Şenol Güneş'ten Yusuf Demir açıklaması!

Galatasaray'ın yeni transferi Yusuf Demir'in yerli statüsünde oynayamaması konusunda birçok tartışma yaşanmıştı. İlgili dönemde A Milli takımın teknik direktörlüğünü yapan Şenol Güneş konu hakkında konuştu.

Şenol Güneş'ten Yusuf Demir açıklaması!
Şenol Güneş'ten Yusuf Demir açıklaması!
GİRİŞ 13.09.2022 10:50 GÜNCELLEME 13.09.2022 10:51
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Galatasaray'ın Avusturya ekibi Rapid Wien'den kadrosuna kattığı yeni transferi Yusuf Demir, Kasımpaşa - Galatasaray müsabakasıyla sarı kırmızılı forma altında ilk maçına çıktı.

Okan Buruk "Yusuf'un her şeyi Türk" 

Mücadelenin ardından basın toplantısında  konuşan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, "Yusuf Demir çok kaliteli, çok yetenekli. Bunu oyuna girince gösterdi. Yusuf’u keşke Türk olarak oynatabilsek. Her şeyi Türk olan çocuk milli takım tercihi nasıl olmuş, onu da bilmiyoruz. Biz mi tercih etmedik o mu Türkiye’yi tercih etmedi? Türk olan bir oyuncunun Türk olarak oynaması gerekiyor. Sadece Galatasaray değil, tüm oyuncuların. Özellikle Türk pasaportu olan, Türk aileye sahip olan bizden birilerinin yabancı olarak oynaması kötü bir durum” açıklamasında bulunmuştu.

"Zaten Avusturya'yı seçmişti"

Yusuf Demir'i milli takıma almadığı iddiaları ile sosyal medyada gündem olan dönemin A milli takım teknik direktörü Şenol Güneş, konu ile ilgili tv100'e konuştu.

Güneş, "Yok öyle bir şey, o zaman 16-17 yaşındaydı, zaten Avusturya Ümit milli takımında oynuyordu. Avusturya milli takımını seçmişti. O dönem oraya gidip Mert Müldür'ü aldım, Yusuf'u neden almayayım ama o tercihini yapmıştı. Avusturya, Ercan Kara ile birlikte Yusuf'u aldı" ifadelerini kullandı. 

Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 25
  • Dede 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkce bilmeyebilir fenerliler ama türk milli yi seçmişler yusuf denen zat avusturyayı sdçmiş dili hikaye kimi seçmiş ona bakilır hollandayı secen siyahiler gibi. Bşlerek al sonra herşryi türkmüş bu hiksyeeeeeerr
    Cevapla
  • haydar abi 1 yıl önce Şikayet Et
    Hadi ordan senol cokmu ilgilendin hamit altintop lar yuzunden Mert Müldürü aldin sebebini bilen bilir o dönem Melih Ibrahimoglu vardi onu neden almadin oda rapid wiendeydi sirf politik sebepden Merti aldin yedin Yusufu Sende trabzon takintisi var sözde milliyetci
    Cevapla
  • nitekim 1 yıl önce Şikayet Et
    ya babası çocuk adına karar verdi yaşı küçükken şimdi babasına dava açıp kararı değiştirebilir isterse hiç değilse çaba gösterebilir. ama niyet önemli işte çocuk Türkiye milli takımında oynayamayacağından korktu seçmedi ama şimdi onlar da milli takımlarına almıyorlar. sadece Türkiyeyi seçmesinin önünü kesmek için oynattılar 4 maç
    Cevapla
  • Sinop'lu 1 yıl önce Şikayet Et
    Fb de Emre Mor ve Ferdi guya Turk,ikiside tek kelime Turkçe bilmiyor.Bence en sevdiği icecek cay olan Podolski bile onlardan daha turk.
    Cevapla
  • Türkiyeli 1 yıl önce Şikayet Et
    Käses podoski. Türklerin sayesinde gemildert yürütüyor. Almanyada bir Sprüche dönerci dükkani var
    Cevapla
  • Türkiyeli 1 yıl önce Şikayet Et
    Käses podoski. Türklerin sayesinde gemildert yürütüyor. Almanyada bir Sprüche dönerci dükkani var
    Cevapla
  • Ömer Ekrem FB 1 yıl önce Şikayet Et
    çok övdün podolski aslen polonyalı alman milli takımını secmiş. tabi tabi aynen %100 Türk.
    Cevapla
  • bamyacı 1 yıl önce Şikayet Et
    GS Yusuf u alırken araştırmayıp yerli statüsü olduğunu düşünüp almış gibi açıklamalar yapılıyor.Yani aceleye getirilmiş gibi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle