Mehmet Büyükekşi'den Yusuf Demir açıklaması

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, yabancı statüsünde oynayan Galatasaray'ın yeni transferi Yusuf Demir tartışmalarıyla ilgili konuştu.

Mehmet Büyükekşi'den Yusuf Demir açıklaması
Mehmet Büyükekşi'den Yusuf Demir açıklaması
GİRİŞ 21.09.2022 09:48 GÜNCELLEME 22.09.2022 01:24
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

Galatasaray'ın Rapid Wien'den transfer ettiği ve yabancı statüsünde oynayan Yusuf Demir'in yerli kategorisinde sayılıp sayılmaması ile ilgili tartışmalar devam ediyor. Son olarak Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, "Türkiye, Yusuf'u kazanmalı. Bu konu ile ilgili TFF'yle görüşeceğiz" ifadelerini kullanarak TFF'ye, Yusuf için girişimlerde bulunacaklarını net olarak ifade etmişti.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi yaşananlarla ilgili olarak Akşam Gazetesi'nden Orçun Özateş'e konuştu. 

İşte o çok konuşulacak açıklamaları:

"Ülkemizde biliyorsunuz, bir talimat var. Bir Türk oyuncunun bir başka ülke milli takımını seçmesi durumunda Türk Milli Takımı'nda oynama şansı yok. Bu talimatı biz yeni yazmadık. 2015 yılında yapılmış bir talimat. Bu oyuncu da en son Ekim 2021'de Avusturya Milli Takımı'nda dördüncü resmi maçını oynamış. Onun için Türk Milli Takımı'nda oynama şansı yok. Bizim mevcut talimatımıza göre Türk olarak oynayamıyor."

'Mesut Özil örneği yanlış'

"Mesut Özil örneği yanlış. Çünkü Mesut'un Alman Milli Takımı'nı seçmesi 2015 yılından önce. Bu talimat 2015 yılında çıkartılan bir talimat. Galatasaray, bu futbolcuyu transfer ederken bu talimat vardı. Galatasaray Yusuf Demir'i alırken bu talimatı biliyordu. Galatasaray Yusuf Demir'i transfer ettikten sonra böyle bir talimat çıkartmadık. 7 yıl önce çıkartılmış. Bununla ilgili şu andaki uygulama bu. İleride bir talimat değişikliği çıkarsa durum değerlendirilir. Şu anda öyle bir durum yok."

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 40
  • Levrock 1 yıl önce Şikayet Et
    Tamam yav sorun degil üstüne 3 ada, 100 bin dönüm arazide veririz, nede olsa ülkeyi 2016 ya kadar siz yönetiyordunuz, degilmi ?! Ah su eski aliskanliklar yokmu..
    Cevapla
  • efe karahanlı 1 yıl önce Şikayet Et
    gerçekten anlamıyorum ya. bir oyuncu bilerek isteyerek avusturya vatandaşlığı seçiyor oynuyor. pasaport avusturya pasaportu çocuğu illa Türk edeceğiz diye uğraşıyorsunuz. ya bir sorsanıza avusturya ne diyecek fıfa nın 3 kez oynama kararı var. biz aldık ilerde biz bunu türk ederiz ona göre yontarız kuralı değiştiririz falan filan .. bir şeyi savunurken bari doğru düzgün savunun ya. Bu kural TFF kuralı değil sadece FIFA nında kuralı. adalet kuralı size göre yontulduğunda değil herkese eşit olduğunda adalet sağlanır. 1959 yılında kurulan TFF'nin kuralına uyun kardeşim :)
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne kadar saçma. Bunun öncesi sonrasimi olur? Ya her keze yasak yada her keze serbest olmali. Birakin bu çiftevstandardi
    Cevapla
  • Önce vatan 1 yıl önce Şikayet Et
    Değiştirin bunun gibi bir çok oyuncu var ne olur Türk milli takımda oynasa
    Cevapla
  • Hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    Anayasamı bu kardeşim altı üstü talimat, fenerbahçenin isteğine göre defalarca yabancı kuralı değişti bu ülkede bir kerede bizim isteğimiz üzerine talimat değişsin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle