Dursun Özbek'ten Mehmet Büyükekşi'ye cevap!

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin Yusuf Demir ile ilgili söylediklerine yanıt verdi.

Dursun Özbek'ten Mehmet Büyükekşi'ye cevap!
Dursun Özbek'ten Mehmet Büyükekşi'ye cevap!
GİRİŞ 21.09.2022 15:13 GÜNCELLEME 21.09.2022 15:13
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Galatasaray, sponsorluk anlaşmalarını yapmaya devam ediyor. Sarı kırmızılı takım Kadın Basketbol Takımı isim sponsoru olarak Çağdaş Factoring ile anlaşmas sağladı.

Kulübün başkanı Dursun Özbek, sponsorluk anlaşması sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Özbek, şampiyonluk için iddialı konuşurken, gündemin önemli konularından birisi olan Yusuf Demir'in Türk statüsünde oynaması konusuyla ilgili de TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin açıklamalarına yanıt verdi. Özbek ayrıca, farklı ülkeden futbolcuların Türk statüsünde yer aldığını ancak Türkçe konuşan, Türk olan bir futbolcunun milli takım tercihi farklı olması nedeniyle Türk statüsünde sayılmamasına tepki gösterdi.

Mehmet Büyükekşi'den Yusuf Demir açıklamasıMehmet Büyükekşi'den Yusuf Demir açıklaması

İşte Dursun Özbek'in açıklamaları: 

"Ben ve yönetim kurulu arkadaşlarımız memnunuz. Daha da önemlisi taraftar memnun, Galatasaray'ı sevenler memnun. Biz bir spor kulübüyüz. 500 yıllık bir eğitim kurumundan geliyoruz.

Seçildikten sonra büyük emek verdik. Büyük bir çalışma var. 2 aylık mesaiyi 4 aya çıkardık. Sabahlara kadar yapılan çalışmalar, oyuncu izlemeleri... Çok iyi takım kurduk. Daha da iyi sonuçlar alacağız. Mayıslar Galatasaray'ındır.

Hangi ülkeye gitseniz, 'Türkiye' dediğiniz zaman akla gelen ilk isimlerden biri Galatasaray olur. Bize sponsor olan kurumlar bunu gayet iyi biliyorlar. Ne kadar değerli olduklarının bilincindeyiz."

"HAKEMLER KONUSUNDA BIR SIKINTI VAR"

"Hakem performanslarını değerlendirmek artık sıradan hale geldi. Her hafta sonu yapılıyor. Hep bir problem var. Dün gazeteyi açtım, hep hakemler konuşuluyor. İlk 4-5 maçımızda biz de büyük sıkıntılar çektik. Özellikle Konyaspor maçında. Yapılan hataların tamamını değerlendirmek lazım. Maalesef hakemlerin çok iyi olduğunu söyleyemem. Herkes bu sıkıntının farkında. Ayyuka çıkmış bu tartışmanın üzerine benzin dökmemek lazım. Bir sıkıntı var. Herkes farkında. TFF farkında, kulüpler farkında. Herkes yeteri kadar bağırıyor."

"Yunus gibi oyuncuların maaşları değerlendirdiğimiz bir konu. Zamanı geldiğinde açıklarız."

YUSUF DEMİR HAKKINDA...

"Yusuf Demir bizim evladımız. Genç yaşta Barceona gibi dünya devi takımına transfer olmuş. Yusuf Demir'in Galatasaray'da olması bizim için kıvanç kaynağı. Yusuf, Türk statüsünde oynayamazmış. Yahu biz zaten bunu biliyorduk. Bunu dün öğrenmedik. Biz zaten bu transferi yaparken durumun farkındaydık. Onu transfer ederken ne milli takımı düşündük ne de yerli statüsünden bahsettik."

"Bir maçta rakibin esame listesini elime aldım. Baktım sadece 2 Türk var. Meğerse İspanyol sandığımız oyuncular Türk statüsünde. Türkçe konuşamayan futbolcular Türk statüsünde oynuyor. Yusuf Demir, Türk vatandaşıdır. Biz bunu isteyince çok mu farklı oluyor? Bazı kuralların FIFA ya da TFF'de değişmesi gerekiyor. Bunlar kendi kendine değişmeyecek ki. Kendi değerlerimize sahip çıkalım. Yusuf bir Türk vatandaşıdır. Türkçe konuşmayan Türk futbolcuları bilmiyor musunuz? Yazılan çizilen farklı, algı farklı."

"Basketbol salonu ile ilgili önceki yönetimimizdeyken çalışmalarımız vardı. Ancak bir sonraki yönetime seçilemeyince planlarımız iptal oldu. Basketbol spor salonu Galatasaray'ın en büyük ihtiyaçlarından biri."

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 21
  • donjuan 1 yıl önce Şikayet Et
    soru şu: ülkede yerli kuralı olmasaydı, gs yusufun yerli statüsünde oynaması için yine böyle propaganda yapar mıydı? aklı başında olan herkes buna kesin olarak hayır diyecektir. o zaman sorun yusufun bize kazandırılması değil, gs'nin kendine avantaj devşirmeye çalışmasıdır. bu ayak oyunlarını biz çok gördük.
    Cevapla
  • ayıptır ya 1 yıl önce Şikayet Et
    yaw dursun ne diyor kimse anlamadan dinlemeden yorum yapıyor bu çocuğu Türk milli takımına kazandırmak için çaba sarfedelim diyor kötü bir şey yok ki bunda hangi kulübün oyuncusu olursa olsun ne fark eder
    Cevapla
  • fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    adam avusturya milli takımında oynuyor ve 4 maça çıkmış, kimi kazandırıyorsun bizim milli takıma? :)) dursun efendinin niyeti belli, her takımın belini büken saçma sapan yerli statü kuralına karşı kendine avantaj sağlamak. fransızların oyunlarının farkındayız kusura bakmayın.
    Cevapla
  • Antifetö 1 yıl önce Şikayet Et
    Harita olayı ne oldu, fransız yetkililerden açıklama bekliyoruz.
    Cevapla
  • Son şike bükücü 1 yıl önce Şikayet Et
    Harita kadastro memurluğuna git söylesinler ne olduğunu
    Cevapla
  • Oyuncu 1 yıl önce Şikayet Et
    Bırak bu işleri bırak. İşiniz gücünüz ayak oyunu.
    Cevapla
  • Mesut 43 1 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar olaya biraz doğru bakalım bu transferi fener bjk Trabzon yapmış olsaydı onlarda sıkıntı çekeceklerdi .baskette amarikalı oynuyorsa.milli takımda brezilyalı oynadı ise Özil Türk olarak oynadı ise Yusuf Demir Türk oğlu Türk bu kişi ye yabancı olarak görmek yıkar ayıp olur.bu çözülmezse diğer milli takımlarda oynayan vatandaşlarımız soğuk bakar
    Cevapla
  • Musa 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu oyuncu Trabzonspor ilgilendi ve yabancı sayısı fazla olması nedeni ile vazgeçti veya başka bir takım bu yüzden transfer etmeyi düşünmemiş olamaz mı?GS bunu göze alarak bu transferi yaptı iyi bir transfer ama neden ayrıcalık bekliyor anlamıyorum.aliskanlik galiba insanların bazı tercihlerde bulunurken bazı tercihlerden vazgeçmek zorundadır Yusuf tercihini yapmıştır ve konu kapanmıştır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle