Galatasaray'da aday olması beklenen 5 isim!

Burak Elmas yönetimi idari yönden ibra edilmeme kararının ardından yeni başkanın kim olacağı ve seçimin ne zaman yapılacağı merak ediliyor. İşte Galatasaray'da başkan adayı olması beklenen 5 isim...

GİRİŞ 28.03.2022 12:49 GÜNCELLEME 28.03.2022 13:03
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Galatasaray'da yeni başkanın kim olacağı ve seçim tarihi futbolu yakından takip edenlerin gündeminde yer alıyor. Galatasaray'da 2022 Olağan Mali Genel Kurul'da Burak Elmas yönetimi idari yönden ibra edilmedi. Sarı-Kırmızılı camiada başkanlığa aday olması beklenen isimler açıklandı. İşte Galatasaray'da başkan adayı olması beklenen 5 isim...

GALATASARAY BAŞKANLIK SEÇİMİ NE ZAMAN?

Galatasaray'da 2022 Yılı Olağan Mali Genel Kurulu'nda Galatasaray Spor Kulübü 90. Yönetim Kurulu'nun (Başkan Burak Elmas dönemi), 22 Haziran 2021 - 31 Aralık 2021 dönemi mali yönden ibra edilirken; idari yönden ibra edilmedi. 19 Haziran 2021'de yapılan seçimde 1541 oy alan ve en yakın rakibi Eşref Hamamcıoğlu'na 41 oy fark atarak başkanlık koltuğuna oturan Burak Elmas'ın görev süresi 280 gün sürdü. Galatasaray Başkanı Burak Elmas, tüzük gereği seçime gideceklerini açıkladı. Henüz resmi bir açıklama yok ancak nisan ayının sonunda yapılacağı düşünülüyor.

Sarı-kırmızılı kulüpte seçim kararı sonrası aday olabilecek muhtemel isimler şu şekilde:

1.Eşref Hamamcıoğlu

2.Ünal Aysal

3.Dursun Özbek

4.Metin Öztürk (Adaylığını açıkladı)

5.Abdürrahim Albayrak

ÜNAL AYSAL KİMDİR?

Türk iş insanı Ünal Aysal, 2 Haziran 1941 tarihinde, İstanbulda dünyaya geldi. Orta öğrenim diplomasını Galatasaray Lisesinden, yüksek öğrenimin diplomasını ise İsviçredeki Neuchatel Üniversitesi Hukuk Fakültesinden aldı. Galatasaray Lisesinden mezun olduğu 1960 yılından bu yana, çalışma hayatının içinde hep yer aldı. Ünal Aysal, 2011 - 2014 yılları arasında Galatasaray'a başkanlık yaptı ve sarı-kırmızılılar ile iki kez Süper Lig şampiyonluğu yaşadı.

Ünal Aysal, GOAL Türkiye'ye şunları söylemişti: "Galatasaray'ın stratejisini yeniden gözden geçirmesi gerekiyor. 2011 stratejisine geri dönülmesi gerekiyor. Gelişmeci, atılımcı, devamlılıktan korkmayan bir strateji kurgulanırsa o gün olduğu gibi yine başarılar gelir."

DURSUN ÖZBEK KİMDİR?

25 Mart 1949 tarihinde Giresun'da dünyaya gelen Dursun Özbek, Galatasaray Lisesi'nden mezun olduktan sona İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Fakültesini bitirdi. 2011 yılında Galatasaray‘ın başkanı Ünal Aysal‘ın kadrosunda yer aldı, ama kısa bir süre sonra kendi isteğiyle görevi bıraktı.

2014 yılında 25 Ekim 2014 tarihinde Duygun Yarsuvat Galatasaray'ın başkanı seçildikten sonra Galatasaray SK Yönetim Kurulu'na seçildi ve başkan yardımcısı oldu. 23 Mayıs 2015 tarihinde yapılan Galatasaray Spor Kulübü Olağan Seçim Genel Kurul Toplantısındaki seçimde eski başkan Duygun Yarsuvat‘ın desteklediği Dursun Özbek, Galatasaray'ın 36. Başkanı olarak seçildi. 2015 - 2018 yılları arasında Galatasaray başkanlığını üstlenen Özbek kulüp ile Süper Lig ve kupa şampiyonluğu da yaşadı.

METİN ÖZTÜRK KİMDİR?

1961 İstanbul doğumlu olan Metin Öztürk, iş hayatına gazeteci olarak başladı. Türkiye'nin asistans şirketi Assist Line'ın kurucusu ve Yönetim Kurulu başkanı. Aynı zamanda Galatasaray Divan Kurulu'nun kıdemli üyelerinden.

Burak Elmas'ın aday olduğu Genel Kurul'da da başkanlık için adaylığını koyan Metin Öztürk o dönem Fatih Terim ile çalışmak istediğinin altını çizmişti ve kulübün kasasına 400 milyon TL koymaya söz vermişti.

EŞREF HAMAMCIOĞLU KİMDİR?

1954 İstanbul doğumlu olan Eşref Hamamcıoğlu, 1975 yılında Galatasaray Lisesi’nden mezun olduktan sonra Sorbornne Üniversitesi İşletme bölümünü bitirdi. Eşref Hamamcıoğlu, 1994-1998 yılları arasında Galatasaraylılar Derneği yönetiminde ve 2001-2002 döneminde Galatasaray Spor Kulübü’nde Mali İşlerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi olarak çalıştı. 2018-2021 yıllarında Divan Kurulu Başkanlığı yaptı.

Türk Fransız Ticaret Derneği, TÜSİAD gibi çeşitli dernek üyelikleri mevcuttur. 2008-2010 yıllarında Türk Fransız Ticaret Derneği Başkanı olarak görev yapmıştır. TÜSİAD’da Yurtdışı İletişim Komisyonu Üyesi ve Türkiye Fransa İletişim Danışma Grubu Başkanı Başkanı olarak görev yapmıştır. Eşref Hamamcıoğlu, Burak Elmas'ın aday olduğu Genel Kurul'da da başkanlık için adaylığını koymuştu ve teknik direktör konusunda ilk olarak Fatih Terim ile konuşacaklarını belirtmişti.

ABDÜRRAHİM ALBAYRAK KİMDİR?

Abdürrahim Albayrak 1 Şubat 1954 yılında Rize'de dünyaya geldi. 9047 nolu Galatasaray Spor Kulübü üyesi ve kulüpte 1992-1993 ve 1993-1994 dönemlerinde Altyapı Başkanlığı, 2001-2002, 2011-2012, 2012-2013 dönemlerinde Galatasaray Futbol Şube Sorumluluğu ve 2014 döneminde de 8 ay boyunca 2. Başkan ve Futbol Şube Sorumluluğu ile yönetimde yer aldı. Galatasaray'da uzun yıllar yöneticilik yaptı ve bu seçimde de aday olması muhtemel.

YORUMLAR 11
  • net 2 yıl önce Şikayet Et
    nef'in sahibi başkan olsun
    Cevapla
  • Rindali.cihat 2 yıl önce Şikayet Et
    Taraftar olarak bunlarin hiç biri başkan adayı olmasınlar GS ya dışarıdan ve mali sıkıntısı olmayan birileri olsun en azından faydası olur fatih Terim de artık teknik direktör olarak değil başka hizmetlerde yer alması gerek teknik direktör olarak da Okan buruk bulent korkmaz yada yabancı biri olmasi olsun bir an önce GS yin bu durumdan kurtulması lazım
    Cevapla
  • net 2 yıl önce Şikayet Et
    okan gs'ın 5 yıl üstüstte şampiyon olmamızı engelledi Ankaragücü maçında kendini durup dururken oyundan attırdı bu affedilemez bir ****** hatta 6 yıl olurduk üstüstte çünkü okan emre gidince yine şampiyonluk olduk bakınız lucescunun gs'deki ilk sezonu son 3 maçı ve 2. sezonu. ahhh kardeşim ah bu okan buruk ne olduğunu bir bilseydiniz ahhhh ah
    Cevapla
  • Kurtbey 2 yıl önce Şikayet Et
    Abdürrahim albayrak bence aday olması yönetimdeykende gördük ha bugün ha yarın transfer olacak diyipte son bir saat kala istediklerimizi alamadık diyordu
    Cevapla
  • Nedi_inan@ 2 yıl önce Şikayet Et
    İmparator Fatih terim aday olsaydı bunlara toz yutururdu
    Cevapla
  • GS lı Cevdet 2 yıl önce Şikayet Et
    Terim geri getirilirse GS ı bırakırım. Düşeceksek düşelim. Ama mutlaka bize yeni bir rüzgar lazım.Bugün bu hale gelmemizde sebeplerden en birincisi Terim dir. Terim 68 yaşında yeter be kardeşim artık. Avrupada Mancini, Guardiola gibi topçular teknik direktör oldu biz hala Terim diyoruz.Bırakın ya bu işleri.Terim in miyadı dolalı 5 sene oldu. Terim iyiyDİ.Artık BİTTİ. Sıfırdan takım kuracak yapı için Torent le sene bitirilip yerine yeni bir taze kan gelmeli.Ve yerli olmalı.OKAN!Tekrar söylüyorum; Terim gelirse kombinemizi iptal edicez.Kanser etti bizide Türk insanınıda gerdi kanser etti 2 senedir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle