İtalya çıkartması: Mert Müldür ve Kaan Ayhan

Galatasaray'de transferin yıldız ismi Erden Timur, yerli derinliğini de sağlamak amacıyla Mert Müldür ve Kaan Ayhan'ı gözüne kestirdi.

İtalya çıkartması: Mert Müldür ve Kaan Ayhan
İtalya çıkartması: Mert Müldür ve Kaan Ayhan
GİRİŞ 09.08.2022 09:37 GÜNCELLEME 09.08.2022 09:46
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Danimarkalı stoperi Victor Nelsson'u rekor bedelle Sevilla'ya satmaya hazırlanan Galatasaray'da, alternatif isimler için kollar sıvandı. Kulüpte transferin yıldız isim Erden Timur, bu hafta İtalya'ya çıkarma yapmayı planlıyor. Hedefteki ilk iki isim: Kaan Ayhan ve Mert Müldür.

Sassuolo'nun yaz başından beri bir türlü bırakmadığı iki Milli futbolcu için de Nelsson'dan gelmesi muhtemel para kullanılacak. Galatasaray'da plan, iki savunmacının bonservisini 10-12 milyon Euro bandında kulübe kazandırabilmek. Böylece savunmanın sağında Mert Müldür, stoperde de Kaan ve Abdülkerim ikilisiyle, ilk 11'de 3 yerli sayısına kolayca ulaşılabilecek. Yunus ve Kerem de 11'de olduğunda, özellikle oyuncu değiştirme hamlelerinde kenardaki yabancılar daha kolay içeriye alınabilecek.

İkisi de gelmeye hazır

Sarı-Kırmızılılar'ın en büyük şansı, iki oyuncunun da mevcut durumda Galatasaray'a gelmek için can atmaları. Oyuncu satışıyla da eli kuvvetlenecek olan Cim Bom'da, Timur'un hem Kaan hem de Mert'le görüşerek prensipte anlaştığı, gelen haberler arasında. Kulübe yakın kaynaklardan alınan bilgiye göre, Galatasaray ile Sassuolo arasında mutabakat sağlandığında, hiç vakit kaybetmeden her iki oyuncu da Türkiye'ye getirilecek ve takıma dahil edilecek.

Birçok pozisyonda oynuyor

27 yaşındaki stoper Kaan Ayhan için Galatasaray'da gözden çıkarılan rakam yaklaşık 5 milyon Euro. A Milli Takım forması da giyen tecrübeli futbolcunun, stoperin yanı sıra sağ bek ve ön libero olarak görev yapabilmesi, Sarı-Kırmızılılar açısından büyük bir avantaj olabilir.

Biri gözden çıkarılacak

23 yaşındaki Mert Müldür'ün ise 6-7 milyon Euro civarında bir bonservis bedeliyle transfer edilebileceği düşünülüyor. Yeni sağ bek Dubois'in sakatlığı, ardından Omar'ın sakatlanması ve Boey'deki istikrarsızlık, bu bölgeye, özellikle de yerli bir takviyeyi zorunlu kılıyor. Mert'in Galatasaray'a transfer edilmesi durumunda Omar veya Boey'den biriyle kesin olarak yolların ayrılacağı öğrenildi.

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • net 1 yıl önce Şikayet Et
    ikisi de çöp arkadaş bırakın boş işleri gidin garanti adam alın acabası olmayan hiç bir şeyin garantisi yok tabi ama bu oyuncular gs seviyesinde değil
    Cevapla
  • Gara 1 yıl önce Şikayet Et
    Tabi ikiside milli takım oyuncusu nasıl galatasaray fotbolcusu deyil
    Cevapla
  • Özellikle 1 yıl önce Şikayet Et
    Mert alınsın en az 5 sene sağ bekimiz sağlam olur mert güzel oyuncu drimplink özelliģi var durağan değil
    Cevapla
  • Uzman 1 yıl önce Şikayet Et
    Ikiside acil alınmalı, Nelson ve marcao nün yerleri ancak dolar
    Cevapla