Galatasaray'da flaş karar! 6 isimle yollar ayrılıyor

Galatasaray'da Olimpiu Morutan, Sacha Boey, Jesse Sekidika, Christian Luyindama, Mbaye Diagne ve Marcao ayrılığın eşiğinde.

GİRİŞ 30.06.2022 12:16 GÜNCELLEME 30.06.2022 12:35
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

Şampiyonluk parolası ile sezona başlayan ve Galatasaray’da, yeni isimlere yer açmak adına düğmeye basıldı. Jason Denayer ve Ola Solbakken ile görüşüp el sıkışan Cimbom’un öncelikli hedefi yabancı kontenjanı sorununu ortadan kaldırmak. Şu anda sarı kırmızılılarda kontratlı 13 yabancı futbolcu yer alıyor.

Kadrosunda Muslera, Boey, Omar, Marcao, Nelsson, Van Aanholt, Luyindama, Cicaldau, Morutan, Diagne, Muhammed, Gomis ve Sekidika bulunan Galatasaray 3 orta saha, bir santrfor, bir kanat forvet ve bir de stoper başta olmak üzere 7 yabancı daha alacak. Bu isimlere yer açılması, transferlerine mani olmaması adına Galatasaray kadrosunda ciddi bir tasfiye olacak.



Morutan kiralanacak, Boey ve Sekidika yolcu

Olimpiu Morutan daha gelişmesi için kiralanacak. Beklentileri karşılayamayan Sacha Boey ile yollar ayrılacak. Bonservisine 1 milyon 150 bin Euro verilen ve yıllık 480 bin Euro alan Boey, Galatasaray’ın en kolay veda edebileceği isim. İki senedir kiralanan ve geride kalan sezonda Eyüpspor’da da dikkat çeken bir oyun ortaya koyamayan Jesse Sekidika ile de yollar ayrılacak. İki yıl daha kontratı bulunan Nijeryalı oyuncunun yıllık ücreti 250 bin Euro. Yine performansı ile hayal kırıklığı yaratan Olimpiu Morutan da gelişmesi ve düzenli olarak forma giymesi adına başka takıma kiralanacak. Bonservisine 3.5 milyon Euro ödenen ve sarı kırmızılılarla 4 yıl daha anlaşması bulunan Rumen oyuncudan beklenti büyük.

Aslan'ı en çok zorlayacak isimler Luyindama ve Diagne olacak

Sarı kırmızılılarda Christian Luyindama ile Mbaye Diagne de kadroda düşünülmeyen oyuncular arasında. Ancak bu ikili ile ayrılığın diğer futbolculardan daha zor olması bekleniyor. 1 sezon daha sözleşmesi bulunun Diagne bu yıl da kalırsa 2.4 milyon Euro garanti ücret alacak. Geçen sezonun ikinci yarısını Suudi Arabistan ekibi Al-Tawoon da geçiren Luyindama’nın ise yıllık 1 milyon 50 bin Euro’dan 2 senelik daha kontratı bulunuyor. Sarı kırmızılıların bonservislerine toplamda 18 milyon Euro ödediği bu ikilinin kulübe yıllık maliyeti 3.5 milyon Euro. Ancak yönetim minimum zararla da olsa Luyindama ve Diagne’nin kontratından çıkmayı hedefliyor.

Yönetim Marcao'nun satışından ciddi bir gelir bekliyor

Sarı kırmızılılarda vedalaşılacaklar listesinde yer alan bir diğer isim ise Marcao. Ancak Brezilyalı stoperin durumu diğer oyunculardan farklı. Ne performans ne de ücret olarak sıkıntı yaratmayan Sambacı, geride kalan sezonda sergilediği performansla birçok Avrupa kulübünün dikkatini çekerken özellikle İspanyol ekibi Sevilla, Marcao ile yakından ilgileniyor. Galatasaray yönetimi de hem kontenjanda yer açmak hem de önemli bir bonservis geliri elde etmek için hedeflenen rakamın gelmesi durumunda bu oyuncunun satışına onay vermeye hazır. Bu arada G.Saray’da yolların ayrılmasının planlandığı 6 futbolcunun kulübe maliyeti ise tam 6 milyon 80 bin Euro. (Hürriyet)

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 41
  • MASK 1 yıl önce Şikayet Et
    2021-2022 sezonunun ilk devresi bitti bunlar ayrılacak hala ayrılacak bırakın sözleşmesi bitmeyen hiç kimse ayrılmayacak bu parayı başka kulüpler vermez bırakın bu parayı yarısını bile eşşeklermi bırakıp gideler anca paralarını kuruşu kuruşuna aldıklarında giderler
    Cevapla
  • Rindali.cihat 1 yıl önce Şikayet Et
    Aynen öyle umarım okan hoca bu ortadaki enkazı temizleyip yeni bir sayfa açar üzelikle jagler luyundama sedika emre Taşdemir İsmail cipe
    Cevapla
  • Sezai Altınbilek 1 yıl önce Şikayet Et
    Muslera, nelson, kerem, gomis ve şu an oynayabilen gençler kalsın oynamaya devam etsin, diğerlerinin hepsini gönderebildiğini gönder gitsin. Daha fazla genç oyuncular dahil edilmeli. Konu dışında şu A Milli Futbol takımının altyapısına Ümitler ve genç millere iyi bir hoca getirilmeli. Böylece Ümit ve genç Türk oyuncular çoğalacak ve hem Milli takım hem de Türk takımları rahat edecek.
    Cevapla
  • abdullah 1 yıl önce Şikayet Et
    ismail çipe, ozornwafor, sekidika, aytaç, berk balaban gitmeli, taylan-berkan-emre kalmalı, batuhan şen 1. kaleci olmalı.
    Cevapla
  • enes 1 yıl önce Şikayet Et
    taylan mı berkanmı hahaa çok komiksin sen futbol bilgisi olmayan birisin
    Cevapla
  • Tarik 1 yıl önce Şikayet Et
    Yasim 42 , Taylan ve Berkan'in uzgunumku ikisini birden ayni anda gecebilirim...Bu arada Taylan a ilk top alma aninda yanas toplarin %80 i ni kaparsin...
    Cevapla
  • Hakkı 1 yıl önce Şikayet Et
    Oldu, peki, tamam
    Cevapla
  • Ayhan 1 yıl önce Şikayet Et
    Taylan berkan gs mahfetti kalmalı diyorsun maç izledigine eminmisin
    Cevapla
  • Samet 1 yıl önce Şikayet Et
    Güzel hayal
    Cevapla
  • Osman Berk 1 yıl önce Şikayet Et
    Okan hoca bu kapasitesizlerin yanına Berkan 'i Taylan'i Ömer Bayram'i Aytaç Kara'yi Alpaslan Öztürk 'u de eklersen iyi olur
    Cevapla
  • Çok yanlış 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok yanlış
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle