Galatasaray, Sturm Graz'a kaybetti

Galatasaray hazırlık maçında Sturm Graz'la karşı karşıya geldi. Sarı-Kırmızılılar 54. dakikaya kadar 1-0 önde götürdüğü mücadeleyi 54 ve 57'nci dakikalarda yediği gollerle 2-1 kaybetti.

Galatasaray, Sturm Graz'a kaybetti
Galatasaray, Sturm Graz'a kaybetti
GİRİŞ 09.07.2022 22:50 GÜNCELLEME 10.07.2022 00:49
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Yeni sezon hazırlıklarını Avusturya'nın Graz kentine bağlı Bad Waltersdorf kasabasında sürdüren Galatasaray, buradaki ilk hazırlık maçında Sturm Graz'la kozlarını paylaştı. 

Galatasaray, Merkur Arena'da oynanan mücadeleyi Sturm Graz'a 2-1 kaybetti.

TSİ 20.30'da başlayan müsabakada, Sarı-Kırmızılı takımın golünü 7'nci dakikada Oğulcan Çağlayan kaydederken Sturm Graz'ın golleri 54 ve 57'nci dakikalarda Hojlund'dan geldi.

Galatasaray Teknik direktör Okan Buruk, karşılaşma sonrası açıklamalarda bulundu. "Çalışmamız gerekiyor. İyi de çalışıyoruz" diyen Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, "Galatasaray'da olmak benim için büyük bir gurur. Onlara layık olmaya çalışacağız. Rakibimizin durumu bizim için önemli değil. Bu bir hazırlık maçıydı. 50-55 dakika oyuncularımız yüksek tempoda mücadele etti. Bunları geliştireceğiz. İyi bir hazırlık maçıydı." dedi.

7 tane akademi oyuncusuyla maçı bitirdiklerini ifade eden başaralı teknik adam, "İnşallah içlerinden bize uzun yıllar hizmet eden oyuncular yetiştiririz. Hiçbir maçı kaybetmek istemiyoruz. Milli oyuncularımızı kullanmadık." ifadelerini kullandı.

Transfer Açıklaması

Transfer süreci hakkında da bilgi veren Buruk, "Uzun bir süremiz var. Transfer görüşmeleri sürüyor. Transfere devam etmek istiyoruz. Bize fayda sağlayabilecek en iyi oyuncuları istiyoruz." dedi.

Galatasaray kalecisi Okan Kocuk da bu sezon mücadele edecekleri tüm kulvarlarda şampiyonluk hedeflediklerini ve bunun için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

"Kamp güzel geçiyor"

Avusturya'da yaptıkları kampın yorucu ve keyifli geçtiğini anlatan Okan Kocuk, "Çok güzel bir arkadaşlık ortamı var. Hoca geldiğinden beri tam bir aile ortamı oldu. Çok keyifli ve yorucu antrenmanlar geçiriyoruz. Ama genel olarak kamp güzel geçiyor." dedi.

"Hedef şampiyon olmak ve kupayı almak"

Okan Kocuk, bu sezon Avrupa kupalarında yer alamayacaklarını hatırlatarak, "Avrupa'da yokuz ama Galatasaray nerede olursa olsun hedef her zaman en üst seviyedir. İyi hazırlanıyoruz, transferler de gelecektir. Takımdaşlık da çok iyi. Okan hocamızın da gelmesiyle güzel bir ortam oluştu. Tabii hedef en yukarısı, şampiyon olmak ve kupayı almak. Onun için sahada var gücümüzle çalışacağız. Umarım sezon sonu hedefimize ulaşırız." değerlendirmesinde bulundu.

"Arma için savaşıyoruz"

Galatasaray formasını terletmenin gururunu yaşadığını belirten Okan Kocuk, "Burada olabilmek için kiralık gitmiştim. Daha güçlü dönebilmek için. Sahada olduğum için gerçekten çok mutluyum. Önümde Muslera var. Bu ligin çok önemli bir kalecisi. Ben oynadığımda o bana çok yardımcı oluyor. Tecrübelerini aktarmaya çalışıyor. Biz, arma için savaşıyoruz. Birlik içinde olmamız gerekiyor. Kim oynarsa oynasın en iyisini yapmaya çalışıyor. Ben de bugün en iyisini yapmaya çalıştım. Ancak takım olarak henüz hazır değiliz." diye konuştu.

 

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 24
  • Kırkpınar 1 yıl önce Şikayet Et
    "Hedef şampiyon olmak, arma için savaşıyoruz". Hiç güleceğim yoktu doğrusu, gerçi süper lig de doğru dürüst rakip de yok belkide tutar.
    Cevapla
  • G S 1 yıl önce Şikayet Et
    Görünen köye klavuz gerekmez okanla olmaz bu işler Anadolu takımımı yönetiyosun İtalyan teknik direktörü getirin
    Cevapla
  • Samii 1 yıl önce Şikayet Et
    Terimin kurduğu kadro. İyi bile oynadılar. Okana en az 1.5 sene verilmesi lazım. Maceraya gerek yok.
    Cevapla
  • ayna 1 yıl önce Şikayet Et
    yeni gelen transferler kadroyu oynatacak eskilerden çok bir beklentim yok ilk maç için ağır yorum yapmamak lazım
    Cevapla
  • Kaan 1 yıl önce Şikayet Et
    Kaptan ömer bayram bal ligi amatör futbolcusudur nokta
    Cevapla
  • bjk li 1 yıl önce Şikayet Et
    ooohhhh ooohhhhh iyi oldu ooohhhh nasıl yenildiler ama
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Keşke habere 6 yaş üstü işareti koysaydiniz.....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle