istifa etmeli
    Cevapla
  • Amasyalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok uzadı bu mevzu. Tercihini yapmış. Bizi seçmemiş. Neyin peşindeyiz hala. İsmail YÜKSEK'in Milli takıma çağrılınca yaşadığı heyecanı duymuşsunuzdur. Yemek yerken titredim diyor. Böyle Milli takım hayali kuran oyuncular lazım bize, bizi tercih etmeyenlerin neden peşinde koşuyoruz anlamış değilim.
    Cevapla
  • rasim 1 yıl önce Şikayet Et
    peki yusuf oynayamaz fb li ferdi hollanda milli takiminda seneler boyu oynadi onasil türk sidadesunde oynuyor buna bir aciklik getir tff yonu ali koc cok agirmi basiyor
    Cevapla
  • Amasyalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Rasim bey Ferdi Hollanda A Milli takımında oynamadı alt kategorilerde oynadı A Milli takım tercihini Türkiye den yana kullandı
    Cevapla
  • Murat91 1 yıl önce Şikayet Et
    Yok Fenerbahçeli olsaymış, yok tekrar Türk vatandaşlığına geçseymiş, siz şakamısınız? hani Fifa kuralları diye bir şey varya. Adam Avusturya milli takımıyla 4 maça çıkmış nasıl A milli takımda oynasın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle