Bülent Korkmaz'dan Fatih Terim'e 'UEFA Kupası' göndermesi

Galatasaray'ın eski kaptanı ve teknik direktörü Bülent Korkmaz, "UEFA Kupası kazanılırken sırf teknik direktör ile değil bütün kadromuz sayesinde bunu başardık" dedi.

Bülent Korkmaz'dan Fatih Terim'e 'UEFA Kupası' göndermesi
Bülent Korkmaz'dan Fatih Terim'e 'UEFA Kupası' göndermesi
GİRİŞ 25.07.2022 13:54 GÜNCELLEME 25.07.2022 14:17
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Erzurum'da Palandöken Dağı eteklerindeki Yüksek İrtifa Kamp Merkezinde yeni sezon için düzenlenen kamp çalışmalarını tamamlayan Çaykur Rizespor'un teknik direktörü Bülent Korkmaz, AA muhabirlerine açıklamalarda bulundu.

"Okan Buruk'un takımın başına getirilmesine çok sevindim"

Türk teknik adamların Avrupalı teknik adamlardan bir farkının olmadığını ifade eden Korkmaz, şöyle konuştu:

"Galatasaray en büyük camia, UEFA ve Süper Kupayı alan, zamanında Avrupa'da bir numaraya yerleşmiş tek takım. Okan Buruk'un takımın başına getirilmesine çok sevindim. Çünkü apoleti yani şampiyonluğu ve Türkiye Kupası olan bir teknik direktör, onun hak ettiğine inanıyorum. Başarılı olmasını da canı gönülden istiyorum. Çünkü bizim jenerasyonumuzdaki teknik direktör, sportif direktör, yorumcular ve yardımcı antrenörler Türk futbolunun gelişimine katkı sağlayacak kişilerdir."

"Fatih Terim'e UEFA Kupası göndermesi"

UEFA Kupası kazanılırken sırf teknik direktör ile değil bütün kadro sayesinde başarının geldiğini düşündüğünü ifade eden Korkmaz, şöyle konuştu:

"Futbolu bırakmadan önce de sonra da bizim jenerasyonumuzun Türk futboluna damga vurması gerektiğini hep söyledim. Okan'ın bunu ekibiyle başaracağına inanıyorum ama bu işler sırf teknik direktör ile olmuyor. Camia, taraftar, oyuncu, yönetim ve başkanla oluyor. Biz kendi dönemimizde de UEFA Kupası kazanılırken de sırf teknik direktör ile değil bütün kadromuz sayesinde başarının geldiğini düşünüyorum. Açıkçası çok kolay bir şey değil. Okan Buruk'un yükü ağır ama futbolculuk döneminden o baskıyı, stresi yaşadığı için üstesinden geleceğini düşünüyorum."

Türk futbolunun gelişmesi için elinden geleni yapmaya çalıştığını vurgulayan Korkmaz, kendisinin özellikle yetenekli genç oyunculara fırsat verdiğini, bunun cesaret işi olduğunu belirtti.

"Avrupalı teknik direktörlerden hiçbir farkımız yok"

Ülke futbolunun gelişmesi için çaba sarf ettiklerini aktaran Korkmaz, şunları kaydetti:

"Bilgi, birikim olarak Avrupalı teknik direktörlerden hiçbir farkımızın olmadığını düşünüyorum. Onların bizden farkı, onlar sadece saha ile ilgileniyorlar. Biz ise maalesef saha içi değil dışıyla da ilgileniyoruz. Sorunlar oluyor, onları çözmeye çalışıyoruz."

"Amacımız yetenekli genç oyuncuları sahaya sürmek"

Özellikle genç oyuncuların oynamasından son derece haz aldığını sözlerine ekleyen Korkmaz, "Gittiğim her takımda özellikle genç oyuncuları oynatmaktan geri kalmıyorum. Bizim amacımız yetenekli genç oyuncuları sahaya sürmek, bunu yaparken de takımı başarıya götürmek." diyerek sözlerini tamamladı.

Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 24
  • Avrupa Fatihi 1 yıl önce Şikayet Et
    UEFA kupalari Terim Ve Hagi olmasaydi o kupalari alamazdik Terim ve Hagi
    Cevapla
  • Enis 1 yıl önce Şikayet Et
    İyi
    Cevapla
  • Hagi 2000 1 yıl önce Şikayet Et
    Sözde imparator aciz kaldığı durumlarda George Hagi'nin saha kenarına gelip oyuncu değişiklikleri bizzat kendisi yaptığını çok iyi hatırlıyoruz daha.
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    GS nin basina gecdin sen ne yapin UEFA kupasimiydi gitti Kadıköy de elendin
    Cevapla
  • Ayıp ayıp 1 yıl önce Şikayet Et
    Terime ne demiş bir şey dememiş ki fesat çıkartmayın
    Cevapla
  • MASK 1 yıl önce Şikayet Et
    Doğru bir yere değinmiş aslında çünkü UEFA kupası medyaca olsun çoğu futbolcular olsun taraftarlar olsun herkes kupayı terime bağladı terim haricinde emeği geçen herkesi yok saydılar ve hâlâ da öyle terim de bunu egosundan kendinden bildi ve bu konuda kendini bir tarafa takımı bir tarafa koyup ben dedi B. Korkmaz bu açıklama ile bence her kesime gönderme yapmış olabilir haksız da değil
    Cevapla
  • Cmil 1 yıl önce Şikayet Et
    O zaman PSG neden şampiyonlar ligini kazanamadı da Real kazandı?
    Cevapla
  • hak 1 yıl önce Şikayet Et
    çünkü real dünyanın en büyük külübü psg 10 yıllık külüp
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle