Tolunay Kafkas'tan Yusuf Demir eleştirilerine cevap!

Ümit Milli Takım Teknik Direktörü ve Genç Milli Takımlar Sorumlusu Tolunay Kafkas, Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk'un eleştirilerine yanıt verdi.

Tolunay Kafkas'tan Yusuf Demir eleştirilerine cevap!
Tolunay Kafkas'tan Yusuf Demir eleştirilerine cevap!
GİRİŞ 19.09.2022 10:20 GÜNCELLEME 19.09.2022 10:25
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Trabzonspor ve Galatasaray'da forma giymiş eski milli futbolcu olan ve iki yıldır Ümit Milli Takımı’nda teknik direktörlük yapan Tolunay Kafkas, flaş açıklamalarda bulundu.

Galatasaray’ın Rapid Wien’den aldığı 19 yaşındaki futbolcu Yusuf Demir hakkında konuşan Kafkas, "Yusuf ile ilgili özellikle genç milli takımlarda gerekli girişimleri, ben isim de vererek söyleyeyim, Nedim hoca, Güngör hocamız ilgilendik. Biz kendisini davet ettik, elimizde yazılar var. Bunu konuşurken dikkatli konuşmak lazım. Ben Ümit Milli Takım teknik direktörü olduğum zaman Yusuf Demir, Avusturya Ümit Milli Takımı’nda forma giymişti. Bizim Yusuf Demir'i Ümit Milli Takımı’na almamız söz konusu değildi prosedür gereği. Yusuf Demir bir tercih yapması gerekiyordu A Milli Takım için. Ya bizi seçecekti ya da Avusturya Milli Takımı’nı. Aralara başka insanlar girip başka şeyler söylediği zaman işin boyutları başka tarafa gidiyor. Okan Buruk benim arkadaşım. Kullandığı kelimeleri bilerek konuşmak lazım bu işlerde bu kadar söyleyeyim. dedi.

'İLERİ GİDERSE CEVABINI VERİRİM'

"İleri giderse onun da cevabını ben veririm. Çünkü buradaki genç milli takım hocaları ve biz çok emek sarf ediyoruz ve az imkanlar ile bu işi yapmaya çalışıyoruz. Onun için doğru konuşmak, doğru bilgiler vermek lazım. Ben saygı duyuyorum. Yusuf Demir Avusturya Milli Takımı’nı seçmiş olması onun tercihi ama biz Yusuf Demir ile ilgili gerekli özeni gösterdiğimizi düşünüyorum Hoffenheim'da çok önemli bir oyuncu var. O da Alman milli takımlarında oynuyor. Kendisiyle gidip konuşacağım. Gelmesi için elimden geleni yapacağım. Yusuf Demir ile ilgili hocaların bana söylediği eksik bırakılmış bir şey yok. Başka oyuncular konusunda belki olmuş olabilir ama Yusuf Demir için elimizden geleni yaptık"

'İŞ YAPAN İNSAN ELEŞTİRİLİR'

Kendisine gelen eleştiriler hakkında konuşan Ümit Milli Takım Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, "Biz bir iş yapıyoruz. İş yapan insan eleştirilir. Eleştiri demek insanların doğru ve yanlışlarını ortaya koymak demektir. Ben yanlış yaptığım şeylere bakarım. Bu, benim özelliklerimden bir tanesidir. Hatayı önce kendimde ararım. Bizler bir tercih yapıyoruz. Oyun sistemine göre, planlamaya göre, oyuncunun durumuna göre, performansına göre. Bazı oyuncular, bazılarının önüne geçiyor. Biz bir oyuncu grubu ile devamlı çalışmıyoruz. Bu oyuncu grupları ile belli takvim içerisinde çalışıp, ona göre takip ediyoruz. Formda olan oyuncuları veya kalite ile performansı birbirinden ayırırım. Kaliteli oyuncuları devamlı süre almasa da buraya çağırmaya, oynatmaya gayret ederim ve benim amacım A milli takım forması giyebilecek oyuncular ile burada mücadele etmek." dedi.

KAYNAK: MİLLİYET
Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 16
  • pensilganya 1 yıl önce Şikayet Et
    gs de ikinci keto devri ali cengiz oyunlari baslamis durummda basari icin her günahi mübah sayan zihniyet
    Cevapla
  • Kral 1 yıl önce Şikayet Et
    Aynen doğru Söylüyorsun Örneğin bir gurbeççi arkadaşım türkiyeye geldi tabi tolunay davetiyle geldi sen topçuya yürü bakalım seni göreyim demiş topçu şaşmış bu ne biçim hoca nasıl anlıyor futbolcudan demiş çok kızarsk ülkesine gittti şimdi bu hocada ne beklersin
    Cevapla
  • Kaleli 1 yıl önce Şikayet Et
    İmkansızlık mı????? Yazıklar olsun alın bu ukalayı görevden kibirden de hiç geri kalmıyor
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bırak bu işleri tolunay ne başarın var bu zamana kadar böbürlenip duruyorsun adamı ikna edecek şekilde konuşsaydın neymişde yazışmalar varmış öyle fax çekmeyle mesaj göndermeyle kimse gelmez sonra çıkıpta haklıymış gibi böbürlenip durma kibir abidesi
    Cevapla
  • tercuman 1 yıl önce Şikayet Et
    Ümit milli takıma yazık oluyor. Tolunay hoca milli takımın hocası değil. Kapasitesi yok. Başarı yok.başka antrenör mü yok... Yetkililere duyurulur.
    Cevapla
  • Kafkas 1 yıl önce Şikayet Et
    Konuyla ne alakası var
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle