Okan Buruk: Maç iki takıma da gitti geldi

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Antalyaspor'u 1-0 mağlup ettikleri maçın ardından açıklamalarda bulundu.

Okan Buruk: Maç iki takıma da gitti geldi
Okan Buruk: Maç iki takıma da gitti geldi
GİRİŞ 08.08.2022 00:45 GÜNCELLEME 08.08.2022 01:11
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Süper Lig'in ilk haftasında deplasmanda Antalyaspor'u 1-0 mağlup eden Galatasaray'da Teknik Direktör Okan Buruk maçın ardından açıklamalarda bulundu

Okan Buruk'un açıklamaları şöyle;

Gomis'i öne almak hemen sonuç verdi

"İnanılmaz nem var. İki takımda dinlenmeleri gördük. Maç iki takıma da gitti geldi. Muslera, bizim için önemli iş yaptı. Oyuna hakim olduğumuz dakikalar vardı. İkinci yarıda da oyun el değiştirdi. Gomis'i öne almak, Seferovic'i arkaya almak hemen sonuç verdi."

"Muslera net pozisyonlar kurtardı"

"Her oyuncuya, her dakika ihtiyacımız olacak. Geniş ve kaliteli kadro kurmaya çalışıyoruz. 3 puanı almış şekilde taraftarımızın önüne çıkmak çok önemli. Onları maça davet ediyoruz. Onlarla inşallah nice 3 puanlar alıp şampiyonluk kutlayacağız. Muslera net pozisyonlar kurtardı. Oyun çok fazla el değiştirdi."

"Mertens önde 4 bölgede oynadı"

"Yeni gelen oyuncuların desteği olacak. Biz daha iyi form tutacağız. Daha iyi atmosferlerde oynayacağız. Takım olarak iyi olacağız. Yarışın içindeyken çok fazla transfer konuşmak istemiyorum. Elimizdeki oyunculara saygı duyuyorum. Mertens önde 4 bölgede oynadı. Torreira, ikili orta sahada da oynayabilir. Oyun kurma ve oyunu rakip yarı alana yıkmak için önemli. Bize büyük katkı yapacaklar. Yeni gelenleri de kadroya katacağız. Gelen oyunculara testler yapacağız, maça ne zaman çıkabileceklerini de net şekilde göreceğiz."

BASIN TOPLANTISI

 Spor Toto Süper Lig'in ilk haftasında deplasmanda Fraport TAV Antalyaspor'u 1-0 mağlup eden Galatasaray'da teknik direktör Okan Buruk, "İlk maçımda galibiyetle tanıştım. 3 puanla başladım. Hayırlı olsun." dedi.

Buruk, karşılaşmanın ardından düzenlediği basın toplantısında, Antalya'da sıcak ve nemli havada maç oynandığını, bu durumun da oyunu ve oyuncuları etkilediğini söyledi.

Geçen yılın ikinci yarısının en başarılı takımı ile oynadıklarını belirten Buruk, "Antalyaspor, uzun zamandır maç kaybetmeyen bir takımdı. Zor bir deplasman. Bizim kadromuz tam değil, Antalyaspor hazır ve tam bir kadroyla karşımıza çıktı. Kadroyu yeni yeni tamamlıyoruz. Birçok olumsuz şey vardı maçtan önce. Hem kampta hem de hazırlık sürecinde oyuncuların Galatasaray'ı hak ettiği yere getirmek için verdiği emek bizim için olumluydu." dedi.

Buruk, iki takımın da maçı kazanabilecek pozisyonlar ürettiğini anlatarak, "Antalyaspor'un net penaltı kaçırması, net bir şekilde karşı karşıya kalması, bizim direkten dönen topumuz gibi pozisyonlar vardı. 3 ihtimalli bir maçtı.Beraberliğe gidecek gibi gözüken maçı kazanan taraf olduğumuz için çok mutluyuz. Antalyaspor'u da tebrik ederim." ifadelerini kullandı.

"Galatasaray'a imza attığım andan itibaren inanılmaz heyecan ve mutluluk yaşıyorum"

Galatasaray'da teknik direktör olarak ilk maçına çıktığını anımsatan Buruk, şöyle konuştu:

"Galatasaray'a imza attığım andan itibaren inanılmaz heyecan ve mutluluk yaşıyorum. Taraftarların hem Avusturya kampında hem de burada takıma ilgisi ve sevgisi çok iyiydi. Benim üzerimde çok büyük bir sorumluluk var. Ben gece gündüz demeden çalışarak bu sorumluğu yerine getirmeye çalışıyorum. Yönetim ve başkanla hepimiz uyumlu bir şekilde bu armanın, formanın geçen yıl yaşanan kötü gidişattan sonra hak ettiği yere gelmesi için inanılmaz bir mücadele veriyoruz. Güzel başladık. İlk maçımda galibiyetle tanıştım. 3 puanla başladım. Hayırlı olsun. Kendi sahamızda oynayacağımız maç ile puanımızı 6'ya çıkarmak için taraftarı yanımızda görmek istiyoruz."

Buruk, kadro yenileme çalışmalarının uzun zamandır sürdüğüne dikkati çekerek, "Yeni oyuncular geliyor. İlk önce içerideki oyuncularımızın kaliteli olduğunu söylemem gerekiyor. Onlar da bu takıma hizmet etmek için çok çalışıyorlar. İyi isimler üzerinden eklemeler, takıma doğrudan katkı verecek oyuncular üzerinden gitmeye çalışıyoruz. Bu, bizim için çok önemli. İki oyuncumuz geldi. Bizimle başlayacaklar. Durumları göreceğiz. Maç oynamaya hazır mı, göreceğiz. Diğer mevkilerle ilgili çalışmalarımız sürüyor. Transfer için bir ay daha süre var." şeklinde konuştu.

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 11
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Geçen sene ki GS den farki neydi bu takimin anliyamadim? Kötü futbol devam ediyor hala
    Cevapla
  • Enes 1 yıl önce Şikayet Et
    Geçen seneki takım deplasmanda maç kazanamıyordu. Antalya zor deplasman.Takım daha yüzde ellisiyle oynadı. Ben açıkça umutluyum
    Cevapla
  • Doğrucu 1 yıl önce Şikayet Et
    Okan hoca oyunu bence iyi okuyamıyor. Müdahaleleri geç yapıyor. Takım dağınık. İlk izlenim.
    Cevapla
  • Samii 1 yıl önce Şikayet Et
    Defans berbat. Bu defans çok gol yer.
    Cevapla
  • MASK 1 yıl önce Şikayet Et
    hoca inşallah yeni gelen mi gelecek olan mı her neyse ikiside iyi ola yoksa sen bu orta saha ile rakip kaleyi anca kontra ataklarda görürsün helede prenslerin berkan ve taylanla görsen görsen bırak rakip kale önünü kendi yarı sahandaki orta sahayı görürsün ancak ben hala anlamış değilim bu hamza ne zaman oynayacak orta sahada tek adam eksilten oyuncun yunus du ilerde çoğalamadın orta sahan yeteri kadar ileriye destek veremiyor haliyle sana bir oyun eksiltecek oyuncu lazım ve şu an bana onu yapabilecek tek kişi hamzaymış gibi geliyor ama şu mertens ve torere gelir oyun kurabilirse tek sorunun defans olur defansda da abdulkerim başına bela olacak gibi
    Cevapla
  • öfke 1 yıl önce Şikayet Et
    Her defansın arkasına atılan top yüzde eli gol sayılıyor Muslera her gün böyle formda olamaz onun için defansa çare bulmanız şart
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle